Grupės "Kitokios" narės po koncerto Raseinių rajone važiavo namo ir pakeliui užsuko į degalinę užsipilti kuro.

"Mes su Greta miegojome automobilyje. Oksana nuėjo įsipilti kuro, o Renata - nusipirkti sumuštinio, kavos. Matėme, kaip ją pradėjo kalbinti iš taksi automobilio išlipę du vaikinai, - nutikusio šiurpaus įvykio detales DELFI pasakojo grupės narė Indrė Burlinskaitė. - Oksana nekreipė į juos dėmesio. Tada vaikinai priėjo pakalbinti mūsų, sėdinčių automobilyje. Tai, turbūt, nepatiko jų merginoms, kurios pradėjo rėkti ne tik ant tų vaikinų, bet ir ant mūsų. Pradėjo plūsti mus visokiais necenzūriniais žodžiais, tyčiotis, Oksanai netgi grasino."

Merginos pasakojo, kad paprastai į koncertus drauge su jomis važiuoja ir jų vaikinai ar bičiuliai, kurie padeda apsisaugoti. Tačiau šįkart merginos keliavo vienos. Ir šis kartas buvo lemtingas.

„Pirmoji jų frazė buvo, kad Renatos garbanos – kaip kaimietės Malvinos, kita frazė buvo, kad priklijuoti akmenukai – kinietiški, paskui vienas po kito pasipylė keiksmai ir įžeidinėjimai. Renata nereagavo, laukė savo kavos neatsisukdama. Tuomet Renata nuėjo į mašiną, atsisėdo, valgė sumuštinį ir laukė, kol kolegė susimokės už kurą. O vietinės merginos pradėjo kibti prie kitos mūsų grupės narės. Renata išgirdo, kad mergaitės pradėjo šaukti, kad puola Oksaną..." - įvykių eigą atpasakojo "Kitokios" narės.

"Puolėme su Greta iš automobilio ginti Renatos ir Oksanos, - pasakojo pati nuo smurtautojų nukentėjusi I. Burlinskaitė. - Man spardė iš kelio į galvą. Tampė už plaukų. Tiksliai nežinau, ar tie du vaikinai mūsų nemušė, bet man atrodo, kad jie mus laikė. Tačiau kai pajutau spyrį į galvą, pagalvojau, kad spyrė vaikinas, nes smūgis buvo labai stiprus."

I. Burlinskaitė patyrė galvos sutrenkimą. "Teko važiuoti į ligoninę. Man padarė galvos rentgeną, nes ištino pusė galvos. Laimei, kraujas į smegenis nebuvo išsiliejęs. Man taip pat patempta čiurna, išrauta daug plaukų. Renatos gaila labiausiai - jai po nudraskymų ant veido gali likti randai", - DELFI pasakojo Indrė.

Mergina apgailestavo, kad taksi vairuotojas ir degalinės operatorius visus įvykius stebėjo nesikišdami ir nebandydami smurtautojų sudrausminti.

"Operatorius ir toliau gamino savo sumuštinius. Tiesa, iškvietė apsaugą, kuri atvažiavo po pusvalandžio, kai jau viskas buvo pasibaigę ir mes jau buvome iškvietusios policiją, - DELFI pasakojo Indrė. - Iš karto po to nuvykome į Raseinių policiją, parašėme pareiškimą. Viską nufilmavo degalinėje esančios kameros. Dabar vyksta tyrimas."

„Aš vis klausiu savęs, kodėl taip... Na juk Kalėdų naktis buvo, juk toks tobulas vakaras buvo, apsikeitėm dovanėlėmis, pakoncertavome ir važiavome namo, už ką mums taip... Visaip galvojau, kodėl Dievas leidžia tokius „stebuklus“ tokia proga... Bet dabar suprantu, kad turbūt tai ne pirmas tų žmonių toks „karnavalas“ „vietinėje rinkoje“ ir gal reikėjo mūsų, kad viskas pasibaigtų... Ir kad tokie žmonės nustotų elgtis kaip žvėrys... Būtinas viešumas, kad kitą kartą mūsų vietoje nebūtumėte ir kad kiti pabijotų viešumo prieš ką nors darydami“, – kalbėjo grupės narės.

Merginos nutarė paviešinti šį incidentą dėl to, kad visa Lietuva pamatytų tų užpuolikų veidus. "Neabejojame, kad ne mes pirmos, paragavusios jų pykčio“, – pasakojo grupės „Kitokios“ narės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1579)