Apie savo būklę I. Burlinskaitė plačiau papasakojo socialinio tinklo „Instagram“ paskyroje.

„Kaip žinote, pirmadienį man prasidėjo pirmas agresyvios chemoterapijos kursas. Visų pirma, labai džiaugiuosi, kad pagaliau žinau, kas tai yra ir ką tai reiškia. Žinosiu, ko tikėtis ir sekantį kartą man nebus tos visiškos nežinomybės, kuri buvo iki šiol.

Kaip galit pastebėti, mano nuotaika šiandien tikrai yra labai nebloga. Sakyčiau, pati geriausia, turbūt, tokia šviesiausia savaitės diena, nes savaitės pradžia buvo sunki po tų pirmųjų raudonos chemijos lašų. Bet paskui, dieną iš dienos, viskas po truputį šviesėjo, gerėjo. Ir vakar jau buvo ta nebloga nuotaika. Tik vakar buvo tokių momentų, kad vieną akimirką atrodo pilna esu jėgų, noriu kažkur eiti, kažką daryti, o kitą akimirką guliu lovoje ir visiškai nepasikeliu.

Šiandien nuo pat ryto kuriu planus, nes žinau, kad pirmadienį paleis į namus. Mintyse man sukasi mintys apie tai, kad labai norėčiau grįžusi, bent mažais žingsniukais, kiek daktarai ir sveikata leis, grįžti bent truputį į savo senus darbus, kuriuos dariau ir iki šios ligos“, – naujausiomis detalėmis pasidalino I. Burlinskaitė.

Delfi primena, kad antradienį Indrei buvo taikyta chemoterapija. Ji pasakojo, kad po jos prarado jėgas, ištino ir jautė pykinimą.

„Labas visiems. Šiandien esu gerai nusiteikusi, atsikėliau geros nuotaikos ir jaučiuosi gan sveika, palyginus su vakar. Gal dėl to, kad Liudo gimimo diena, tai sugalvojau pasitempti, galvą išsiplauti, atsirado jėgų.

Suvalgėme gimtadienio tortą. Kad ir kur bebūtume, vis tiek minime simboliškai gimimo dieną. Laukiame, kada paskutiniai lašeliai išlašės ir eisiu į lauką susitikti su savo, Liudo mamyte, kuri atvažiavo pasveikinti su gimimo diena. Labai laukiu tos akimirkos.

Vakar man buvo labai sunki diena, sunkus vakaras. Gydytoja įspėjo, kad po pirmos agresyvios chemijos jausiuosi ne kaip, bet neįsivaizdavau to jausmo. Vakar rodžiau, kiek man tų vaistų buvo lašinama, tai negana to, turėjau dienos bėgyje sugert daug tablečių, tai kažkaip iš pradžių atrodė visai normaliai, bet atėjus vakarui prastai pasijutau. Labai ištino visas veidas, kaklas nuo visų skysčių ir hormonų, o savijauta, tai ką, gulėjau patale be jėgų, pakrutinti manęs neįmanoma, neatsiverčiau ant vieno ar kito šono, pykinimas, maišosi žemė su dangumi.

Šiandien vaistų turėčiau gauti mažiau, tai viliuosi ir tikiuosi, kad vakaras man nusimatys bent švelnesnis ir lengvesnis“, – socialiniame tinkle kalbėjo I. Burlinskaitė.

Delfi primena, kad penktadienį ji skyrė ir svarbią žinutę savo šeimai bei ją stebintiems žmonėms.

„Labas visiems mano sekėjams, visiems bendražygiams, kurie eina kartu su manimi šiuo keliu. Jis dar tik prasideda, dar manęs visko laukia. Vis bandau neišsiplėsti ir jau kelintą kartą įrašau šiuos storius, bet nepavyksta, norisi kalbėti plačiau ir iš visos širdies. Visų pirma, apie ką galvojau pastarąsias kelias dienas, kad man labai pasisekė, jog turiu tokį didelį palaikymą. Tokią nuostabią šeimą – mamą, kuri dėl manęs pasiruošusi padaryti viską, tokį gerą vyrą, kuris šioje situacijoje yra mano visiška atrama, mano paguoda. Mes kartu ir paverkiame, ir pasidžiaugiame, kai yra gerų naujienų.

Draugus, kurie mane išjaučia iš visos širdies ir be jokios abejones, man be galo pasisekė, kad turiu jus visus. Tokią didelę palaikymo komandą ir jūs man savo stiprybę ir teigiamas emocijas, savo maldeles man siunčiate kiekvieną dieną. Tai man labai daug reiškia. Jei tik aš galėčiau, visus šiuo palaikymu ir visais šiltais žodžiais motyvuojančiais pasidalinti kartu su kitais, tokioje situacijoje atsidūrusiais, aš tikrai to norėčiau.

