Šiandien G. Žalienė atrodo kiek pasikeitusi. Anot pašnekovės, ji iš tų moterų, kurios mėgsta bėgant metams keistis.

Žinoma stilistė jau penkerius metus savo asmeninę laimę kuria Londone. Kaip sako ji pati, šį miestą tiesiog įsimylėjo, tiesa, šiltus jausmus jis jai kelia labiausiai dėl čia sutiktų žmonių ir patirtos meilės.

„Čia aš atradau savo laimę. Jokiose pasaulio vietose nerandu tokio daugiapusiško miesto. Mados, meno, finansų, turtingos istorijos ir įvairių kultūrų centras mane pakeitė, išaugino, suformavo naujai.

Gyvenant Londono centre tu tiesiog negali negražiai atrodyti. Natūraliai iš aplinkos perimi ir pritaikai stiliaus idėjas sau. Kai pradėjau skraidyti į Londoną pas savo vyrą, kuris gyvena judriausiame Europos rajone – Mayfair, jausdavausi tokia nepastebima, menka, priešingai nei Lietuvoje, kur visada turėjau apsčiai dėmesio ir būdavau vadinama „ryškia“ asmenybe. Tačiau tai, kad manęs niekas neatpažįsta gatvėse – man labai patiko.

Londonas mane labai pakeitė ir taip daug išmokė. Čia visada yra ką veikti: patys geriausi pasaulio restoranai ir prekybos centrai, teatrai, galerijos, muziejai, gražiausi parkai ir sodai... Čia kasdien vis kažkas vyksta ir gyvenimas verda“, – sakė ji DELFI.

Su verslininku anglu G. Žalienė susilaukė ir sūnelio, kuriam jau šeši mėnesiai. „Jis – tikra tėčio kopija. Labai mylime mažylį“, – šypteli moteris.

Prakalbus apie socialinius tinklus ir viešą įvaizdį pašnekovė nusijuokė. Gustė Genovaitė, arba prieš daugybę metų Lietuvoje Genute vadinta moteris sako, kad žmonėms patinka kurti legendas ir pasakas. „Netikėkite „Instagram“ istorijomis. Tai yra visiškai kitas pasaulis, kuris rodo tik tai, kaip gyventi norėčiau, o ne kaip gyvenu iš tiesų. Visa tai labai patetiška.

Instagramas“ yra naujosios kartos užkratas. Ypač jis išplitęs liaudies sluoksniuose. Pastebėjau, kad kuo žmogus mažiau išprusęs ar pasiekęs, tuo stipriau jaučia alkį kurti istorijas ir taip siekti liaupsių ir pripažinimo.

Tačiau jis turi ir nemažai pliusų. Šiandien visiems viskas lengviau, greičiau ir paprasčiau. Net žurnalistams lengviau dirbti, nes naujienas galima rasti socialiniuose tinkluose. Ir žurnalistas, ir skaitytojas patenkinti (šypsosi). Naujienų herojus skųstis irgi negali. Nuotrauka ir jo paskelbta naujiena buvo jo kruopščiai atrinkta jo paties. Visi laimingi“, – nusijuokė žinoma moteris.

Prieš dešimtmetį, kai G. Žalienė buvo itin populiari ir aktyviai sukosi šou pasaulyje, viskas buvo kiek kitaip ir technologijų, kurios šiandien tapo neatsiejama gyvenimo dalimi, net nebuvo.

„Nesu abejinga naujausioms tendencijoms, bet nesu ir aktyvi socialinių tinklų vartotoja. Man labiau patinka ramiai gyventi. Meluoti ir apsimetinėti tuo, kuo nesu, man nepatiko niekada.

Mano kasdienybė tokia, kaip ir visų mamų. Net nėra ką ir pasakoti. Dukra eina į mokyklą, o mano rytas prasideda šeštą valandą ryto. Kadangi su mažylio priežiūra padeda auklės, galiu šiek tiek laiko skirti ir sau“, – pasakojo ji.

Nemažai savo laiko Genutė skyrė ir naujai knygai – stiliaus gidui, kurį jau dabar galima įsigyti „Amazon“. „Knyga – tai glaustas ir moteriai skirtas elegantiško ir kokybiško stiliaus gidas. Ji skirta moterims, kurios auga bei siekia tobulumo visose savo gyvenimo srityse.

Knygoje miniu nemažai prabangių prekinių mados ženklų. Raginu rinktis kokybę vietoj kiekybės. Juk geriau turėti mažiau, bet gerų ir ilgai tarnausiančių daiktų. Viskas gyvenime tėra pasirinkimai: ką skaityti, su kuo bendrauti, kaip atsakyti padavėjui, kaip susisegti plaukus ir t. t. Ir daugybė tokių pasirinkimų neturi nieko bendro su pinigais“, – apie naujausią projektą pasakojo G. Žalienė.

Pati Genutė dažniausiai renkasi lavinančią literatūrą ar psichologines knygas, stiliaus gidus. Tačiau, kaip sako ji pati, daugelis jos perskaitytų knygų pasirodė gana nuobodžios ir per ilgos, o jose daugiausiai tik šališka autoriaus nuomonė. Taigi galiausiai knygą nusprendė parašyti ir ji pati.

