Atvyko pas mylimąjį

Klaipėdiečiai stebisi - kodėl taip dažnai miesto gatvėse, parduotuvėse ar kavinėse jie mato vilnietę dainininkę Violetą Riaubiškytę.

„Tai tiesa - jau kurį laiką gyvenu Klaipėdoje. Tačiau iki rudens šia tema nusprendžiau nekalbėti“, - šykščiai gyvenimo pokyčius komentavo atlikėja.

Uostamiestyje V.Riaubiškytė beveik prieš pusmetį apsigyveno grupės „Bavarija“ dainininko Viliaus Tarasovo bute.

Prieš kelis mėnesius įsiplieskę poros jausmai pakoregavo ir jų kasdienį gyvenimą - įsimylėjėliai turėjo nuspręsti, kuriame iš dviejų miestų apsigyventi.

Kraustytis į Klaipėdą vis dėlto ryžosi V.Riaubiškytė. Savo apsisprendimą ji aiškino tuo, kad Lietuva esanti labai maža, todėl automobiliu lengvai pasiekiami net atokesni kampeliai. Juolab vasarą beveik visi dainininkės pasirodymai vyksta pajūryje.

Nuo žiniasklaidos dėmesio atsiriboti nusprendusi moteris neatskleidė, ar apsigyventi Klaipėdoje ji planuoja visam laikui.

Tačiau dienraščio žiniomis, V.Riaubiškytė uostamiestyje jau pradėjo dairytis tinkamos mokyklos savo dukrai Elingai. Buvo pasklidę gandų, kad dainininkė ketina išnuomoti ir savo butą Vilniuje.

Pramogų pasaulyje kalbama, kad rugsėjo pradžioje V.Riaubiškytė ir V.Tarasovas ketina susituokti.

Įkūrė sporto klubą

Verslininkas, sportininkas bei poetas Šarūnas Navickis, savo ateitį taip pat susiejęs su uostamiesčiu, dėl savo sprendimo nesigaili.

Iš Kauno į Klaipėdą prieš kurį laiką atsikrausčiusiam vyrui puikiai sekasi ir verslas, ir kūryba. Prieš kelias dienas prekybos centre „Akropolis“ duris atvėrė jo įkurtas modernus sporto kompleksas „Fitness Panorama“, neseniai knygynus pasiekė ir poeto eilių rinkinys „Intymus minoras“.

„Tačiau iš jo tik vienas ar du eilėraščiai buvo rašyti Klaipėdoje. Šiaip rinkinys - niūrokas, įkvėptas gyvenimo iki Klaipėdos. Dabar esu džiaugsmingas ir švytintis“, - pasakojo Š.Navickis.

Verslininkas nesutiko būti vadinamas pajūrio naujakuriu. Abu jo tėvai kilę iš Žemaitijos, tad kraustymąsi į Klaipėdą Š.Navickis įvardijo kaip grįžimą prie savo šaknų.

Paklaustas apie naują verslą, buvęs kaunietis džiaugėsi: „Klaipėdiečiai - entuziastingi žmonės, pats miestas labai dinamiškas, todėl ir vos prieš kelias dienas atidarytas sporto klubas lankytojų jau dabar nestokoja.“

Š.Navickis teigė, kad šiuo metu uostamiestyje jis turi dvi mėgstamiausias vietas - jo paties būstas ir klubas „Fitness Panorama“.

„Tiesa, pavasarį atradau šiaurinį molą - nuostabus vaizdas atsiveria į jūros platybes. Kartais nueinu ir į renginius. Nesu vakarėlių mėgėjas, bet jeigu man mieli žmonės pakviečia, einu“, - pasakojo Š.Navickis, pas kurį į Klaipėdą dažnai užsuka ir penkiolikmetė dukra Milda.

Patogiau repetuoti

Jau kelis mėnesius Klaipėdos centre išnuomotame bute įsikūręs ir kurį laiką Vilniuje gyvenęs Mindaugas Mickevičius-Mino.

Uostamiestyje televizijos projekto „Kelias į žvaigždes“ finalininkas pritapo itin lengvai, nes apsiprasti svetimame mieste padėjo kolegos klaipėdiečiai Deivydas ir Natalija Zvonkai, kurių studijoje šiuo metu vaikinas įrašinėja naujas dainas, šokių grupės „Tina Dance“ merginos.

