„Sveiki, naujai kuriamam Emilio Vėlyvio filmui ieškome žmonių, kurie sutiktų filmuotis masinėse scenose už bilietus į naujojo filmo seansus. Filmavimai vyks Vilniuje rugsėjo 25, 26,27 dienomis“, – kviečiama registruotis į filmavimus skelbime.

Netrukus po juo pasipylė pasipiktinę internautų komentarai, kuriuose rašoma, jog paprastai masinėse scenose aktoriams siūloma vaidinti ne už dyką, o bent už simbolinį piniginį atlygį bei tokio darbo neva gali imtis tik visiškai savo laiko negerbiantis žmogus.

Emilis Vėlyvis

„Čia tik Lietuvoje gali taip nevertinti žmonių“, – rašė vienas jų.

„Už dyką filmuotis? Nesąmonė. Užsienyje to nebūtų“, – piktinosi viena iš „Facebook“ vartotojų.

Tuo tarpu kitas komentatorius gyrė lietuviško kino kūrėjus už iniciatyvą: „juk tai lietuviškas kinas. Džiugu, kad bent bandoma kažkas. Ne visi mes turime pinigų kažką sukurti, bet bandyti verta. Nauja patirtis bei veikla ir net galbūt būsi pastebėtas“.

„Turbūt daugiau dalyvių surinktų liepdami patiems sumokėti už patekimą“, – replikavo „Facebook“ vartotoja.

DELFI susisiekus su „Actors Agency Lithuania“ vadovu Donatu Šimukausku, jis patikino, jog ir pats skaitė komentarus bei stebėjosi tokia aršia reakcija.

Donatas Šimukauskas

„Emilio Vėlyvio filmai visada tokie. Nuo „Redirected“ laikų masuotė šio režisieriaus filmuose filmuojama nemokamai. Tikrai galiu pasakyti, nes patys tai (aktorių atranką) darėme. Tačiau masuotė, kuri ateina pas E. Vėlyvį, yra pati motyvuočiausia, kokią esu kada gyvenime matęs. Žmonės nori pabūti šalia žvaigždžių, pamatyti filmavimo užkulisius, pabendrauti su pačiu režisieriumi.

Paprastai žmonės, kurie ateina filmuotis kitokiuose projektuose, atkrenta, persigalvoja ar keičia planus. Tai didelis darbas ir ilgos bei nuobodžios valandos. Pas E. Vėlyvį taip pat ilgos valandos, bet čia žmonės yra labai kantrūs“, – pasakojo agentūros vadovas.

Jis stebėjosi, nes kvietimas filmuotis buvo atviras, tačiau kartu ir pripažino, kad kituose lietuviškuose filmuose besifilmuojantys tautiečiai gali sulaukti ir kelias dešimtis eurų siekiančio atlygio.

„Gali nesifilmuoti, kas tik nenori. Viską juk žmonės ir patys supranta. Kiek žinau, kiti lietuviški filmai moka apie 20-30 eurų, tačiau suma priklauso ir nuo projekto. Gal būna ir mažesni pinigėliai. 20 eurų kaina taip pat pasibaigiantis galioti bilietas, nes ir už užmokestį nesurenkame žmonių.

Motyvacija labai priklauso nuo projekto. Antruoju pasauliniu karu besidomintys žmonės visada nori dalyvauti su tuo susijusiuose projektuose. Ir iš tolimiausių Lietuvos kampelių žmonės atvyksta, jei tema yra įdomi“, – tikino pašnekovas.

Pasak D. Šimukausko, tik nedidelė dalis naujausio E. Vėlyvio filmo bus filmuojama Lietuvoje. Masuotės filmavimui mūsų šalyje kol kas yra numatytos trys dienos. Kaip pažymėjo agentūros vadovas, žmonės kol kas aktyviai registruojasi filmavimuose, tačiau ir sėkmė dalyvauti nusišypsos ne visiems, nes vykdant atanką dalis entuziastų atsisako dalyvauti patys ar neatitinka taikomų reikalavimų.

Kadrai iš ankstesnio E. Vėlyvio filmo pristatymo:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)