Drąsiu žingsniu mados kūrėjas į renginį įžengė nešinas rankine ir dėvėdamas makiažą. Vienoje ausyje – masyvus auskaras, o ant pečių – stilingas raštuotas švarkas, kurio neįprastumą dar labiau paryškina aukšta marškinių apykaklė.

„Visus šiuos drabužius susikūriau pats. Auskaras – irgi mano kūrybos. Tik rankinė ne mano kurta“, – „Delfi“ sakė pašnekovas.

Daugiau nei trejus metus lietuvaitis gyvena Londone, kur menų universitete mokosi vyrų mados kūrybos. Paklaustas, ar praeiviai netrikdo jo komentarais ir žvilgsniais, kai Vilniaus gatvėmis žingsniuoja su rankine – toks vaizdas lietuviams tikrai nėra įprastas – Justas nusijuokė: „Vaikštau su ausinukais – nieko negirdžiu“.

Anot Justo, poreikis išreikšti savo asmenybę kūryboje gimė dar paauglystėje.

„Būdamas dvylikos supratau, kad noriu kažką veikti su mada. Bandau save visose sferose – drabužių dizaine, juvelyrikoje, aksesuarų kūrime“, – pasakojo pašnekovas.

Prieš trejus metus vaikinui vieną savo kolekcijų net teko pristatyti kasmet daugybę įvaizdžio formavimu besidominčių smalsuolių ir drabužių kūrėjų pritraukiančioje „Mados infekcijoje“.

„Pirmas blynas buvo prisvilęs, tačiau patirtis – nuostabi. Tikiuosi ateityje sugrįžti ir pasirodyti labai gerai“, – viliasi dizaineris.

Pats atrodydamas išskirtinai, Justas neslepia sulaukiantis ir pasekėjų. Daugelį sudomina ir jo gebėjimas nepriekaištingai pasidažyti.

„Tai yra mano kasdienybė. Kaip aš atrodau dabar – atrodau kiekvieną dieną. Jeigu sėdžiu namie, žinoma, makiažo atsisakau. Tačiau, jeigu einu į susitikimą, visada stengiuosi atrodyti taip, kaip man patinka. Kiekvienas turi savo kasdienybę ir ritualus. Mano ritualai – makiažas, rūpinimasis savimi ir kūryba. Neišskiriu, kad kuriu tik drabužius. Aš kuriu tam tikrą gyvenimo būdą, istoriją. Tikiuosi, kad įkvepiu ir kitus“, – kalbėjo pašnekovas.

Justas papasakojo, kad tvirtai žinančiam, ko siekia, jam nebuvo sunku įsitvirtinti net viename didžiausių pasaulio miestų.

„Man nebuvo sunku, nes aš labai kryptingai judėjau, žinojau, ko noriu. Daug dirbau, stengiausi tinkamiems žmonėms parodyti savo darbus ir po truputį viskas susidėliojo į savo vietas. – pasidžiaugė dizaineris, tačiau, paklaustas, ar Londone jaučiasi pakankamai laimingas, kad nebenorėtų grįžti gyventi į gimtinę, susimąstė. – Gal atsakymas bus ir nelabai populiarus, tačiau į Lietuvą man labai norisi. Galbūt esu prisirišęs prie savo šalies. Čia – draugai, šeima. Iš kūrybinės pusės labai smagu matyti, kaip viskas keičiasi, kaip tobulėja ir kad turime tokių renginių“.

Paklaustas, kaip į jo specialybės ir gyvenimo būdo pasirinkimą reaguoja jo artimiausi žmonės, Justas palinkėjo visiems turėti tokius tėvus, kokius turi jis.

„Nematau čia nieko blogo. Dizaineris irgi yra profesija. Mane tėvai visada palaikė ir aš jiems esu už viską dėkingas. Manau, jeigu tėvai pamato, ko vaikas nori, jį būtinai reikia skatinti ir stumti į priekį, kad jis siektų savo svajonių. Aš visiems linkiu turėti tokius tėvus kaip mano“, – kalbėjo Justas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (411)