Koncerte buvo paminėta, kad D. Čižauskas kūrė dainas ir kitiems atlikėjams, vieną jų, pavadinimu „Pasikelt liftu“ atliko Žilvinas Žvagulis. Po jo į sceną žengė Inga Valinskienė.

„Inga, aš jums parašysiu dainą“, – taip sakė Donatas. Aš sakiau: „Donatai, parašyk“. Jis parašė ir aš supratau, tai buvo žmogus su labai geru pojūčiu, kokias dainas ir kam reikia kurti. Labai tikiu, kad Donatas šiandien nesupyktų, jei šią dainą, skirtą man, šį vakarą aš pasidalinsiu. Galvoju, kad ji labai tinka ir duetui. O pasidalinsiu su seniai matytu, labai geru savo draugu ir labai geru scenos partneriu“, – teigė I. Valinskienė ir kartu su A. Butkumi atliko dainą „Du paukščiai“.

Delfi primena, kad metų pradžioje daugybę lietuvių, ištikimų gerbėjų sukrėtė atlikėjo Donato Čižausko mirtis. Tačiau žinomo vyro laidotuvėse pranešta, kad balandžio mėnesį jį dar kartą norintys galės prisiminti ir išgirsti atlikėjo dainas Kaune vyksiančiame koncerte. Bilietai į jį buvo akimirksniu iššluoti, o pačio renginio metu netrūko ne tik jautrių akimirkų, padėkų, prisiminimų, bet ir nuostabių D. Čižausko bičiulių dainuojamų kūrinių.

Išgirsti atlikėjo D. Čižausko dainas Kauno „Žalgirio“ arenoje susirinko tūkstančiai jo gerbėjų. Prieš 19 val., kada buvo numatyta renginio pradžia, salė akimirksniu užsipildė.

Koncertas prasidėjo numatytu laiku. Pirmieji į sceną žengė buvęs „2 Donatai“ narys Karolis Akulavičius bei jo kolega Donatas Balvočius, kurie neseniai subūrė naują grupę pavadinimu „2 Karolis ir Donatas“. Jiedu atliko D. Čižausko dainą „Kai kas vakarą“, viso kūrinio metu žiūrovai galėjo matyti mirusio atlikėjo, judviejų bičiulio gražiausias gyvenimo akimirkas. Po šios, vienos iš žinomiausių grupės dainų, žiūrovai atlikėjus apdovanojo skambiomis ovacijomis.

„Labas vakaras. Donatas mums paliko muziką, tad pasimėgaukime, kurkime istoriją kartu ir būkime laimingi. Šį vakarą būkime kartu, gerai, pažadate? Ir padarykime gerą tūsą taip, kaip Donatas norėtų“, – kalbėjo K. Akulavičius. Po šių jo žodžių nuskambėjo dar viena grupės daina „Kiek daug dienų“.

Koncertą vedė Justinas Jankevičius ir Arūnas Valinskas, jiedu žengė į sceną po grupės „2 Karolis ir Donatas“ pasirodymo šiltai pasisveikindami su publika.

Koncerto akimirkos – galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)