Politiko Rolando Pakso dukra pasakojo, kad idėja sukurti drabužių kolekciją gimė dukrai Estelai lankant modelių mokyklą. Kartu su mokyklos vadove I. Stumbrienė nusprendė suorganizuoti renginį artėjančiai Motinos dienai. „Galvojome, ką gražaus, įdomaus ir jaukaus galėtume tą dieną parodyti. Svarstėme, gal būtų įdomu nuotraukų paroda. Taip gimė idėja sukurti kolekciją, kuri būtų skirta mamoms ir dukroms“, - DELFI būsimos kolekcijos idėją atskleidė žinoma moteris.

Drabužių kūrimas – sena I. Stumbrienės aistra, kuri ją užvaldė dar mokykloje. Dar būdama moksleivė Inga lankė dizaino pamokas, laisvu metu piešdavo, modeliuodavo drabužius, siūdavo. Nors vėliau I. Stumbrienė pasirinko ne drabužių kūrimo, o teisės studijas, dėl šio savo sprendimo ji nesigaili ir drabužių dizainą vadina žaidimu.

„Daugelį suknelių sau ir dukrai aš esu pati susikūrusi. Kolekciją sukurti buvo labai nesunku, nes žinojau, ko aš noriu, kokių drabužių trūksta vaikams. Gerai juos pažįstu, žinau, ką jie mėgsta vilkėti, apie kokias sukneles svajoja mergaitės. Kūriau tai, ko jos nori“, - kalbėjo I. Stumbrienė, atskleidusi, kad kai kurias suknelių idėjas jai padiktavo dukters norai.

Pasak verslininkės, mergaitės nori puoštis ryškiomis, lengvo audinio suknelėmis, atrodyti kaip princesės. „Kiekviena mergaitė galės sau išsirinkti pasakišką suknelę ir jaustis princese. Kadangi mūsų kolekcijoje vyraus gėlės, stengsiuosi, kad augalų tematika atsiskleistų drabužiuose. Kolekcija bus pasiūta iš natūralaus, aukščiausios kokybės šilko. Drabužiai taip pat atspindės visas vaivorykštės spalvas. Noriu, kad kolekcija būtų spalvinga. Lietuvių dizainerių kūryboje pasigendu spalvų, jų gyvenime tikrai reikia. Spalvos gerina nuotaiką, linksmai nuteikia, sušildo. Tuo išsiskirsiu iš kitų“, - DELFI pasakojo pašnekovė, ir pridūrė, kad kritiką visada mielai priima ir vertina, nes tai verčia mus tobulėti ir judėti pirmyn.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (237)