Jo autoriai tikina pastebėję, kad žinoma sutuoktinių pora Valstybinių švenčių metu savo namuose neišsikelia lietuviškos trispalvės. Tačiau pati I. Stumbrienė teisinasi, kad tuo metu, kai Valstybės švenčių metu ant jų namo nėra vėliavos – šeimos narių tiesiog nebūna namuose.

Vasario 16-ąją visa Lietuva puošis vėliavomis. Prašome padovanoti vėliavą Stumbrams (buvusio prezidento Pakso dukrai), kurie niekada jos neturėjo ir, matyt, neturi. Jų namas išsiskiria nuo kaimynų Kairėnuose kaip vienas niekada nešvenčiantis valstybinių švenčių. Gal dovana sugėdintų“, - DELFI gautame laiške rašo Stumbrų kaimynais prisistatantys asmenys.

Tuo metu pati I. Stumbrienė DELFI sakė besidžiaugianti, kad aplink jų namus gyvena rūpestingi kaimynai. Žinoma moteris paaiškino, kad jei jų namuose valstybinių švenčių metu vėliava neiškeliama, greičiausiai tuomet jiedu su vyru ir vaikais būna išvykę.

„Ačiū rūpestingiems kaimynams, bet vėliavą mes tikrai turime. Galbūt ji būna neiškelta tuomet, kai per laisvas dienas nebūname namuose, tačiau tikrai ją turime. Šiemet per Vasario 16-ąją mūsų namuose vėliava tikrai bus iškelta“, - DELFI patikino I. Stumbrienė.

Pasiteiravus, ar žino, kokių kitų valstybės švenčių dienomis vėliava ant namo privalo būti iškelta, I. Stumbrienė patikino tikrai tą žinanti, tačiau tiksliau datų neįvardino.

„Tikrai žinau, kada ją reiktų išsikelti ir tikrai šiemet ne tik vasario 16-ąją, bet ir kitų valstybės švenčių metu mūsų namuose vėliava bus iškelta. Ačiū kaimynams už rūpestį, tikrai smagu, kai aplink mus tokie rūpestingi žmonės gyvena“, - kalbėjo I. Stumbrienė.

DELFI primena: Lietuvos Respublikos valstybės vėliavos įstatymas numato, kad vėliava privalo būti iškeliama prie gyvenamųjų namų su Lietuvos valstybingumu susijusių švenčių dienomis, kurios yra įvykių, turėjusių išskirtinę reikšmę Lietuvos valstybės sukūrimui ir nepriklausomybei, datos: vasario 16-oji – Lietuvos valstybės atkūrimo diena, kovo 11-oji – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena, liepos 6-oji – Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) diena.

Dėl savo namų kieme liepos 6-ąją neiškeltos valstybinės vėliavos teisme 2012-ųjų rudenį yra aiškinęsis ir renginių organizatorius Jogaila Morkūnas. Tuomet jam teismo salėje teko įrodinėti, kad vėliavos Valstybės dienos šventės proga jis neiškėlė dėl objektyvių priežasčių. Mat keitus nusidėvėjusią trispalvę nauja – nutrūko ant stiebo buvęs trosas. Jį kaip įrodymą J. Morkūnas buvo atsinešęs į teismo posėdžių salę. Tąsyk žinomas vyras atsipirko įspėjimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (535)