Anksčiau televizija menininkės gyvenime užėmė didžiąją dalį, tačiau po ilgos pertraukos į ekranus grįžtanti N. Marčėnaitė teigia, kad didžiulė atsakomybė, aukšti aplinkinių lūkesčiai ir siekis sudominti plačią auditoriją kultūros tema kelia dvejopus jausmus. „Truputį jaučiu nerimą, kaip pavyks įgyvendinti visus tikslus, tačiau labai džiaugiuosi komanda, su kuria tai darysiu", – kalba naujosios LRT laidos vedėja.

Pasak N. Marčėnaitės, jau netrukus prasidėsiančioje laidoje bus kalbinami įvairūs meno atstovai ir nagrinėjamos kultūros temos.

„Mano asmeninis tikslas yra siekti, kad laida pritrauktų kuo platesnę auditoriją, žiūrovai susidomėtų, todėl šiuo metu atrinktos visų bendrai sugalvotos temos. Kūrybinis procesas buvo intensyvus, tačiau be įtampos, todėl atrodo, kad viskas, ką darėme, vyko vienu spragtelėjimu ir tai labai džiugina", – pasakoja garsi menininkė.

Kalbėdama apie naujų darbų sezoną N. Marčėnaitė prisiminė anekdotą, kurio scenarijaus nelinkėtų savo būsimai laidai: „Kaip jūs galvojate, kam yra įdomus geologas? Atsakymas – kitam geologui." Todėl, sako ji, labai svarbu, kad laida būtų įdomi ne tik menininkams ir kultūros atstovams, o pritrauktų įvairią auditoriją.

„Kultūra gyvybiškai reikalinga plačiajai visuomenei, dirbančiai pačius įvairiausius darbus ir turinčiai pačius skirtingiausius pomėgius. Nuo vaikystės reikia meną skiepyti homeopatinėmis dozėmis, kad tai taptų natūraliu dalyku žmogaus gyvenime", – portalo LRT. lt skaitytojams sako laidos „Kultūringai su Nomeda" vedėja.

Anot N. Marčėnaitės, mūsų visuomenei labai reikia kultūros, todėl kūrybinė grupė laidose stengsis išsamiai nagrinėti įvairias temas: „Sudėtinga įtikti visiems, bet mes stengsimės. Norisi, kad žodis kultūra negąsdintų žmonių – juk paprastai, išgirdę šį žodį, visi pradeda gūžčioti pečiais ir sakyti, kad tai ne jiems. Tauta, kuri nesidomi šiais dalykais, kuriai kultūra nėra kasdienybė, pasmerkta išnykti."

Ilgus metus televizijoje dirbusi menininkė yra užsitarnavusi tiek profesionalų, tiek žiūrovų pagarbą. Dažnai komplimentų dėl šilto bendravimo ir iškalbos sulaukianti N. Marčėnaitė sako, kad kalbėti reikia mokytis ir tai daryti nėra taip paprasta.

„Kalba turi būti suvokiama kuo platesniam žmonių ratui. Kai šneki per sudėtingai, iš karto atstumi žmogų. Man tenka bendrauti su žmonėmis, kurie už mane protingesni ir išmintingesni, bet jie niekada neverčia jaustis kvailai.

Todėl pagarba kiekvienam žmogui ir gebėjimas paprastai perduoti informaciją ir yra siekiamybė. Labai norėčiau, kad man pavyktų, kad žmonės suvoktų, ką noriu pasakyti, ir kad nebūčiau pati sau įdomi pašnekovė, besimėgaujanti terminais", – neslepia N. Marčėnaitė.