Pirmoji vakaro nominacija buvo skirta pagerbti metų proveržį. Ją paskelbė „Dakaro“ ralyje dalyvavęs lenktynininkas Rokas Baciuška. Ant scenos apdovanojimo atsiimti lipusi DJ Nevykele sakė: aš net nespėjau persirengti, atėjau čia basa. Dar nesuprantu, kas vyksta. Noriu jums visiems padėkoti, ačiū, kad įvertinote tai, kad paprastumas irgi yra gerai.

Paskelbus metų proveržio nominaciją žiūrovai išgirdo projekto KAnDIs, Viktoro Diawaros ir Algirdo Kaušpėdo dueto, prikeltą legendinę „Anties“ dainą „Kažkas atsitiko“.

Įteikdama apdovanojimą antrojoje – Metų koncertinės grupės/atlikėjo – kategorijoje neseniai mama tapusi dainininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu paprašė žiūrovų salėje išsitraukti mobiliuosius ir paaukoti Ukrainai. Taip, anot jos, ši šventė labiau virs pasauline švente. „Prisidėkite prie Ukrainos gerbūvio ir šviesesnio rytojaus. Norisi švęsti iš esmės, o ne tada, kai kitame kambaryje karas vyksta“, – sakė dainininkė.

Apdovanojimas atiteko Justinui Jaručiui, kuris, atsiimdamas statulėlę, dėkojo M.A.M.A. apdovanojimams, vedėjams, kolegoms ir savo meilei, kuri jį nuolat palaiko, savo dukrai, šeimai ir visai komandai. Taip pat visiems gerbėjams.

Jonas Nainys, Mantas Stonkus

Po apdovanojimo įteikimo scenoje savo pasirodymą atliko grupė „Flying Saucer Gang“. Jie atliko savo kūrinį „Kultūra“.

Metų progresyvios popmuzikos grupės/atlikėjo nominacija atiteko Evgenyai Redko. Nominaciją paskelbė „Power Hit Radio“ laidų vedėjos Laura ir Elena. Ant scenos apdovanojimą atsiimti lipusi nugalėtoja E. Redko dėkojo savo komandai, kuri kartu su ja visada. Taip pat ji pasidžiaugė, kad šiandien gali švęsti ir nuoširdžiai tiki, kad žmonės yra meilės būtybės ir meilė visada nugali.

Po apdovanojimo savo kūrinį „Kvėpuoti nustosiu“ arenos svečiams ir žiūrovams prie TV ekranų dovanojo Justinas Jarutis. Savo pasirodymą jis užbaigė žodžiais „Slava Ukraina!“.

Metų roko muzikos atlikėjas tapo „ba.“ Šią nominaciją paskelbė „tiesiai iš treniruotės baseine“ į Kauno „Žalgirio“ areną atbėgęs plaukikas Danas Rapšys. Grupės „ba.“ lyderis Benas Aleksandravičius, atsiimdamas apdovanojimą, dėkojo žiūrovams: aš kiekvienais metais, kai atvarau čia, pasižiūriu vis aukščiau ir aukščiau ir matau vis daugiau žmonių. Ačiū jums, kad klausote lietuviškos muzikos. Noriu padėkoti viesiems kolegoms, bet kartu ir atsiprašyti, nes šiais metais (šioje kategorijoje) viskas yra akivaizdu.

Penktąją nominaciją – Metų alternatyvios muzikos grupė/atlikėjai – paskelbė M. Stonkaus įkūnytas personažas – dėdė, kuris sedėjo tiesiog tarp žiūrovų salėje. Nominacijos nugalėtoja – Alina Orlova. Atsiimdama apdovanojimą ji dėkojo savo komandai ir visiems, klausantiems muzikos.

„Ačiū M.A.M.A. Jėga, gero vakaro!“ – atsiimdama apdovanojimą sakė nugalėtoja.

Po apdovanojimo į sceną žengė Monique ir padovanojo net dvi savo dainas – „Palauksiu, kol užmigsi“ ir „Paleidžiu tave“.

