Neseniai renovuotas Vilniaus senamiesčio širdyje įsikūręs restoranas „Astorija Brasserie“ pakvietė susipažinti su skoniams, kokybei ir potyriui dedikuotu atnaujintu valgiaraščiu. Jis sukurtas bendradarbiaujant dviem virtuvės profesionalams, rašoma renginio organizatorių pranešime spaudai.

Pajėgas sujungė pasaulyje pripažintas virtuvės šefas Martynas Meidus, du kartus įtrauktas į 300 geriausių pasaulio geriausių virtuvės šefų sąrašą. Taip pat europietiškos virtuvės žinovas, restorano virtuvės šefas Alvydas Liubauskas. Šefų duetas kūrė meniu, atspindintį prancūzišką kulinarijos stilių. Daugelis patiekalų valgiaraštyje sukurti iš kelių aukštos kokybės ingredientų, kviečiama pajusti skonius ir jų istoriją.

Prancūziško vakaro penkių žvaigždučių viešbutyje „Radisson blue royal Astoria“ įsikūrusiame restorane nepraleido Linas Kojala, Indrė Kavaliauskaitė, Viktorija Siegel-Suodaitė ir Laurynas Suodaitis, Inga Žuolytė, Kristina ir Vygintas Kaikariai, Rimvydas Širvinskas-Makalius, Erika ir Merūnas Vitulskiai, Saugirdas Vaitulionis, Rima Olberkytė-Stankus su vyru Žydrūnu, Audronė Bunikienė, Diana Dargienė ir Edita Lavrinovič, Edvardas Žičkus bei kiti žinomi svečiai.

Populiarių laidų vedėja I. Kavaliauskaitė pasakojo, kad Paryžius – vienas mylimiausių jos miestų, į kurį visada norisi grįžti. Žinoma nuomonės formuotoja negailėjo komplimentų prancūziškai virtuvei ir kaip favorites paminėjo austres. „Turiu tradiciją nuvykusi į Paryžių aplankyti restoraną „L'Atelier de Joël Robuchon“, garsėjantį bulvių koše. Man jis asocijuojasi su tuo, ką norėčiau veikti per pietus Paryžiuje. Šį vakarą paragausiu daug prancūziškos virtuvės patiekalų. Tikiuosi, bus šviežia, skanu ir labai prancūziška“, – šypsojosi renginyje kalbinta viešnia.

Kelionių organizatorius R. Širvinskas-Makalius Prancūzijoje buvęs labai daug kartų. Dažniausiai tai būna tarpinė stotelė keliaujant. Paprašytas įvardyti mėgstamiausią prancūzišką patiekalą, R. Širvinskas-Makalius paminėjo tartarą, tačiau pridūrė, kad nėra gurmanų liaupsinamų austrių gerbėjas. Paryžiuje verslininkas lankėsi tris kartus ir tikina, kad šiame mieste visada yra ką pamatyti.

„Pandemija pasaulyje daug ką sustatė į vietas. Paryžius nebėra toks turistinis kaip anksčiau. Dabar – geriausia proga aplankyti Europos didmiesčius, tarp jų ir Paryžių. Nereikia laukti eilėse, norint pamatyti turistinius objektus. Taip pat galima pasimėgauti vakariene tikrose prancūziškose, o ne turistinėse kavinėse daug neišlaidaujant“, – kalbėjo keliautojas.

Žurnalistas Edvardas Žičkus Paryžiuje lankėsi aštuonis kartus.

Įspūdingiausia pažintimi vyras įvardija draugystę su dainininke Patricia Kaas. Po kelių interviu E. Žičkus ir viena garsiausių pasaulyje Prancūzijos atlikėjų tapo draugais. „Prancūzija man yra gastronomijos viršūnė. Į Paryžių keliauju, kai galiu vidumi ir pinigine. Mėgstu aplankyti gerą restoraną, pakelti šampano taurę, ragauti gerus skonius. Visada užsuku pasižiūrėti, ką floristikos žvaigždė Jeffas Leathamas sugalvojo padaryti viešbučio fojė. Apsilankau „Buddha-Bar Paris“, įvertinu naują kokteilį“, – kalbėjo žurnalistas.

Prancūzišką nuotaiką skleidė dainininkai Evelina Sašenko ir Martynas Kavaliauskas. Jiems talkino gyvai grojanti muzikantų grupė. Itin daug dėmesio sulaukė netradicinis sprendimas – pro restorano langus buvo matyti ne Vilniaus senamiestis, o Paryžiaus vaizdai. Vakaro publika keletui valandų nusikėlė į meilės miestu vadinamą Prancūzijos sostinę.

Svečiai galėjo grožėtis Eifelio bokštu, Eliziejaus laukais, Triumfo arka, Luvro muziejumi ir kitais įspūdingais miesto objektais. Šis dar niekur neregėtas būdas svečius iš Vilniaus senamiesčio nukelti į Paryžių nustebino visus vakaro dalyvius. Svečiai mielai fotografavosi prie mylimo miesto vaizdų ir juokavo, kad vakaras virto netikėta kelione.

Svečiai ragavo prancūzų klasikos patiekalus: įvairių skonių tartarus, krabo mėsą, tuno kepsnius, doradą, „Coq au vin“ ir kitus patiekalus. Sužibėjo ir moderniosios virtuvės patiekalai – kalafioro kepsnys bei kalafioro vaflis. Šventėje neapsieita ir be gurmanų dievinamų austrių. Jų skanavimo kultūra Lietuvoje užgimė būtent šiame restorane.

Vakaro akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)