Brauks jaudulio ašaras

Indrė tikina, kad pasiruošti pirmai klasei nėra sunku. Iš mokyklos, kurią lankys Cecilija, moteris gavo mokslams reikalingų daiktų sąrašą. Savo dukrą ji leis į privačią „Vitlio licėjaus“ mokyklą. Mergaitė lankė tos pačios mokyklos darželį, todėl tarp jos klasiokų bus daug pažįstamų veidų. Rytinėje programoje Cecilija vilkės mokyklos uniformą, o vakarinėje dalyje – išsirinktą suknelę, rašoma pranešime spaudai.

„Šiuo metu intensyviai ruošiamės svarbiai šventei, leidžiame laiką prekybos centruose. Džiaugiuosi, kad labai daug dalykų pasirūpino pati mokykla. Nupirkau Cecilijai naujų drabužių, kuprinę, sporto aprangą... Nelabai yra laiko galvoti, kokia svarbi šventė mūsų laukia. Tačiau tą akimirką, kai ateisime į klasę, brauksiu ašarą. O gal ir ne vieną“, – su šypsena veide kalba I. Stonkuvienė.

Cecilija drabužius renkasi pati

Atnaujinti savo dukros ir sūnaus Pranciškaus garderobą I. Stonkuvienė užsuko į drabužių ir avalynės vaikams parduotuvę „Kidzone“.

Parduotuvėje Cecilijos dėmesį patraukė tviskantis baikerio stiliaus švarkelis, pūstas tiulio sijonas, aplikacijomis puošta palaidinė. Ne ką mažiau mergaitę sužavėjo ir geltona neopreno suknelė, kurią ji jau suplanavo rengtis į pamokas. Pranciškui išsirinkti drabužius padėjo mama. Berniukas mielai matavosi įvairių modelių džemperius, kelnes, striukes. Vėliau laukė „desertas“ – vaikai galėjo išsirinkti patinkantį žaislą iš šalia esančios žaislų parduotuvės. Tiesa, visi drabužiai keliavo ant prekystalio tik vaikams pritarus. I. Stonkuvienė tikino neperkanti rūbų, nepatinkančių jos atžaloms.

„Cecilijai renkantis drabužius, mano nuomonė rūpi mažiausiai. Ji pati nusprendžia, ką šiandien nori vilkėti. Ypač tokiomis svarbiomis progomis kaip Rugsėjo 1-oji. Na, o aš galiu tiesiog sumokėti už tai, ką dukra išsirinko. Ji ne tik stiliumi, bet ir savo charakteriu yra mažoji mano kopija. Deja, bet negaliu viena atvykusi į vaikiškų drabužių parduotuvę nupirkti tai, ko reikia. Vėliau vaikai nenori vilkėti mano parinktų drabužių, sako, kad negražu. Todėl veduosi juos į parduotuvę ir leidžiu išsirinkti. Lygiai taip pat darau su maisto gaminimu – leidžiu jiems prisidėti prie gaminimo proceso. Juk vėliau nepeiks savęs, kad neskanu“, – juokėsi I. Stonkuvienė.

Siūlo iš kelių derinių

Penkiametis sūnus Pranciškus taip pat turi savo nuomonę. Pasak Indrės, berniukas puikiai moka susiderinti drabužius, turi puikų stiliaus suvokimą ir skonį. Jo taip pat bet kaip neaprengsi, jis turi savo nuomonę, kaip nori atrodyti.

„Perkalbėti vaikus įmanoma, tačiau visi mes esame asmenybės, turinčios savo norus. Kam tą daryti? Duodu vaikams kelis derinius, iš ko galima rinktis. Žinoma, visada patariu, pasakau, kad vienas ar kitas dalykas nepraktiškas. Mūsų, tėvų, pareiga yra ne brukti savo tiesą, o nukreipti teisinga linkme“, – apie auklėjimo principus kalba I. Stonkuvienė.

Svarbu kokybė ir patrauklios kainos

Eidama apsipirkti žinoma moteris vadovaujasi labai skirtingais kriterijais. Indrė prisimena, kad gimus Cecilijai ji siųsdavosi drabužius internetu, stengėsi papuošti savo pirmagimę. Ir nors kūdikio drabužiai buvo gražūs, tačiau patogumu nepasižymėjo.

„Žiūriu į drabužių kokybę, tačiau neperspaudžiu perkant itin brangią aprangą ir nesivaikau prekės ženklų. Pranas šiandien sugebėjo pakeisti penkias palaidines – vis išsitepdavo. Man geriau laimingas nei švarus vaikas. Nereikia nervintis, geriau pakeiskime požiūrį. Žinoma, nekalbu apie svarbias gyvenimo šventes, kai norisi papuošti vaiką, parinkti gražesnį, kartais ir brangesnį drabužį“, – sako I. Stonkuvienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)