Taip ketvirtadienį Vilniaus apygardos teisme pareiškė vienas Vilniaus apskrities policijos pareigūnas, kuris su kolegomis ilgą laiką slapta stebėjo J. Jakutį bei jo namuose, automobilyje ir garažuose, kuriuos šis nuomojosi, atliko kratą.

Policijos pareigūnas, kurio asmens tapatybė neskelbiama saugumo sumetimais, prisipažino, kad grupės „Naujosios pupytės“ dainininkės sutuoktinis kriminalistams jau buvo žinomas daugybę metų – jo kolegos duomenų apie tai, kad vyras gali būti susijęs su narkotinių medžiagų platinimu, turėjo dar 2008 m.

Ši informacija nuolat buvo tikrinama, tačiau J. Jakutis su narkotikais taip ir neįkliuvo, jam niekada dėl to nebuvo pareikšta įtarimų.

Bet 2015 m. vasario 4 d. J. Jakučiui buvo lemtinga – jį ir „Agurkinių“ gaują demaskuoti padėjusį Aurelijų Perminą, pravarde Šūdmaišis, pareigūnai sulaikė. Jie jau tada žinojo, kad J. Jakučio motinos namuose, kur šis gyveno, yra paslėptas didelis kiekis kokaino bei ginklas.

Policininkas taip pat prisiminė, kad sustabdžius J. Jakučio vairuojamą automobilį, šis pamelavo savo gyvenamosios vietos adresą – nurodė kitą vietą. Tačiau kai jam buvo pateikta teismo sankcija atlikti kratą būtent motinos namuose, kur šis kurį laiką po išsiskyrimo su V. Jakutiene gyveno, vyras prisipažino melavęs.

Kratos metu buvo rasti narkotikai, dvejos svarstyklės, vienas užspaudžiamas maišelis su kanapėmis. Vėliau buvo iškrėstas ir garažas, esantis prie pat namo, kuriame gyveno V. Jakutienė – čia rasti du maišeliai kanapių. O kitame garaže – šoviniai.

Policijos pareigūnas teisme taip pat papasakojo ir apie tai, kaip J. Jakutis buvo stebimas, kaip jis sekė savo žmoną V. Jakutienę. Tačiau pareigūno apklausa vyko neviešame posėdyje – taip siekiama apsaugoti grupės „Naujosios pupytės“ dainininkės V. Jakutienės privatų gyvenimą.

Teismo posėdyje buvo suplanuota apklausti ir V. Jakutienę, ir jos motiną Jūratę Kupčiūnienę, tačiau abi teismo salėje taip ir nepasirodė – dainininkės motina pranešė, kad serga, o V. Jakutienė anksčiau nurodė, jog negali atvykti, nes ruošiasi motinystei.

Tačiau V. Jakutienė dar nepagimdė. „Ne, dar nepagimdė“, – prieš posėdį prisipažino J. Jakutis. O vėliau klausimų dėl dainininkės nėštumo sulaukė ir teismo posėdyje.

Kada V. Jakutienė pagimdys, J. Jakutis nesakė, tik užsiminė, jog greitai. „Žinau, bet nenoriu apie tai nieko sakyti“, – į kalbas net nesileido kaltinamasis.

Tokio klausimo J. Jakutis sulaukė dėl to, kad teismas privalo apklausti V. Jakutienę – ši turi teisę atsisakyti duoti parodymus prieš savo sutuoktinį, tačiau tai privalo nurodyti teisme.

Todėl V. Jakutienė ir jos motina vėl bus kviečiamos į teismą – kitas posėdis numatytas rugpjūtį.

Kaip ne kartą skelbė DELFI, J. Jakutis kaltinamas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis, šaunamuoju ginklu ir šaudmenimis bei neteisėtu informacijos apie savo sutuoktinę rinkimu.

Teisme vyras pripažino jam pateiktus kaltinimus.

Žinojo apie žmonos neištikimybę

Ikiteisminį tyrimą atlikę pareigūnai nustatė, kad J. Jakutis du mėnesius slapta sekė savo sutuoktinę ir klausėsi daugelio jos itin artimų pokalbių su Kauno kriminalinio pasaulio veikėju, dar praėjusių metų lapkričio mėnesį brutaliai nužudytu Deimantu Bugavičiumi.

DELFI šaltiniai atskleidė, kad J. Jakutis buvo sumontavęs pasiklausymo įrangą ne tik namuose, kurie priklausė V. Jakutienės motinai ir kuriuose tuo metu gyveno V. Jakutienė, bet ir šios vairuojamame automobilyje BMW X5, kuris kol kas oficialiai priklauso bankui. Iš viso J. Jakutis savo žmonos pokalbių klausėsi net 63 kartus.

Anot šaltinių, ne viename pokalbyje „Naujosios pupytės“ atlikėja prisipažino, kad jos sutuoktinis stebi kiekvieną žingsnį ir žino, jog ji ši bendrauja su D. Bugavičiumi.

DELFI šaltiniai taip pat atskleidė, kad J. Jakutis telefonu draugams ne kartą skundėsi, jog jo žmona V. Jakutienė yra neištikima ir užmezgė romaną su „Agurkinių“ lyderio S. Velečkos buvusiu apsaugininku D. Bugavičiumi.

Artimus ryšius su V. Jakutienę palaikęs D. Bugavičius buvo nušautas savo automobilyje praėjusių metų lapkričio mėnesį. Kulkos kone per plauką nekliudė tą naktį kartu su auka buvusios grupės „Naujosios pupytės“ atlikėjos.

Tiriant D. Bugavičiaus nužudymą pareigūnai J. Jakutį apklausė kaip liudytoją, nes yra tiriama ir viena versijų, kad kaunietis galėjo būti nužudytas iš keršto dėl meilės. J. Jakutis kratėsi įtarimų, kad yra susijęs su savo žmonos meilužio mirtimi.

Po ilgai slėpto mylimojo žūties Vita kurį laiką gedėjo ir iki šiol yra atsitvėrusi tylos siena. Nekalba ji ir apie tai, kuris iš dviejų vyrų yra jos būsimo kūdikio tėvas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (180)