Mintis stipriai pakeisti savo įvaizdį Indrei toptelėjo spontaniškai, kuomet, artėjant gero bičiulio Rolando Mackevičiaus gimtadienio šventei, Indrė ėmė svarstyti dažną moterų klausimą – ką apsirengti?

„Anksčiau tam, kad greičiau užmigčiau, save įsivaizduodavau tarsi princesę, o dabar tiesiog bandžiau įsivaizduoti, kaip turėčiau atrodyti šeštadienį gimtadienyje. Mėginau save įsivaizduoti su trumpais plaukais, o kitą rytą jau važiavau į kirpyklą, norėdama, kad man nukirptų plaukus“, – DELFI pasakoja televizijos laidų vedėja.

Indrė Stonkuvienė / Foto: Mikita studio

Indrė sako, kad šio pirminio impulso pagauta ji nesigręžiojo atgal ir drąsiai ryžosi patrumpinti savo plaukus net 22 centimetrais.

„Niekada negailėdavau savo plaukų ir to, ką gali susigrąžinti. Esu už pokyčius. Juolab, kad manęs, ko gero, kitokios ir niekas neatsimena. Žaisdavau su stiliumi, makiažu, tačiau beveik visą savo gyvenimą buvau su ilgais plaukais ir šviesiaplaukė. Tiesa, neatsirado nė vienas meistras, kuris sakytų, kad man reiktų keisti plaukų spalvą, nors niekada savo plaukų nedažiau kirpykloje. Daugelis pastebėdavo, kad man mano plaukų spalva puikiai tinka, tačiau pokyčių vis tiek norėjosi, todėl juos nusikirpau. Tai buvo geras sprendimas ir dėl to, kad dėl nuolatinių šukuosenų mano plaukai šiek tiek buvo pažeisti. O artėjanti vasara ir mano gimtadienis tik paspartino tokius pokyčius, pamaniau, kodėl gi ne?“ – šypteli pašnekovė.

Kaip pasakoja Indrė, paskutinį kartą tokį ryškų šukuosenos pokytį ji turėjo prieš maždaug 22-ejus metus, kuomet savo plaukus ji nusirėžė iki skruostikaulių. Tačiau nei tąsyk, nei dabar pašnekovė dėl tokio žingsnio nesigaili.

„Man plaukų negaila ir tikrai nereikia jų gailėti. Tiesą pasakius, iš aplinkos sulaukiau tik teigiamų žinučių, visi labai palaiko, sako, kad tinka. Keisčiausia tai, kad net stilistai atkreipė dėmesį, kad trumpų plaukų šukuosena mane atjaunino, o ne atvirkščiai – kaip nutinka dažnu atveju. Įdomu ir tai, kad beveik 99 proc. žinučių ir laiškų, kuriuos gaunu, yra apie tai, kad dabar esu labai panaši į savo dukrą Ceciliją. Tad nereikia gailėti to, kas atauga. Yra net posakis, kad jeigu gailėsi plaukų, tai jie ir neataugs“, – smagiai pasakoja ji.

Pasiteiravus, ar kirpykloje jos niekas nemėgino atkalbėti, Indrė neslepia, kad išgirdus apie jos planus savo akimis tai išvysti panoro pati grožio salono šeimininkė, mat tuo paprasčiausiai buvo sunku patikėti.

„Na, 22 centimetrai yra šis tas. Kas keisčiausia, aš pati dėl to nesijaučiu kitaip, man ši šukuosena atrodo įprasta, matyt, nelabai sureikšminu tokius dalykus. Gyvenime labiau sureikšminu darbinius dalykus, o ne išvaizdą ar plaukus. Žinoma, malonu pasikeisti, bet giliai kapstyti čia nereikia. Buvo žmonių nuomonių, kad neretai moteris šukuoseną keičia tuomet, kai pradeda naują gyvenimą, tačiau aš tiesiog nuėjau į kirpyklą ir nusikirpau plaukus. Lygiai taip pat kaip ir darausi manikiūrą – ar toks pokytis irgi turėtų būti laikomas rimtu žingsniu? Nemanau. Aš likau ta pati Indrė tik su trumpais plaukais“, – juokiasi moteris.

