Humoro jausmo nestokojantis Viačeslavas jau ne pirmą kartą nustebina savo kūryba aktualiomis temomis. Šįkart į jo akiratį pateko migrantų krizė Lietuvoje.

Nors padėtis ir nekelia šypsenos, kartais realybę praskaidrinti galima tik su humoru. Tokios taisyklės laikosi ir šis vilnietis.

„Tai – muzikinė fantazija, pasamprotavimas aktualia tema“, – paaiškino V. Mickevičius.

Kūriniui atlikti panaudota žinomo atlikėjo Lauris Reiniks dainos tekstas ir melodija.

„Ir aš bėgu, bėgu vėl, privalau suspėt, kol nepastatyta tvora. Šiąnakt lipam, šliaužiam vėl, privalau suspėt atsidurt šalies viduje“, – toks priedainis skamba humoristinėje dainoje.

Šioji realybę pašiepianti parodija – ne pirmoji V. Mickevičiaus istorijoje. Vilnietis garsėja savo kūriniais, kuriuose – aktualūs įvykiai, dažnai žymūs žmonės ir situacijos, sukėlusios audringų visuomenės reakcijų.

Daugiausiai diskusijų sulaukusios dainos – apie stoteles griaunančius BMW markės automobilius, emigrantus, kurie svetur užsiiminėja nešvariais darbeliais ir kaimietį studentą Vilniuje.

Vieni juokiasi ir dalinasi smagiais dainų vaizdo įrašais, o kiti piktinasi. Pats idėjos autorius sako, kad dainų–parodijų tikslas toks ir yra – visuomenei sukelti elektrošoką.

Delfi primena, kad Lietuva dėl išaugusios neteisėtos migracijos yra paskelbusi ekstremalią situaciją. Šalies pareigūnai laikosi pozicijos, jog rekordiškai padidėję migracijos srautai – organizuota Baltarusijos režimo akcija prieš Lietuvą, dar neretai vadinama hibridine agresija.

Iš viso šiemet į Lietuvą nelegaliai pateko daugiau nei 4 tūkst. užsieniečių.

Pirmadienį vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė pasirašė įsakymą, kuriuo leido pasieniečiams apgręžti į Lietuvą vykstančius neteisėtus migrantus ir nusiųsti juos į pasienio punktus ar diplomatines atstovybes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją