Indrė atvirai sako, jog fizinei veiklai iš tiesų reikėtų skirti kaip įmanoma daugiau savo laiko, tačiau, kiek tiksliai tai turėtų būti valandų ar minučių, niekas pasakyti negali.

„Vietoje nuolatinio gulėjimo prieš televizoriaus ekraną ar sėdėjimo prie kompiuterio mes tikrai rekomenduojame aktyvesnį laisvalaikį. Jei turite bent 30 minučių pertraukėlę, galime pasiūlyti keletą pratimų, kuriuos galėsite atlikti ir namų sąlygomis. Juk visi puikiai žinome, kuo gresia toks pasyvus gyvenimo būdas.

Nutukimas yra viena didžiausių problemų šiandienėje visuomenėje, todėl pasistengti rasti šiek tiek laiko yra labai svarbu“, – kalbėjo profesionali trenerė.

DELFI pašnekovė prasitarė, jog šis nutukimo virusas, kuris plinta bene visame pasaulyje, paliečia visų amžiaus grupių atstovus. Mažinti nutukimo riziką ir gerinti žmonių aktyvumą – viena svarbiausių jos ir mylimojo Liudo misijų darbe. „Siekiame įkvėpti žmones gyventi kitaip. Norime įvesti sveikesnio gyvenimo būdo madą ir tuo užkrėsti tiek vyrus, tiek moteris ir vaikus.

Savo fizinę formą patobulinti ar palaikyti gali kiekvienas žmogus ir namų sąlygomis. Jei nenorite tam skirti daugybės laiko ar pastangų, galima daug pasiekti ir treniruojantis reguliariai namuose. Svarbiausia yra turėti noro, informacijos ir paskatinimą iš artimos aplinkos. Valgant sveikiau, saikingiau ir sportuojant namuose, pirmieji rezultatai taps pastebimi jau labai greitai. Tam net nėra būtinas koks nors sporto inventorius“, – pasakojo I. Burlinskaitė.

Pašnekovė pataria, jog neturint svarelių, juos namuose puikiai pakeis plastikiniai vandens buteliai, o kilimėlį – didelis rankšluostis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)