Evgenya Redko

Metų elektroninės muzikos grupe tapo „Beissoul & Einius“. Apdovanojimo atsimti gyvai arenoje duetas, deja, negalėjo. Šią nominaciją paskelbė net keturis kartus „Grammy“ nominantai, garso režisieriai Vilius ir Aleksandra Kerai. Jie pažadėjo grupei „Beissoul & Einius“ perduoti statulėlę.

Po to scenojo pasirodė Vidas Bareikis, sukūręs nuotaikingą pasirodymą ir atlikęs dainą „Mona Liza“.

Grupė „ba.“

Metų hip-hop muzikos grupės apdovanojimas atiteko grupei „G&G Sindikatas“. Nominaciją paskelbė nevyriausybinės organizacijos „Blue / Yellow“ steigėjas Jonas Ohmanas, kuris į transliaciją pasijungė ir nugalėtojus paskelbė tiesiai iš Ukrainos. Jis turėjo ne tik džiugią žinią grupei „G&G Sindikatas“, bet ir priminimą aukoti karo niokojamai Ukrainai. Nenustoti aukoti Ukrainai kvietė ir renginio vedėjai. Vėliau jie paskelbė, kad vos per keliolika minučių transliacijos žiūrovai ir svečiai arenoje Ukrainai paaukojo beveik 57 tūkst. eurų.

O apdovanojimą atsiimdamas grupės lyderis Gabrielius Liaudanskas-Svaras pasveikino savo dukrą, kuri šiandien švenčia 16-ąjį gimtadienį. Nors gavęs apdovanojimą neslėpė džiaugsmo, grupės lyderis teigė, kad labiausiai laukia Ukrainos pergalės, kuri tikrai ateis.

„Jeigu kas nors galvoja, kad būdamas 150 metų scenoje nesijaudini, jie meluoja. Šis apdovanojimas šildo mūsų surambėjusias senas repo širdis. <...> Vis tik pats svarbiausias laimėjimas būtų Ukrainos pergalė kare. Neabejokime, nepamirškime ir nebijokime remti Ukrainos“, – sakė Gabrielius Liaudanskas-Svaras.

Vėliau ant scenos pasirodė iš Ukrainos atvykusi ALIONA ALIONA, su Monika Liu atlikusi dainą „Dai Boh“.

Alina Orlova, Paulius Vaškas, Adas Gecevičius

Pergalė Metų pop grupės/atlikėjo kategorijoje atiteko Jessicai Shy. Nominaciją įteikė dizaineris Robertas Kalinkinas. O pati Jessica Shy džiaugėsi, kad gali daryti tai, ką myli. Ji dėkojo komandai ir pridūrė, kad gyvena savo svajone, dėkojo klausytojams, komandai ir savo šeimai.

M.A.M.A. nominacija už nuopelnus šiemet atiteko jau kelis dešimtmečius gyvuojančiai ir klausytojus džiuginančiai grupei „Tele-Bim-Bam“ bei jos sielai Neringai Čereškevičienei. Nuotoliu ji dėkojo ne tik visiems, su kuriais teko susitikti, bendrauti, kurti, bet ir savo šeimos nariams bei artimiausiems žmonėms. Tiesa, N. Čereškevičienė atsisakė priimti apdovanojimą už viso gyvenimo nuopelnus: leiskite oficialiai pareikšti, kad nepriimu šio apdovanojimo už viso gyvenimo nuopelnus – priimu už pusę, turiu dar daug ateities planų.

Vėliau ceremonijoje įteiktas asociacijos LATGA įsteigtas prizas geriausiam metų autoriui. Juo šiais metais tapo kompozitorius, kuriantis muziką bene pusei Lietuvos atlikėjų – Paulius Jasiūnas. Nominaciją pristatė LATGA prezidentė Raminta Naujanytė-Bjelle ir LATGA Tarybos narys Leonas Somovas.

„Noriu padėkoti visiems, kuriantiems kartu, tiems, kurie įkvėpia ir sustabdo, jei nebereikia kurti“, – ant scenos kalbėjo metų autorius P. Jasiūnas.