„Jie mane sąžiningai globoja. Ir šiaip klaipėdiečiai - šilti, draugiški žmonės“, - pajūrio gyventojus gyrė Mino.

Paklaustas, kodėl nusprendė kraustytis prie jūros, dainininkas aiškino: „Pastaruoju metu turiu daug koncertų su „Tina Dance“ merginomis. Vieną dieną nusprendžiau, kad važinėti iš Vilniaus į repeticijas man per brangu. Vasarą ir koncertai vyksta pajūryje. O žiemą bus matyti.“

Su kava - į krantinę

Mino išsisuko nuo atsakymo, ar jo atsikraustymą į Klaipėdą lėmė tik patogumas repetuoti ir koncertuoti - kalbama, kad jis neabejingas žinomai klaipėdietei.

„Visi to klausia, bet kol kas nieko atskleisti negaliu. Viskam savo laikas“, - šypsodamasis sakė dainininkas.

Kaune italų kalbą dėstantis Mino sakė, kad paskaitų tvarkaraštį pastaruoju metu jis buvo sudėliojęs taip, kad į jas reikėtų važiuoti tik kartą per savaitę.

„Prieš prasidedant mokslo metams bandysiu savo paslaugas siūlyti Klaipėdos aukštosioms mokykloms“, - apie su uostamiesčiu susijusius planus pasakojo atlikėjas.

Mino tikino, kad Klaipėdoje jį labiausiai žavi ranka pasiekiama jūra.

„Vaikystėje su tėvais važiuodavome į Palangą ar Šventąją, tad jūrą pamilau seniai. Tačiau tik dabar galiu kone kasdien ja džiaugtis. Būna, nusiperku šviežių bandelių, pilstomos kavos ir einu prie marių žiūrėti, kaip į Smiltynę išplaukia pirmieji keltai. Mane traukia krantinės, uosto kranų vaizdai“, - pasakojo romantiškų dainų autorius.

Jį Klaipėdoje maloniai nustebino ne tik geresni žmonės, bet ir gardesnis maistas - čia Mino esą radęs restoranėlį, kuriame gaminami skaniausi kinų virtuvės patiekalai visoje Lietuvoje.

„Jau pamilau uostamiestį. Po koncertų kituose Lietuvos miestuose stengiuosi grįžti namo. Net naktį. Labai retai pasilieku nakvoti pas tėvus Kaune“, - aiškino populiarus dainininkas.

Nusibodo važinėtis

Ne per seniausiai Klaipėdoje apsigyvenusi aktorė Virginija Kochanskytė save vadina klaipėdiete ir kol kas uostamiesčio palikti nežada.

Šiauliuose, Kaune, Vilniuje anksčiau dirbusi menininkė neslėpė, kad į pajūrį važiavo dėl vyro - žinomo skulptoriaus Arūno Sakalausko, kuris čia gyvena ir kuria jau daugelį metų.

„Tiesiog nusibodo važinėtis ten ir atgal. Dabar šeima drauge. Klaipėdoje puikiai prisitaikiau - žaviuosi demokratiška miesto dvasia, kūrybingais žmonėmis, jūra“, - aiškino V.Kochanskytė.

Nors ir neprisijungė prie Klaipėdos dramos teatro trupės, aktorė turi nemažai darbo - skaito eiles įvairiuose kameriniuose renginiuose.

„Darbo stoka nesiskundžiu, o teatre ir be manęs daug talentingų aktorių“, - tikino ji.

V.Kochanskytė prisipažino, kad Vilniuje kultūrinis gyvenimas yra kiek intensyvesnis, tačiau kurti norinčiam žmogui vietos saviraiškai užtenka ir Klaipėdoje.

„Be to, ar kuris kitas Lietuvos miestas gali pasigirti Džiazo festivaliu, kuriame nemokamai turime progą klausytis geriausių pasaulio džiazo atlikėjų? - klausė aktorė. - Jau vien dėl šios šventės verta gyventi pajūryje. Šiandien būtinai eisiu į Teatro aikštę, kad ir koks oras būtų.“