Apie nemalonią patirtį I. Martinkėnaitė papasakojo instagrame – moteris skatina šiuo visiems gana sudėtingu metu išlikti itin budriems ir atsiminti kelias taisykles.

„Vakar nutiko baisus dalykas – mane norėjo apgauti kažkokie žulikai, apsimetę profesionaliais banko darbuotojais.

Visa kalba, visas pokalbis toks, jie užduoda klausimus, o tu negali susivokti, kas vyksta.

Iš pradžių paskambinę žmonės išgąsdino pasakę, kad nuo mano sąskaitos norėta nuimti pinigus Kazachstane, tad tokiu atveju būtina ją užblokuoti. Pasak jų, dėl šio atvejo reikia su jais komunikuoti ir viską daryti, ką pasakys. Jie tvirtino man padėsiantys susiinstaliuoti banko apsaugos sistemą. Net apps‘ą atsisiunčiau.

Ir tik kai paprašė manęs įvesti savo asmeninius duomenis, kurių pusę ir įvedžiau, į galvą toptelėjo – ne, to negalima daryti. Sakau, stop, kaip čia taip? Tačiau jie ėmė dar labiau mane pushinti, kad kuo greičiau įvesčiau tuos duomenis, nes pinigus gali kas nors nuimti Kazachstane.

Gerai, kad man užteko proto padėti ragelį, paskambinti į banką skubiai, užblokuoti visas sąskaitas. Pavyko išsaugoti savo santaupas.

Banko darbuotoja sakė, kad tie žulikai dabar yra labai suaktyvėję, nes tikrai žmonės neturi pinigų, griebiasi šiaudo, imasi blogų dalykų. Tad būkite atidūs, niekam neduokite savo asmens duomenų. Neduokite jokių kodų, niekas negali iš jūsų to reikalauti. Banko darbuotojai viską pasijungia patys, jiems jokių kodų nereikia“, – instagrame sekėjus įspėja grupės „69 danguje” narė Ingrida.

Ingrida Martinkėnaitė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)