Šiais metais atrankoje dalyvavo beveik pusšimtis 18-24 metų merginų iš Panevėžio, Utenos, Vilniaus, Pasvalio, Druskininkų, Radviliškio, Šiaulių, Kauno, Kazlų Rūdos, Garliavos, Marijampolės, Kelmės, Elekrtėnų, apsiginklavusių stipriausiais savo ginklais: grožiu, drąsa, elegancija ir protu.

Iš būrio kandidačių trečiadienį bus atrinkta 14 finalininkių, kurios susirungs rugpjūčio 15 dieną vyksiančiame konkurso finale. Dar vieną merginą, kurios neišrinko komisija, galės deleguoti internautai.

„Mis Lietuva 2013“ dalyves vertino ir rinko komisijos nariai - verslininkas Benas Gudelis, renginių organizatorius ir televizijos laidų vedėjas Jogaila Morkūnas, „Mis Lietuva 2002“ Vaida Grikšaitė- Česnauskienė, žurnalistas Ramūnas Zilnys bei ilgametė konkurso režisierė - choreografė Leokadija Dabužinskaitė. Mergina svertino ir komisijos nariu tapęs dizaineris Juozas Statkevičius. Tačiau trečiadienį mados guru nebuvo.

Žinomi veidai

„California Gourmet“ kiemelyje merginos pirmiausiai prisistatė komisijos nariams. Kai kurios panelės „Mis Lietuva“ atrankoje dalyvauja jau trečią kartą. Tarp pretendenčių į karūną buvo ir „Facebook“ sensacija vadinama šokėja Monika Šalčiūtė, merginų grupės „Mochito“ narė Gabija Sruogiūtė, su grupės nare išgarsėjusi erotinėmis fotosesijomis. Savo sėkmę bandė ir Viktorija Vaičaitė iš grupės "Dolce Vita". Tiesa, tarp finalininkių pateko tik pastaroji mergina.
Viktorija Vaičaitė

Konkurse taip pat dalyvavo „Mis Telšiai“, „Mis Aukštaitija“ bei „Mis Šiaulių“ kraštas, kurių titulai automatiškai padovanojo kelialapį į „Mis Lietuva“ finalą.

Glumino žiniomis

Pretendentėms taip pat teko pademonstruoti savo kūno linijas bikinio rungtyje, atsakinėti į komisijos klausimus bei pademonstruoti savo talentus.

Tiesa, kai kurios komisijos kalbintos merginos išsidavė atrankos anketose šiek tiek pridėjusios sau ūgio ar amžiaus. Kitos merginos dėl jaudulio, o gal dėl žinių stokos stebino komisiją savo atsakymais į klausimus.

“Mokslai man yra neįdomūs. Įdomiau kurti, dirbti. Jaučiuosi nesava. Ateities svajonės sukurti šeimą, susilaukti vaikų“, - sakė viena mergina, paklausta, kodėl nutraukė savo studijas.

Kai kurioms merginoms visą grožį išgarino žinių trūkumas atsakinėjant į komisijos klausimus. Dalyvės painiojosi tarp Lietuvos premjerų, negalėjo pasakyti, kas yra Rusijos prezidentas, kur vyks „Mis Pasaulis“ konkursas, nemokėjo jokios užsienio kalbos. Viena pretendentė sunkiai kalbėjo lietuviškai.

Stebino talentais

Tačiau dauguma dalyvių „Lietuvos ryto” televizijos rengiamo konkurso atrankoje maloniai stebino savo talentais šokti, dainuoti, žavėjo savo charizma bei šypsena.

„Mis Aukštaitijos“ rinkimuose “Mis Talento” titulą iškovojusi panelė pademonstravo komisijai, koks talentas jai pelnė pripažinimą rinkimuose - dziudo meną ji mielai pademonstravo ant J. Morkūno.

Tikrino psichologiją

Kaip DELFI naujienų portalui pasakojo komisijos pirmininkas B. Gudelis, organizatorius džiugina tai, jog kaskart norinčiųjų ateina vis daugiau.

„Kiekvienais metais daugėja kandidačių dalyvauti konkurse ir tai – geras ženklas. Žinoma, visų norinčiųjų pakviesti negalėjome, atrinkome įdomiausias“, - teigė grožio imperijos vadovas.

Tiesa, B. Gudelį liūdino tai, jog daug kandidačių nemokėjo jokios užsienio kalbos. O tai, jog jos nežinojo atsakymų, nėra labai svarbu.

„Svarbiausia, kad žmogus nepasimestų. Nes konkursuose labai žiūri į dalyvės psichologinį pasiruošimą, todėl reikia šiek tiek pakritikuoti ir pažiūrėti, kokia merginų reakcija. Žinoma, finalininkes tam būtinai rengsime, kad būtų labiau savimi pasitikinčios“, - teikė komisijos pirmininkas, užsiminęs, kad iš visų finalininkių jau mato keturias-penkias merginas, vertas „Mis Lietuva“ titulo.

Praėjusiais metais tarptautiniame konkurse „Mis Pasaulis“ Lietuvai atstovavo Rasa Vereniūtė. Gražiausios lietuvaitės karūną taip pat yra iškovojusios Ieva Gervinskaitė, Gritė Maruškevičiūtė, Vaida Petraškaitė, Gabrielė Martirosianaitė, Jurgita Jurkutė, Agnė Maliauskaitė, Vaida Grikaitė, Oksana Semeniškina, Martyna Bimbaitė, Renata Mackevičiūtė, Kristina Pakarnaitė, Asta Vyšniauskaitė, Daiva Anužytė, Gabrielė Bartkutė, Jurga Tautkutė, Jūratė Mikutaitė, Rasa Kukenytė, Liucija Gruzytė ir tuomet „Mis Vilnius“ titulą iškovojusi pirmoji tituluota gražuolė Ingrida Mikelionytė.
Mis Lietuva karūna
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (707)