Monika Pundziūtė-Moniqué

Tada ant scenos žengė Natalija Bunkė, kuri atliko savo dainą „Širdis ant balto sniego“, o vėliau ir prisijungė ir Remis Retro, kuris kartu atliko visų lauktą hitą „Panelė verta milijono“.

Metų tradicinės popmuzikos atlikėja tapo Inga Jankauskaitė. Nominaciją paskelbė ir ją įteikė „TV3“ laidų vedėjas Mindaugas Stasiulis, kuris dar spėjo perduoti linkėjimų krepšininko karjerą baigiančiam Mantui Kalniečiui.

„Labai faina, bet kiekviena pergalė turi savo kainą. Man atrodo, kad fone, kuriame gyvename, kiekvienas galvoja, kaip su tuo susigyventi. Manau, kad kiekvieną dieną galime nuspręsti būti gėrio pusėje. Kadangi kūryba yra pats vienišiausias dalykas žemėje, noriu apdovanojimu pasidalinti su kitu vienišu žmogumi – Pauliumi Jasiūnu. Be abejo, ačiū mano vaikams, mano mylimam vyrui Pauliui ir šeimai“, – savo sveikinimo kalboje sakė Inga Jankauskaitė.

Metų vaizdo klipo nominacijoje laurus nuskynė Vaido Baumilos „Apžavai“ (rež. Dominykas Bliznikas). Paskelbti šios nominacijos nugalėtoją pakviestas serialo „Stranger Things“ žvaigždė Vaidotas Martinaitis.

„Didžiulė garbė būti nominuotam tarp tokių kolegų. Ačiū žmonėms, kurie prisidėjo prie klipo kūrybos, tačiau manau, kad šis apdovanojimas turėtų stovėti Dominyko Blizniko lentynoje. Jis negalėjo būti šį vakarą, tad visą energiją atiduodu tau. Būtina padėkoti ir Laura Kromalcaitei, kuri su manimi sušoko tą seksualų šokį“, – kalbos pabaigoje šypsojosi V. Baumila.

Apdovanojimas už metų kūrinį šiemet atiteko dainininkei, praėjusių metų Lietuvos atstovei „Eurovizijoje“ Monikai Liu ir jos visiems žinomai dainai „Sentimentai“. Vos ant scenos užlipusi Monika paniūnavo šiek tiek „Sentimentų“ melodijos.

„Už šitą dalį pirmą kartą taip balsavo Balkanų šalys, – juokėsi M. Liu. – Ačiū visiems, kurie balsavo, kai išvykau į Italiją. Vis tik man metų daina yra „Stefania“, tad aukokite Ukrainai, nepamirškite.“

Paskelbti metų albumo nominaciją šiais metais patikėta popkaralienei Džordanai Butkutei. Metų albumas – Vaidas Baumila – „Apžavai“. V. Baumila šįvakar ant scenos žengė jau antrąkart. Šįkart su juo kartu lipo ir visa jo komanda – muzikos kūrėjai ir prodiuseriai Kasparas Meginis, Edgaras Žaltauskas, Juozas Martinkėnas. Visi kartu jie kūrė pastarąjį dainininko albumą. Ant scenos jis prisipažino, kad svarbiausia nominacija jam yra kūrybos, o paskutiniai metai kūrybos buvo komandinis darbas. V. Baumila džiaugėsi, kad jam tai pats didžiausias įvertinimas.

„Manęs klausė, kuri iš šešių nominacijų būtų svarbiausia. Man yra šita, kuri žymi paskutinius dvejus metus. Kūryba man buvo smagiausias, komandinis darbas. Labai didžiuojuosi būdamas tarp kolegų ir norėčiau padėkoti jaunajai atlikėjai Jessicai Shy – ji yra nuostabus užtaisas, tokios energijos galima pavydėti. Ačiū labai visiems“, – džiaugėsi V. Baumila, o jo komanda dar kartą paskatino aukoti ir dėkoti Ukrainai.