Kiek pakalbu su gydytojais, patikėkite manimi, yra žmonių, kuriems to labai reikia, labai trūksta. Šitą mano žinutę, kurią noriu pasakyti, ji yra apie gražius darbus. Labai noriu, kad visi kartu prisidėtumėte prie vienos gražios iniciatyvos.

Rytoj, visą dieną Vilniuje, parkelyje, Pylimo g. 21 B, prie paviljono, vyks „Mamų unijos“ organizuojama akcija, skirta onkologinėmis ligomis sergantiems vaikučiams. Visi, kurie planuojate suvalgyti savo porciją ledų, pasirinkite būtent šią vietą tiems ledams suvalgyti, kadangi visi pinigėliai pavirs į paramą vaikams, kurie serga onkologinėmis ligomis. Žinau, kad ten bus ir gyvo garso muzika, smagiai praleisite laiką. Svarbiausia, kažkam padovanosite mažytį dėmesį“, – socialiniuose tinkluose kalbėjo I. Burlinskaitė.

Delfi primena, kad bene prieš savaitę Indrė Burlinskaitė sekėjams pranešė skaudžią žinią – moteriai diagnozuotas kraujo vėžys. Apie tai ji prabilo asmeninėje „Instagram“ paskyroje, žinute sutiko pasidalinti ir su Delfi.

„Labas visiems, kas mane sekate ir laukiate naujienų iš manęs. Šiandien po truputį kraunamės daiktus. Ačiū Dievui, su manimi kartu važiuos Liudas. Važiuosim į Kauno klinikas, kur man bus atlikti tyrimai. Iš esmės diagnozė man yra aiški ir daktaras man patvirtino ir kaip aš norėčiau, niekas nepasikeis.

Iš tiesų mes girdime apie įvairias nelaime, baisias tragedijas, ligas, tai mintys natūraliai blokuoja nuo to, kad tau taip negali būti, taip niekada neatsitiks niekada. Aš galvojau, kad man taip niekada neatsitiks. Ir šita žinia man buvo kaip perkūnas iš giedro dangaus.

Man yra diagnozuotas kraujo vėžys, piktybinis navikas tarpuplautyje, kuris yra net 8 centimetrų dydžio. Jis išplitęs, kiek jis išplitęs, sužinosim artimiausiu metu po rytojaus detalaus tyrimo. Teisybei, turėjau savaitę laiko prie to pratinti, nes pirminė diagnozė buvo gauta prieš savaitę laiko po tomografijos atsakymo.

Dabar prisimenu, aš tvarkiausi nagus pas savo Jurgą ir paskaičiau e.sveikata.lt, kad man rastas navikas, tai tą akimirką galvojau nualpsiu. Paskui po truputį stengiausi priimti šitą mintį į save, nes kitaip nebus, nes tiesiog atsirado ir man nieko nebelieka, kaip stoti į kovą ir nugalėti.

Kol kas nežinau, koks bus taikytas man gydymas, bet ta kelionė prasidės jau penktadienį, mane guldys į ligoninę. Dar savo kelio nežinau, bet įsivaizduoju, kad manęs laukia visko daug. Ir visą laiką svarbiausia, kad artimas žmogus šalia“, – papasakojo Indrė.

Kiek anksčiau Indrė paviešino kelias nuotraukas iš ligoninės. Tąkart garsi nuomonės formuotoja sakė, kad laukia tyrimų atsakymų.

„Truputėlį liūdnesnė nuotaika, daugiau negatyvių minčių. Toliau esu ligoninėje, ligonis esu aš, o vyras yra mano palaikymo komanda. Jis šiuo metu man suteikia labai daug stiprybės, vilties jėgų, – pasakojo Indrė. – Kodėl čia esu? Nežinau tikslios diagnozės, šiuo metu vyksta tyrimas. Bet planuoju būti atvira šia tema. Bet yra baisu, širdelė daužosi.“

Indrė prisipažino, kad jai buvo atlikta daugybė tyrimų, tačiau galutinės diagnozės ji kol kas neišgirdo.

„Ilgą laiką kosėjau, mane dusino. Padarė tamogramą, įtarė išsiplėtusią širdies aortą, tačiau gavus atsakymą paaiškėjo, kad mano plaučiuose yra nemažas darinys. Buvo skubiai atlikta daugybė tyrimų, tarp jų ir biopsija, būtent jos atsakymų šiuo metu ir laukiu, kad būtų galima išsiaiškinti, kas tai per darinys ir ką būtų galima daryti dabar. Tai mano situacija bloga, bet yra ir gerų dalykų“, – kalbėjo ligoninėje šiuo metu esanti I. Vaisieta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)