Ši šeimos fotosesija – nėra pirmoji Žvagulių šeimoje, tad lengvai gali susidaryti įspūdis, kad stoti prieš fotoaparato objektyvą jiems smagu ir paprasta. Visgi I. Puzaraitė-Žvagulienė patikina, kad anaiptol.

„Tiesą sakant, yra priešingai nei daugeliui atrodo, – juokiasi pašnekovė. – Dabar pradėjome fotosesijoms ryžtis apskritai. Bet įkalbinti visą šeimą fotografuotis nėra lengva.“

Ineta juokauja, kad žodžio „fotosesija“ savo artimųjų rate reikia geriau nenaudoti ir geriau ieškoti progos, kada namiškius būtų galima pričiupti netikėtai – taip įvyko visai neseniai, tuomet profesionaliose fotografijose sužibo dar gausesnė Žvagulių šeima.

„Mūsų šeimoje niekas nemėgsta fotografuotis. Manau, tik mūsų šeimos moterims tai nėra kančia, pavyzdžiui, man su seserimi, bet vyrams... Jiems tai prilygsta kosmosui. Dažniausiai, jei pasakai, kad bus fotosesija, tai tada visi nesusirenka. Tai dėl to, kai buvo mano gimtadienis, sugebėjau visus įkalbėti, kad tai yra mano gimtadienio dalis, o po to laukė šventė. Kadangi buvo proga, visi ir susirinko, neturėjo kur dingti ir taip gimė pirmoji mūsų gausios šeimos fotosesija.

O po to ilgiausiai visi džiaugėsi, kad, oi, kaip smagu, kadangi visi dabar turi nuotraukų – ir tėvai, ir seneliai su anūkais. Buvo tikrai maloni patirtis. Visi bent porą metų tomis nuotraukomis džiaugėsi. O artėjant šventėms pasakiau, kad reikia ir kalėdinės fotosesijos. Tiesa, šįkart suvažiavo daug mažiau žmonių, pandemija daro savo, saugome vieni kitus, todėl atvyko tik mano ir Ąžuolo tėvai“, – apie dar vieną ir netrukus pasirodysiančią fotosesiją Delfi pasakojo Ineta.

O kol laukia gausios šeimos kadrų, Ineta su vyru džiaugiasi tuo, ką jiems pavyko pasiekti su vaikais. Bet net ir esant keturiese nebuvo lengva.

„Tai tikrai yra sunkus darbas, ypač vyrams, jiems nepatinka pozuoti, jie to nenori. Aš bandau juos palaužti, ne tiek, kad tai taptų kasmetine tradicija, bet bent jau tam, jog turėtume daugiau akimirkų drauge, kol vaikai dar maži.

Manau, to reikia. Namuose, būna, pasifotografuoji ir nuotraukų kokybė nėra prasta, tačiau tos nuotraukos neprilygsta išgautoms fotosesijoje, kai prie jų dirba fotografas. Gražių nuotraukų norisi, bet reikia joms atidirbti“, – šypteli žinoma moteris.

Inetos gimtadienio proga gimusi gausios šeimos fotosesija:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)