Bene daugiausiai internautų dėmesio sulaukė intriguojantis spektaklio siužetas apie dviejų vyrų santykius ir plakatas, kuriame aktoriai įsiamžino pusnuogiai.

Kaip jų žmonos reaguoja į tuos plakatus, kuriuose jie abu nuogi?

„Kai darai kažką, visuomet apsidraudi, kad gal bus mažai. Tai yra dviejų vyrų dvikova dėl moters. Dėl jos abu herojai apnuogina savo sielas ir kūnus. Todėl drąsiai galėjome rodyti vienas prieš kitą stovinčius du pusnuogius vyrus“, – sakė D. Kazlauskas.
Mantas Jankavičius ir Dainius Kazlauskas

„O mano žmona to plakato dar netgi nematė. Įdomu. Reikės paklausti jos šiandien, ką apie tai mano“, – prisipažino Mantas.

Ar naujas spektaklis „Seklys“ yra apie homoseksualią meilę? Filme, pagal kurį pastatytas spektaklis, du herojai atsiduria vienoje lovoje. Ar kažkas panašaus bus ir spektaklyje? – domėjosi DELFI skaitytojai.

„Dabar nenoriu nieko sakyti, todėl, kad tai yra paslaptis, kablys. Dabar neaiškinsiu, ar yra, ar ne, tegul žmogus pasižiūri. Bet, taip, jie taip pat atsidurs lovoje“, – intriguoja D. Kazlauskas.

Spektaklio aktorius ir režisierius pabrėžia, kad jie nevaidins įsimylėjėlių.

„Tai yra originali pjesė, kurioje veiksmas yra švelnesnis. Tiesa, šiuolaikiškame variante yra viena dalis, kai pasiūloma likti su vyru, pamiršti moteris“, – papildė jis.

Du vyrai susitinka išsiaiškinti santykių. Juos sieja ta pati moteris. Vienam ji – žmona, kitam – meilužė. Vyras - visame pasaulyje garsus rašytojas intelektualas, meilužis – gražuolis nepavykęs aktorius, dirbantis taksistu.

Netikėtai tarp jų užsimezga keistas ir gąsdinantis ryšys. Abu pradeda žiaurų, labai sudėtingą ir intriguojantį psichologinį žaidimą. Jame gimsta ir meilė vienas kitam, ir gili, skatinanti žudyti, neapykanta. Ar gali šis žaidimas baigtis geruoju?

Atsakymas - pagal Antony Shafferio pjesę sukurtame interaktyviame spektaklyje “Seklys”. Vyro vaidmenį jame sukūrė aktorius Dainius Kazlauskas, meilužio - aktorius ir dainininkas Mantas Jankavičius. (Panevėžyje ir Kaune D.Kazlauską pakeis aktorius Darius Meškauskas). Režisierius – D. Kazlauskas.

Aktoriams spektaklyje tenka įkūnyti itin sudėtingus personažus ir sukurti jų ties psichinio sutrikimo riba balansuojančius santykius.

D. Kazlausko (D. Meškausko, – DELFI) sukurtas vyras-rašytojas – turtingas ir didybės manijos apsėstas, save genijumi laikantis manipuliatorius. M. Jankavičiaus kuriamas jaunasis meilužis – iš pirmo žvilgsnio nepavojingas gražuolis svajojantis apie turtingą ir patogų gyvenimą. Tokį jam ir gali jam pasiūlyti rašytojas. Tačiau, kokios papildomos šio pasiūlymo sąlygos? Nusikaltimas? Seksas? Ar visa tai išvis tik blefas, vyro noras įvilioti nekenčiamą žmonos meilužį, kuriam staiga pradeda justi seksualinį potraukį, į spąstus ir jį sužlugdyti?

Tačiau meilužis tik iš pažiūros atrodo paprastas ir nepavojingas. Jis meistriškai įsijungia į vyro primestą žiaurų žaidimą ir kerta šiam atgal taip talentingai, kad net šiurpu. Tiesa, jis irgi turi silpną vietą, kurią manipuliatorius vyras netrunka aptikti.

Spektaklio premjera: kovo 24 d. – Panevėžyje, Juozo Miltinio dramos teatre, kovo 26 d. – Kaune “Girstučio” kultūros centre, kovo 30 d. – Klaipėdoje, Žvejų kultūros rūmuose, balandžio 3 d. – Vilniuje, Nacionaliniame dramos teatre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)