Jau nuo spalio mėnesio podcastų rinkoje atsiras naujiena – I. Stonkuvienės ir B. Tiškevič vedama laida, kuri bus subalansuota moterims, tačiau puikiai tiks ir vyrams. Kaip gimė ši idėja, ko galime joje tikėtis ir ką reiškia populiarėjančios moteriškos tinklalaidės – apie tai ir dar daugiau kalbamės su Indre.

„Turbūt reikėtų viską pradėti pasakoti nuo tos minties, kurios dėka gimė ir „Moterų pasaulyje“ iniciatyva, kuri šiuo metu jau yra tapusi bendruomene. Man norisi su žmonėmis bendrauti per savo pačios pavyzdį, parodyti, kaip kartais mums negalioja nusistovėjusios taisyklės, kad apie knygą nereikia spręsti pagal jos viršelį ir t.t. Norisi keisti ir keistis naujais projektais, savo pavyzdžiu, todėl ir mūsų su Beata susijungimas, bendradarbiavimas ir palaikymas įvyko ne šiaip sau.

Mūsų ryšys tęsiasi jau ne vienerius metus. Galbūt iš šono gali atrodyti, kad mes su ja esame labai skirtingos, jog mūsų veiklos yra visai nesusijusios ir pan. Tačiau, iš esmės, pats centras, pagrindinė idėjos mintis yra apie tai, kas mes su Beata iš tiesų esame ir kuo mes galime padėti kitiems. Pasigilinus galima lengvai pamatyti, kad tiek mano, tiek Beatos veiklos yra panašios, jas vienija tie patys tikslai, siekiai. O net jei mes ir turime skirtumų – viskas su tuo gerai. Man kaip tik tai yra smagu! Tokiu būdu abi viena iš kitos galėsime kažko naujo pasisemti. Tas mūsų skirtingumas, tikiu, gali tapti dar viena mūsų nauja spalva, kurios žmonės dar nematė“, – šiltai Delfi pasakojo pašnekovė.

I. Stonkuvienė neslepia, kad šį naują žingsnį jos gyvenime lydi nuoširdus jaudulys, tačiau tinklalaidės svariu turiniu ir idėja ji neabejoja.

„Kiekvieną kartą imdama kurti savo projektą visą laiką stengiuosi įnešti kažką savito. Žinoma, šioje srityje naujo dviračio tu neišrasi, o ir nereikia, tačiau su Beata pasistengsime, kad mūsų kuriamas turinys būtų įdomus ir aktualus. Tie, kas mus seka, labai džiaugiasi mūsų susivienijimu, laukia, kada bus galima paklausyti, pažiūrėti“, – džiaugėsi ji.

„Suvienijome savo pajėgas, veiklas ir nebijojimą garsiai kalbėti – tai, manau, atsispindės ir mūsų naujame projekte. Beje, apie šią idėją aš garsiai mąsčiau jau prieš kokius dvejus metus, tačiau, matyt, tam dar nebuvo atėjęs tinkamas metas. Na, o dabar tam jaučiuosi tikrai pribrendusi“, – pridūrė Indrė.

„Mudvi“ idėjos bendraautorė viliasi, kad nauja veikla bus ne tik įdomi, bet ir naudinga.

„Nesinori, kad tai būtų blevyzgų šou, nenorime, kad tai būtų paviršutiniška. Tiesa, manau, kad taip ir nebus, kadangi mes su Beata nesame tokios, mes mėgstame analizuoti, pažvelgti į situacijas giliau, su patarimais. Manau, kad šis projektas bus neatsiejama dalis nuo mūsų asmenybių ir mūsų veiklų. Tai bus drąsu – pasakysime garsiai apie tai, ką kiekvienas galvoja, bet nedrįsta pasakyti. Tiesa, tikiu, kad mūsų tinklalaidė bus aktuali ne tik moterims, o ir vyrams, manau, kad šiuolaikinėje visuomenėje nebereikia skirstyti auditorijos pagal lytį, nes tikiu, kad vyrai tikrai gali rasti kažką naudingo moterims pritaikytame turinyje ir, žinoma, atvirkščiai. Moterų pasaulis yra atviras visiems“, – entuziazmo neslėpė pašnekovė.

