Neseniai Gintarė pasidalijo seksualiais kadrais, kuriuose pozuoja kukurūzų lauke iš nugaros. Keliose nuotraukose moteris pozavo atsuko veidą į fotoobjektyvą, o rankomis prisidengusi krūtinę, tačiau akyliausi sekėjai pastebėjo, kad vienoje iš šešių pasidalintų kadrų vis tik pasimatė nedidelė dalis apnuogintos krūtinės spenelio. Tik tiek reikėjo, kad įrašas būtų apskųstas ir pašalintas iš socialinio tinklo.

„Pro akylas kažkieno akis nepraslydo mažytis spenelio kraščiukas ir šias nuotraukas instagramas pašalino dėl pornografinio turinio, – antrą kartą su savo sekėjais dalindamasi jau pakoreguota nuotrauka rašė Gintarė. – Man gražu subtiliai apnuogintas moters kūnas. Man patinka skoningas, nevulgarus, išlaikytas seksualumas“.

Nors iš pradžių ši reakcija sukėlė nemalonių jausmų, „Delfi“ G. Gurevičiūtė pripažino suprantanti, kodėl tai galėjo kažką sutrikdyti.

„Aš neatmetu galimybės, kad kažkam tai iš tikrųjų galėjo pasirodyti vulgaru – pati to nepastebėjau ir tai yra mano kaltė. Akivaizdu, kad aš pažeidžiau instagramo taisykles, tad visiškai prisiimu atsakomybę. Suprantu, kad yra žmonių, kuriems to tiesiog yra per daug. Gyvename pakankamai konservatyvioje šalyje. Viskas suprantama ir aš tikrai nesmerkiu tokių žmonių“, – kalbėjo Gintarė.

G. Gurevičiūtės kasdienybę šiandien stebi didžiulis, 148 tūkst. sekėjų srautas, nors prieš maždaug septynerius metus „Instagram“ socialine paskyra pradėjo naudotis manydama, kad tai tik nuotraukų redagavimo programėlė. Televizijos ekrane matoma moteris per visą šį laiką sulaukė ne vienos šiurkščios pastabos, tačiau ji atvira – priprasti prie to neįmanoma.

„Suprantu, kad tai yra neišvengiama. Stengiuosi tai priimti, kaip savaime suprantamą dalyką, tačiau emocijas vieni ar kiti žodžiai vis tiek sukelia. Prieš maždaug septynerius metus, kai susikūriau instagramą, aš net nežinojau, kad tai yra socialinis tinklas. Pamenu, susipažinau su vienu vaikinu ir jis pasiūlė apsikeisti kontaktais. Aš jo paklausiau, ar turi feisbuką, o jis man: „Gal tu instagramą turi?“ Tik tada supratau, kad tai nėra tik programėlė, kuria galima keisti nuotraukų spalvas – paaiškėjo, kad tai socialinis tinklas, kuriame, to nesuprasdama, jau buvau surinkusi 1500 sekėjų. Laimei, jokių gėdingų kadrų ten įkėlusi nebuvau.

Per tą laiką tarp mano sekėjų atsirado įvairiausių žmonių. Aš labai norėčiau, kad mano nuotraukas ir kasdienybę stebėtų tik panašiai į gyvenimą žiūrinčios asmenybės. Ir nors didžioji dauguma sekėjų yra absoliučiai nerealūs žmonės, atsiranda vienas kitas negatyvą skleidžiantis vartotojas. Dažniausiai jie būna pasislėpę po netikrais vardais, tokie profiliai neturi nuotraukų arba jos būna pasiskolintos iš interneto. Man sekėjų skaičius nėra svarbus, jų tikrai nekolekcionuoju, todėl nevengiu periodiškai pratrinti iš savo sekėjų gretų tokius profilius, o vos tik pastebiu kažkokią negatyvią mintį komentare – iškart blokuoju jos autorių. Tikrai nėra taip, kad aš noriu, jog mane absoliučiai visi palaikytų ir liaupsintų, tačiau mano turinys nėra skirtas negatyviems žmonėms. Jis skirtas tiems, kurie mėgsta keliauti, sportuoti, vesti sveiką gyvenimo būdą – tokiems kaip aš“, – kalbėjo G. Gurevičiūtė.