Indrė neslepia, kad šukuosena nėra vienintelis pokytis jos gyvenime – žinoma moteris pakeitė ir savo gyvenimo būdą: ėmė sveikiau maitintis ir dažniau sportuoti.

Indrė Stonkuvienė / Foto: Mikita studio

„Dažnai išvaizdą visuomenė akcentuoja kaip priverstinį dalyką, daug kam rūpi mano svoris, mano išvaizda, tačiau aš esu linkusi koncentruotis į savo vidinį grožį, ramybę. Mėgstu labiau kalbėti apie knygas, darbą ar kitą savo veiklą, bet ne apie išvaizdą. Visada būdavo taip, kad aš šia tema mieliau pajuokaudavau. Tačiau atėjo laikas, kai aš pati atradau malonumą sportui. Žinoma, būna ir sunkumų, pavyzdžiui, šiandien sau leidau pailsėti, todėl nėjau sportuoti. Žmogaus per prievartą nepriversi pamilti sporto, jis pats turi pajausti, kad nori kažko imtis. Man padėjo supratimas, kad po apsilankymo sporto salėje aš pati fiziškai geriau jaučiuosi. Žinoma, man reikėjo ir iki šiol reikia asmeninio trenerio“, – prisipažįsta ji.

„Nesu kraštutinumų žmogus, mėgstu rasti aukso viduriuką, todėl mano mityboje taip pat nėra griežtų dietų. Taip, susiderinau mitybą, kurią sudaryti padėjo specialistai, bet ir dabar nutinka, kad per darbingą dieną pamirštu pavalgyti, o vakare grįžti namo ir prisivalgai. Retkarčiais leidžiu sau pasimėgauti, pavyzdžiui, keptais koldūnais su daug sūrio. Aš tiesiog mėgstu palaikyti balansą. Natūraliai pradedi rūpintis savimi, pradedi labiau mylėti save. Suvokiau ir tai, kad jau tikrai atėjo laikas išmesti savo 12-os klasės džinsus, nes jie man gadino nuotaiką. Pagaliau suvokiau, kad nebeįtilpsiu į juos ir ėmiau pirkti savo dydžio drabužius. Į visa tai žiūriu lengvai, tikrai nenoriu, kad man tai būtų pragaras. Per savaitę nueiti bent du kartus į sporto salę yra labai gerai, kaip ir valgyti subalansuotą mitybą, o tai daro įtaką ir išvaizdai“, – pastebi pašnekovė.

Nors Indrė džiaugiasi išoriniais pokyčiais, dailėjančia figūra, jai ne ką mažiau svarbu jos vidinė savijauta. Būtent nuo to dažnai priklauso, kaip ji atrodo.

„Aš priimu dabartines žmonių nuomones, man malonu, tačiau sau gražiai atrodžiau ir prieš porą metų. Aš sau patinku ne dėl išvaizdos, o dėl savo požiūrio į gyvenimą, dėl to, kad pradėjau save gerbti, mylėti ir dėl to nesijausti kalta. Man atrodo, kad būtent tai verčia aplinkinius aikčioti, pamačius mane. Neretai manęs klausiama, kas man nutiko, kodėl taip švyčiu. Galiu atsakyti, kad tai požiūrio į save klausimas. Aš ties tuo labai nemažai dirbu ir tai darau ne vienerius metus. Viskas prasidėjo, kai ėmiausi vykdyti „Moterų pasaulyje“ iniciatyvą. Emocinė būsena visada yra labai svarbu, o tai, akivaizdu, atsispindi ir išorėje“, – DELFI tikina Indrė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (161)