Monika Liu

Antrą kartą atsiimti apdovanojimo lipo ir grupė „ba.“ Šįkart jiems įteiktas vienas svarbiausių M.A.M.A. apdovanojimų, skirtas geriausiai metų grupė. Nominaciją paskelbė garsiausias šalies teatro režisierius Oskaras Koršunovas, kuris teigė, kad be meilės negali būti muzikos, bet ir meilės negali būti muzikos.

„Tapti metų roko grupe – žanrinis dalykas, bet dabar jūs visi matote metų grupę. Ačiū labai visiems“, – sakė grupės lyderis Benas Aleksandravičius.

Vaidas Baumila

Ir jau M.A.M.A apdovanojimų ceremonijos pabaigoje paskelbta ir paskutinė, bene svarbiausia ir visų laukiamiausia nominacija – paaiškėjo, kas tapo metų atlikėju – juo pripažintas Vaidas Baumila, jau trečiąjį kartą šįvakar lipęs ant scenos. Nugalėtoją paskelbė Kauno „Žalgirio“ legenda Mantas Kalnietis, kartu su vedėjais ir arenos svečiais uždainavęs „Ant tėvo dalgio ašmenų“

„Kadangi tai – labiausiai ego paglostantis apdovanojimas, noriu padėkoti klausytojams, kurie su manim jau yra – nepatikėsit – dvidešimt metų. Ačiū visiems, ačiū M.A.M.A“, – nuoširdžiai džiaugėsi V. Baumila.

Metų muzikos renginį šiemet patikėta vesti Mantui Stonkui ir Jonui Nainiui-Jovani.

Abu jau turi tokios patirties: J. Nainys yra vedęs šias iškilmes savo karjeros pradžioje. Šiemet į M.A.M.A. jis grįžta lygiai po 10 metų.

Grupė "ba."

„Tada su Rolandu Mackevičiumi dar buvome visiškai žali. Bet sakoma, kad reikia 10 metų uolaus darbo – ir tu tapsi savo srities profesionalu. Taigi, grįžtu į M.A.M.A. švęsti profesinės sukakties“, – šypsodamasis sakė J. Nainys.

M. Stonkus M.A.M.A. ceremoniją yra vedęs prieš 5 metus, tuomet – su kolega Mantu Katleriu.

„Manau, tai buvo viena geriausių patirčių ir vienas kokybiškiausių renginių. Laukiu šių metų pasirodymo, o tikslas – ne pakartoti sėkmę, bet pranokti. Esu pratęs prie didelių arenų, dėl nieko nesijaudinu, – teigė Mantas, ką tik pabaigęs itin sėkmingą humoro šou turą per sausakimšas Lietuvos arenas. – O publikai galiu pasakyti: atsineškite į M.A.M.A. barbekiu padažo, nes arenoje skrudinsime Lietuvos šou verslo šoninę.“

2022 metų nominacijos (laimėtojas paryškintas):

Metų proveržis:

  • Dj nevykele;
  • Gamka;
  • Remis Retro;
  • Rokas Yan;
  • Rūta Mur.

Metų elektroninės muzikos grupė/atlikėjas (-a):

  • „Beissoul & Einius“;
  • „Happyendless“;
  • Monikaze;
  • Roe Deers;
  • Ten Walls.

Metų pop grupė/atlikėjas (-a):

  • Jessica Shy;
  • Justinas Jarutis;
  • Monika Liu;
  • Vaidas Baumila;
  • Vidas Bareikis.

Metų alternatyvos muzikos grupė/atlikėjas (-a):

  • Alina Orlova;
  • Gamka;
  • „Kamanių šilelis“;
  • „Ministry of Echology“;
  • „shishi“.

Metų hip-hop muzikos grupė/atlikėjas (-a):

Metų tradicinės popmuzikos grupė/atlikėjas (-a):

  • Inga Jankauskaitė;
  • Kastytis Kerbedis;
  • „Man-go“;
  • „Pikaso“;
  • Saulius Prūsaitis.