Pamažu veikla socialiniame tinkle pradėjo nešti uždarbį, tačiau Gintarė tai vadina ne darbo atlygiu, o sėkme. Pašnekovė prisiminė praėjusių metų nutikimą, kai dėl pavydžių žmonių melagingų skundų, jos turinys buvo pašalintas, o instagramo anketa laikinai užblokuota. Dėl susiklosčiusių aplinkybių ir negalėjimo tęsti įsipareigojimų, su Gintare buvo nutrauktos ne vienerius metus trukusios partnerystės.

„Aš ir jaunesniems influenceriams sakau, kad į „Instagram“ nežiūrėtų, kaip į savo pagrindinį darbą ir vienintelį pajamų šaltinį. Tradiciniame darbe tavo rezultatai priklauso daugiausiai nuo tavęs, tavo įgūdžių, patirties, įdedamų pastangų. Čia yra daugybė aplinkybių, kurių kartais tiesiog neįmanoma numatyti ar suvaldyti. „Instagram“ yra didžiulė sistema su savo algoritmais, kurie ne visada palankūs vartotojams.

Aš asmeniškai į „Instagram“ žiūriu, kaip į žaidimą, pramogą, kuri kartais teikia labai malonią naudą. Gavus pelningą bendradarbiavimo užsakymą, į tai žiūriu, kaip į laikiną sėkmę. Suprantu, kad tai nėra stabilu. Žinau, kad man visada gali atsitikti taip, kaip 2019-aisiais, kuomet mano „Instagram“ paskyra buvo užblokuota, mano kuriamo turinio nematė didžioji dalis sekėjų ir dėl to buvo atšauktos dvi ilgametės partnerystės.

Vieną dieną tu esi sėkmingiausias, tave pristato tarp top 10-ies influencerių, o kitą viskas nutrūksta ir negali nieko padaryti, tik stebėti. Patyriau nuostolį, kurio vertė skaičiuojama dešimtimis tūkstančių, tačiau to neišgyvenau taip, kaip būčiau išgyvenusi, jeigu būčiau patyrus tokią nesėkmę įprastame darbe. Šiandien į „Instagram“ žiūriu, kaip į laikiną sėkmę, pramogą ir šiaip smagų dalyką. Šiandien yra, o jeigu rytoj nebebus – nieko baisaus“, – įsitikinusi Gintarė.

Dmitrijus Jaruševičius, Gintarė Gurevičiūtė

Žinoma moteris juokiasi, kad anksčiau jos paskyrą kasdien pasekdavo kur kas daugiau žmonių nei dabar. Priežastis – jos gyvenime atsiradusi antroji pusė, Dmitrijus Jaruševičius.

„Kurį laiką buvau užsiregistravusi sistemoje, kuri man kasdien atsiųsdavo duomenis, kiek žmonių pradėjo sekti ir kiek atsekė mane instagrame. Kai buvau vieniša, per dieną pakildavo po 250-350 sekėjų. Kai pradėjau draugauti su Dima, atsijungiančių skaičius išliko toks pat, tačiau prisijungiančių sumažėjo daugiau nei perpus. Tapau nebe tokia įdomi“, – nusijuokė Gintarė.

Nors žinantiems, kad G. Gurevičiūtės mylimasis dažnai tampa jos itin profesionalių ir įspūdingų nuotraukų autoriumi, gali pasirodyti keista, kad prieš susipažindamas su ja, Dmitrijus nemokėjo fotografuoti, o socialiniais tinklais nesinaudoja iki šiol.

„Anksčiau jis net asmenukės nemokėjo pasidaryti, dabar Dima – geriausias mano fotografas. Jis juokiasi, kad prireikus galėtų turėti antrą profesiją, deja fotografuoti mokėtų tik vieną modelį – mane. O iš tiesų viskas vyksta taip: aš nufotografuoju vietą, kurioje noriu būti įamžinta, tuomet jam parodau, kur atsistoti ir kokiu kampu pakreipti kamerą. Ir taip mėginame išgauti gražų kadrą“, – išdavė pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (247)