„Taip ir gimė mano knyga „A Perfect Woman: Women's Style Guide“. Knyga yra išgryninta. Ji parašyta vadovaujantis principu „mažiau yra daugiau“. Knygoje visi pateikti teiginiai – aiškūs ir nenuginčijami. Pavyzdžiui, tobula moteris niekada nevilkės marškinėlių su užrašu, kurio prasmės nesupranta. Gėlių žiedai kelia nuotaiką, o tobula moteris jas merkia į „Lalique“ ir „Galle“ firmų vazas, kurios yra vienos geriausių visame pasaulyje. Pabandykite paneigti, kad minėtų firmų vazos nėra vienos geriausių pasaulyje.

Knygoje sudėjau savo asmeninę patirtį ir įvairias įžvalgas. Nors knyga išleista anglų kalba, bet ji parašyta lengva stilistika, todėl ir lietuviams turėtų būti įdomu su ja susipažinti. Beje, visos knygoje iliustracijos yra pieštos mano ranka“.

Stilistė sako, jog labiausiai mėgsta eleganciją ir paprastumą, kurie ir padeda jaustis gerai. „Mėgstu paprastumą, bet ne prastumą. Ilgi spalvoti nagai ir žuvėdros formos tatuiruotės vietoje antakių yra prasto skonio ženklas, o trumpai nukirpti nagai ir padengti klasikiniu atspalviu yra paprasta ir tvarkinga.

Retai kada blakstienas dažau tušu. Kartais tik subtiliai jas apvedu tamsiai rudu akių pieštuku. Niekada neaviu ir aukštakulnių, nes man tai atrodo vulgaru. Net ir vakare. Kaip ir nevilkėčiau trikotažinių ar lininių suknelių. Vakarui rinkčiausi ne iš gryno metalo pagamintus auskarus su akmenimis. Kartu niekada nesirinkčiau puoštis „Louboutin“ bateliai ir „Chanel“ firmos rankine. Tai man atrodo pigu ir tai yra mano stiliaus principai“, – pasakojo ji.

Su iš Anglijos kilusiu Raymondu moterį supažindino bičiulė Paryžiuje. Jie abu iš karto suprato, jog nori būti kartu. G. Žalienė sako, jog labiausiai ją sužavėjo vyro komunikabilumas, išmintis ir rūpestingumas. „Su juo bendrą kalbą atradome nuo pat pirmos mūsų susitikimo dienos.

Sakoma, kad geriausiai besirengiantys vyrai pasaulyje yra britai ir italai. Man pasisekė: mano vyras yra anglas. Nors jam mada niekada nerūpėjo, tačiau jis turi gerą skonį iš prigimties. Ir yra puikus savo srities ekspertas. Apie pastatus ir nekilnojamą turtą jis nusimano tiek daug, kad pas jį plūsta konsultuotis didžiausi pasaulio investuotojai“, – su šypsena pasakojo ji.

Tačiau dabartiniame gyvenimo etape, kur ji džiaugiasi motinyste ir vyro meile, praeityje turėtas populiarumas tarsi nerado vietos. Pašnekovė tikina, jog pasitraukti buvo ne apgalvotas sprendimas, o natūralus gyvenimo virsmas. Bėgant metams ankstesnės veiklos G. Žalienei nebeteikė malonumo, o viešai pasirodydama ji nejautė gaunanti kokią nors asmeninę naudą.

„Yra žmonių, kurie sugeba iš savo populiarumo pasiimti naudos. Aš niekada nebuvau viena jų. Gal dėl to, kad niekada ir negalvodavau apie naudą ar pelną. Jokių strategijų neturėdavau ir gyvenau šia akimirka. Tiesiog dirbau savo darbą, kurio Lietuvoje man niekada netrūko

Dabar tai tiesiog mano praeities etapas, kurį labiau norėčiau ištrinti, nei ten grįžti. Nepatinka žiūrėti į savo senas nuotraukas. Esu dabar visai naujas žmogus. Daug ką savyje pakeičiau ir daug kas keitėsi natūraliai. Lietuvos šou pasaulis yra labai mažas, todėl net keista vadinti jį „pasauliu“. Kai dirbau žurnalistinį darbą, net tekdavo galvą pasukti, kokį čia įdomų pašnekovą surasti, kad ne vėl tą patį būrelį žmonių kalbinti“.

Ne paslaptis, kad žinoma stilistė bei laidų vedėja praeityje dirbo ir seksualiojo „Olialia" kaledoriaus stiliste ir „Olialia" naujienų portalo redaktore.

Ir nors atrodo, jog sėkmė G. Žalienei šypsojosi visą gyvenimą, ji išlieka atvira ir sako, jog vardan to, ką turi, teko gerokai pavargti. „Negimiau su sidabriniu šaukšteliu burnoje. Man teko viską išmokti ir atrasti pačiai ir belstis visur pačiai taip pat“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (861)