Metų progresyvios popmuzikos grupė/atlikėjas (-a):

  • Dj nevykele;
  • Evgenya Redko;
  • Free Finga;
  • Remis Retro;
  • Rūta Mur.

Metų roko muzikos grupė/atlikėjas (-a):

  • „ba.“;
  • „Garbanotas“;
  • „jautì“;
  • „Local Blood“;
  • „shishi“.

Metų grupė:

  • „8 Kambarys“;
  • „ba.“;
  • „Beissoul & Einius“;
  • „G&G Sindikatas“;
  • „The Roop“.

Metų koncertinė grupė/atlikėjas (-a):

  • Andrius Mamontovas;
  • „ba.“
  • Donatas Montvydas;
  • Justinas Jarutis;
  • Vaidas Baumila.

Metų vaizdo klipas:

  • „Roe Deers“ – „Rodeo king“;
  • Rūta Mur – „So low“;
  • „The Roop“ – „Let‘s get naked“;
  • Vaidas Baumila – „Apžavai“;
  • Vidas Bareikis – „Mona Liza“.

Metų albumas:

  • Alina Orlova – „Laumžirgiai“;
  • „ba.“ – „Nauto“;
  • „G&G Sindikatas“ – „Duona Kasdieninė / Skeletai Spintoje“;
  • Jessica Shy – „Apkabinti prisiminimus“;
  • Vaidas Baumila – „Apžavai“.

Metų atlikėjas (-a):

  • Jessica Shy;
  • Justinas Jarutis;
  • Monika Liu;
  • OG Version;
  • Vaidas Baumila.

Metų kūrinys/daina:

  • Dj nevykele – „Aerobika“;
  • Vaidas Baumila – „Apžavai“;
  • Remis Retro ir Natalija Bunkė – „Panelė verta milijono“;
  • Monika Liu – „Sentimentai“;
  • Jessica Shy – „Tyliai pakuždėk“.


Dar prieš renginį buvo pranešama, kad kiekvienais metais dėmesio sulaukianti apdovanojimų ceremonija šiais metais žada ne vieną naujovę bei dar aukštesnio lygio renginį, į kurį kviečiami visi, neabejingi lietuviškai muzikai.

„Kiekvienais metais keliame sau iššūkius ir siekiame, kad ceremonijoje pasirodantys atlikėjai ne tik atspindėtų prabėgusius muzikinius metus, bet ir turėtų galimybę surengti patį geriausią savo pasirodymą. Pasirodymas M.A.M.A. scenoje – tai unikalus ir vienam vakarui kuriamas atlikėjų šou. Pažadame, šiais metais su atlikėjais kuriame išties įspūdingą reginį“, – pasakojo renginio organizatoriai.

Prie įspūdingų ceremonijos pasirodymų jau kuris laikas darbuojasi ir ryškiausios Lietuvos muzikos žvaigždės. Publika scenoje turės galimybę išvysti Jessicos Shy, Vaido Baumilos, Monique, Justino Jaručio, Monikos Liu, Kamanių šilelio, Natalijos Bunkės, Remio Retro, Vido Bareikio bei daugelio kitų garsiausių šalies atlikėjų pasirodymus.

„Džiaugiamės, kad šių metų pasirodymai tokie spalvingi ir įvairūs. Net neabejojame, kad apdovanojimų programa atlieps įvairių muzikinių žanrų gerbėjų skonius ir taps ryškiausiu metų įvykiu. Jau kuris laikas su atlikėjais ruošiamės šiems pasirodymams ir turime ne vieną iššūkį įgyvendinant idėjas, kurios kartais atrodo net neįgyvendinamos. Sausio 27 dieną laukia išties įsimintinas vakaras visai Lietuvai“, – apie renginį pasakojo organizatoriai.

Šių metų naujovė – išskirtinė galimybė patekti į oficialias M.A.M.A. dūzges – iškart po apdovanojimų rengiamą vakarėlį. Oficialios dūzgės vyko „Žalgirio“ arenoje, erdvėje prie restorano, kur laukė barai, didžėjai ir staigmenos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)