Tokios aplinkybės paaiškėjo pirmadienį, Vilniaus miesto 2 apylinkės teismui atvertus I. Jurgelevičiūtės baudžiamąją bylą. Ją nagrinėja jau antras teisėjas – Andrius Cininas pakeitė teisėją Jolantą Čepukėnienę, kuri beveik metus nagrinėjusi dainininkės bylą išėjo dirbti į aukštesnės instancijos – Vilniaus apygardos teismą.

Esant tokiai situacijai pagal procesą teismas privalo bylą nagrinėti iš naujo. Valstybinį kaltinimą palaikantis prokuroras Gedvydas Vaivada siūlė pagarsinti visų teisme apklaustų nukentėjusiųjų ir liudytojų parodymus, tačiau su tuo kategoriškai nesutiko I. Jurgelevičiūtės advokatas Vytautas Sirvydis.

Dainininkės gynėjas pareiškė, kad taip esą bus pažeistos nukentėjusiųjų teisės – jie neturės galimybės pareikšti nušalinimo teismui, be to, teismas jiems negalės užduoti klausimų.

Tokiai V. Sirvydžio pozicijai pritarė ir I. Jurgelevičiūtė. Tiesa, po posėdžio ji pareiškė, jog jai esą nepatinka, kad byla bus nagrinėjama dar kartą.

Teisėjas A. Cininas buvo priverstas posėdį atidėti – apie pasikeitimus baudžiamojoje byloje ir kitą posėdį, suplanuotą gegužės 30-ąją, nusprendė informuoti visus nukentėjusiuosius. Tik tada bus sprendžiama, ar jie bus dar kartą kviečiami į teismą ir iš naujo apklausinėjami apie vagystes šokių projekte.

Iki šio laiko teismas turės išspręsti I. Jurgelevičiūtės prašymą – ji prašo leidimo laikinai išvykti į Didžiosios Britanijos sostinę Londoną. Anksčiau bylą nagrinėjusi teisėja dainininkei leisdavo išvykti iš šalies, ji visada laiku grįždavo į Lietuvą ir atvykdavo į teismą.

Vagystėmis kaltinama I. Jurgelevičiūtė teisme dar nėra davusi parodymų, tačiau savo kaltę ji neigia.

Bylos duomenimis, I. Jurgelevičiūtė yra kaltinama pavogusi daiktų ir pinigų už 4 203 Lt.

Be to, dainininkė kaltinama ir pasikėsinimu pagrobti pinigus iš Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnų specialiai padėtų dviejų moteriškų rankinių: iš „Gucci“ rankinėje esančios piniginės I. Jurgelevičiūtė kaltinama pasikėsinusi pagrobti 700 Lt, o iš rankinės „Prada“ – 300 Lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)