Indrė pasakoja, kad naujame projekte su kolege stengsis paliesti ne tik naujas, bet ir daugeliui pažįstamas temas, tačiau į pastarąsias stengsis įnešti naujų vėjų, požiūrio taškų, o jei prireiks – į tinklalaidę pasitelks ir specialistų pagalbą.

„Manau, kad viskas keisis pagal tai, kokia bus tema. Jei ji bus sudėtingesnė, tikrai kviesime tą išmanančius ekspertus, kad turinys būtų profesionalesnis ir naudingesnis. Norisi, kad iš laidos žmogus išsineštų kažką naudingo ir individualiai iš jos pasiimtų tai, ko jam reikia labiausiai. Tokia bus mūsų misija. O kas liečia temas, nesinori per daug rimtumo, liūdesio ir niūrumo, tikiuosi, kad mums pavyks išlaikyti aukso viduriuką“, – sakė ji.

Be to, Indrė intriguoja, kad savo temas ji ir Beata vystys ne tik žodžiais, o ir darbais.

„Norime parodyti savo pavyzdžiais, kaip galima pasiekti nusistatytus uždavinius, paskatinti, kad nereikia bijoti ir paaiškinti, kodėl reikia išdrįsti. Savo kailiu mėginsime išmesti save iš komforto zonos ir vis atrasti pirmų kartų“, – džiaugėsi iniciatyvos „Moterų pasaulyje“ sumanytoja.

Kol kas Indrė neskuba savo gerbėjams prisižadėti, kad naująją laidą jie išvys kiekvieną savaitę, tačiau tinklalaidės tęstinumas tikrai bus.

„Kol kas nesinori savęs statyti į griežtus rėmus. Kaip rodo asmeninė patirtis, kas per daug – tas nesveika. Labai smagu, kai publika laukia, o ne atvirkščiai. Pasistengsime savo klausytojų nenuvilti, bet kol kas mums su Beata dar reikia nutarti paskutines detales, kitaip tariant, sudėti visus taškus ant „i“. Beje, mums abiems gana sunku net susitikti, kadangi dabar yra intensyvus laikotarpis, tačiau tikrai rasime laiko šiai idėjai. Tik norisi jai tinkamai pasiruošti, kad viskas būtų profesionalu“, – tikino ji.

Pasiteiravus apie kitą naują moterišką podcastą, pavadinimu „Dar tos čia“, ir užsiminus apie galimą jų lyginimą ar tarpusavio konkurenciją, Indrė sako to nesibaiminanti.

„Lygino ir lygins visuomet, bet tame tikrai nematau nieko blogo. O dėl konkurencijos, mano nuomone, ji turėtų egzistuoti tik asmeniškai tau. Konkuruoti reikia ne su kitais, o su pačiu savimi, tuomet tai tikrai gali duoti gerų rezultatų. O varžytis su kitais man atrodo kaip savimi nepasitikėjimo ženklas.

Kalbant apie minėtąjį moterų podcastą, man tikrai džiugu, kad tokie dalykai atsiranda. Tiesa, manau mūsiškė laida kiek skirtis savo struktūra, todėl ar tai tikrai bus galima lyginti, nežinau. O didesnis tokio turinio pasirinkimas auditorijai – tik pliusas. Man tikrai nuoširdžiai gera, kai moterys ima drąsiau ir garsiau kalbėti apie joms rūpimas temas, išlenda iš šešėlio ir kuria savo tapatybę. Tai tikrai sveikintina. Esu už tai, todėl į kitus moteriškus podcastus žiūriu labai ramiai ir teigiamai. O jaudintis dėl to, kad žmonės apie tai kalbės tikrai nereikia. Taip tikrai bus ir tegul“, – šyptelėjo I. Stonkuvienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)