„Dabar jeigu ir susipykstam, tai tik dėl menkniekių. Ineta – žmogus-degtukas, tad pasakius kokią nors pastabą ji gali labai greitai supykti. Kai gyvendavome kartu, pykdavomės dėl buitinių dalykų. Tai kuri nors iš mūsų indų nesuplaudavo, tai nesusitvarkydavome. Pykdavomės dėl įvairiausių menkniekių, o ne dėl rimtų dalykų. Dabar mano sesuo gyvena atskirai – Vilniuje, todėl ir pykstamės mažiau“, – atviravo I. Puzaraitė.

Paklausta, ar galėtų Inetą pavadinti geriausia drauge, Irūna pagalvojusi atsakė, kad ne, nes merginos per mažai laiko praleidžia drauge, todėl ir atvirai išsikalbėti netenka.

Tarp seserų Puzaraičių – tik vienų metų skirtumas. Vis dėlto jos yra ne vienos šeimoje – su merginomis mama dalijasi trejų metų broliukas. „Kai grįžtu namo pas tėvus, bendrauju su savo mažuoju broliuku, mes randame bendrų užsiėmimų, todėl nemanau, kad bendri interesai yra sietini su šeimos narių amžiumi. Nors kalbant apie draugus – taip. Mano sesuo Ineta taip pat gerai sutaria su šeimos mažuoju, bet ji jam skiria mažiau laiko, nes rečiau grįžta namo“, – pasakojo dainininkė ir laidų vedėja.

Iki brolio gimimo Irūna negalvodavo, kada pati norėtų susilaukti vaikų – ją maži vaikai netgi vargindavo, tačiau dabar viskas pasikeitė. „Man labai gražu, kai šeimoje vienas vaikas būna visai mažylis, o kitas – vyresnis. Vyresnėlis, jei reikėtų, mažąjį galėtų apginti, užtarti. Taip pat gražu dvynukai, bet šito jau neužsisakysi“, – juokdamasi pokalbį baigė I. Puzaraitė.

Jei susipyksta, greitai susitaiko

Grupės „Kastaneda“ narys Donatas Baumila yra įsitikinęs, kad barnių neišvengia ne tik vyrai ir žmonos, bet ir broliai ir seserys. Donato brolis Vaidas – taip pat dainininkas, mokslus kremtantis ne Lietuvoje. „Jeigu su Vaidu susipykstam, tai svarbiausia, kad greitai susitaikom. O vaikystėje pykdavomės dėl įvairių dalykų: televizoriaus, kompiuterio, maisto. Tik reikėdavo rasti priežastį susipykti, ir mums tai greitai pavykdavo. Tuomet ir pešdavomės, kartais net susimušdavome“, – prisipažino D. Baumila.

Pasak Donato, vaikų amžiaus skirtumas turi įtakos jų bendravimui. „Šeimoje augantys dvynukai gal ir pasimuša, paskriaudžia vienas kitą, bet turi daug bendra. Kai vienas šeimoje yra vyresnis, o kitas – jaunesnis, galbūt tie santykiai yra ramesni, be didesnių incidentų, tačiau įvairūs bendri dalykai tokiu atveju atrandami kur kas vėliau. Kai vaikai auga ir „išsilygina“ jų amžius, tuomet atsiranda bendrų interesų“, – mano dainininkas.

Brolis Vaidas – geriausias Donato draugas. Visgi grupės „Kastaneda“ narys brolį norėtų matyti dažniau, nei gali. „Sutariame iš tiesų gerai, nors Vaidas daug laiko praleidžia užsienyje. Na, o aš savo ruožtu galiu pasakyti, kad mano šeimoje po dvejų trejų metų, tikiuosi, atsiras antrasis mažylis. Kodėl esame nusistatę būtent tokį amžiaus skirtumą? Tik todėl, kad mano žmonai buvo darytas cezario pjūvis, tad vaikelio anksčiau mes negalėjome planuoti, o dar vėliau jau nenorėtume“, – kalbėjo D. Baumila.

Su sese turi daug ką bendra

Radijo laidų vedėja Skaiva Jasevičiūtė mano, kad būtų sunku rasti tokius brolius ir seseris, kurie nesipyktų, todėl ir Skaiva su savo sese kartais susipyksta. „Kadangi mūsų amžiaus skirtumas – gana nemažas, vaikystėje turėjome mažai ką bendra. Kai ji buvo maža, man buvo paauglystė, kai aš išsikrausčiau iš tėvų namų, jai prasidėjo brendimas, o kai jai tas laikotarpis baigėsi, pradėjome puikiai sutarti. Ar daro didelę įtaką vaikų bendravimui jų amžiaus skirtumas, negaliu pasakyti, nes nesu turėjusi kitokio amžiaus sesers. Žaidimų draugėmis mes niekada nebuvome, tačiau dabar, kai abi esame suaugusios, bendraujame taip, lyg nebūtų to amžiaus skirtumo“, – teigė S. Jasevičiūtė.

Skaiva su sese dažnai susitinka, daug bendrauja ir ją nesidrovėdama vadina geriausia seserimi. „Dabar mes turime daug ką bendra, o šalia viso to kiekviena turime savų draugų. Niekada negalvojau, kad štai jau tarp mano vaikų tikrai nebus tokio didelio amžiaus skirtumo, koks skiria mane ir sesę. Manau, kad mano gimimas buvo labai tikėtinas, nes kai tėvai susituokė, po dvejų metų gimiau aš, ir tai tuo metu buvo labai normalu, o sesuo gimė po kurio laiko, kai mama labai norėjo auginti mažylę ir gimdė tikrai sau. Todėl nederėtų kreipti daug dėmesio į vaikų amžiaus skirtumą. Dėmesį reikia kreipti į tai, kada tu pats nori vaiko, kiek jų nori turėti, ir tada viskas išeina savaime. O aš pati – ne iš tų žmonių, kurie tokius dalykus planuoja“, – atskleidė Skaiva.