Istorija prasidėjo nufilmavus naujos dainos vaizdo klipą. „Youtube“ tinkle atsidūrė atlikėjų Ironvyto ir Dallaso dainos „Mergaitė arktika“ demo versija. Ironvytas tai pastebėjęs socialiniuose tinkluose griežtai kreipėsi į iki šiol nenustatytą asmenį, pageidaudamas kuo greičiau pašalinti šį turinį iš interneto. Deja, kūrinį vėliau ištrinti pavyko kitais būdais, o per tą laiką, kol jis buvo įkeltas į nei atlikėjui, nei jo komandai nežinomą paskyrą, internautai spėjo nelegaliai jį parsisiųsti į savo įrenginius.

Tai tapo labai parankiu įrankiu internautui, kuris griežtu tonu kreipėsi į atlikėją, pagrasinęs jam dar kartą įkelti turimą įrašą į „Youtube".

„Labas, kaip ten su daina? Mačiau, nebėra. Bet žinok pas mane dar yra. Aš nenorėčiau jos piratauti ar įdėti į „Youtube“. Davai, padarom taip: „Tu man padovanoji kepurę su štanga, o aš neįkeliu į „Youtube“. Dar gali ketvirtą savo kompaktą atsiųsti su parašu. Ir šiaip patinka tavo muzika ir gerai ten stumi „Rimtuose reikaluose“, – paminėdamas serialą, kuriame Ironvytas atlieka vaidmenį, rašė nepažįstamasis.

Nepasimetęs atlikėjas „reketininkui“ atsakė mielai atvešiantis, ko šis pageidauja, jeigu šis nurodysiantis adresą.

„Galvoji aš durnas? Nenoriu p*** gauti. Žiūriu, juokiesi iš manęs. Dabar aš pasijuoksiu. Kaip tau toks planas? Ko prašiau įdedi į paštomatą ir atsiunti man kodą. Supratai? – teiravosi internautas ir uždavė dar vieną klausimą. – O kokių spalvų turi?“.

„Aš senas žmogus, nemoku paštomatais naudotis. Duok adresą, išsiųsiu paštu. Kokios spalvos nori?“, – draugiškai pokalbį tęsė Ironvytas.

Tačiau nepažįstamasis nenurimo ir piktinosi toliau. „Ne, tu atvažiuosi ir p*** duosi. Siųsk į paštomatą ir viskas. Kepurę karinę”, – rašė jis, o vėliau, kurį laiką nesulaukęs atsakymo paragino atsiliepti. – Alio??? Tu manęs gal nesupratai? Siunti kompaktą ir kepurę, kitaip įkeliu dainą. Ar tu jau išsiuntei?”.

Paragintas bičiulių, Ironvytas vis tiktai nusprendė nebūti šykštus ir nepažįstamam reketininkui paštu išsiuntė tai, ko jis prašė: karinę kepuraitę ir ketvirtąjį savo albumą.

„Neaišku, ar čia tas pats žmogus, kuris ir pirmą kartą demo versiją įkėlė į „Youtube“, ar tiesiog kažkas, pamatęs, kad aš dėl to piktinuosi. Greičiausiai, jis tiesiog nelegaliai parsisiuntė dainą iš interneto ir sugalvojo šitaip mane pašantažuoti (juokiasi.). Bet taip juokingai reketavo, kad nusprendžiau viską paviešinti“, – „Delfi“ pasakojo Ironvytas.

Paklaustas, ar jau išsiaiškino, kas neteisėtai įkėlė nebaigtą dainos versiją į internetą, atlikėjas pasidalijo keliomis versijomis.

„Kadangi įrašu dalinausi tik su tais, kuriuos kviečiau filmuotis į klipą, gali būti, kad kažkas nusiuntė draugui paklausyti, o tas draugas dar kažkam... ir taip nutekėjo. Arba dar gali būti, kad dainą specialiai įkėlė kokia nors mergina, kuri netapo mergaite Arktika. Nes norėjo nemažai kandidačių, bet aš atrinkau, mano nuomone, tinkamiausią“, – „Delfi“ komentavo Ironvytas, prieš filmuojant klipą surengęs atranką, kuriame merginos varžėsi dėl pagrindinio vaidmens vaizdo klipe.

Ironvyto ir Dallaso daina „Mergaitė Arktika“ pasirodė penktadienio vakarą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)