Austėja, kiek laiko gyveni Londone?

Norėjau kažko naujo, pakeliauti. Baigusi mokyklą įstojau studijuoti į Londono universitetą, todėl išsikrausčiau ten gyventi. Čia gyvenu jau aštuonerius metus.

Ar Londone tik mokeisi, ar teko tuo pat metu ir dirbti?

Ir mokiausi, ir dirbau padavėja. Buvo ir visokių smulkių darbelių, jei kas pasiūlydavo kokiuose baruose ar panašiai. Tačiau pagrindinis darbas buvo padavėjos, kuriame dirbau pilnu etatu. Būdavo taip: nuo ryto keliaudavau į paskaitas, o nuo kokių penkių iki nakties dirbau padavėja. Tai buvo gana sudėtingas laikotarpis.

Ar važiuodama į Londoną, jau tiksliai žinojai, kur ir su kuo gyvensi, ar pasikliovei sėkme?

Važiavau pas drauges ir žinojau tik tiek, kad arba turėsiu kambarį, arba ne. Vėliau teko daug kraustytis...

Londone pragyventi – brangu. Ar visuomet užteko pinigų?

Kai būdavo visiškai blogai – pirkdavome loterijos bilietus ir tikėdavomės laimėti (juokiasi).

O kas yra tas „visiškai blogai“?

Na, maistui visuomet užtekdavo, tačiau transportas ten labai brangus. Būdavo taip, kad neturėdavome pinigų viešojo transporto bilietui ir negalėdavome nuvykti į paskaitas.

Kodėl neprašei tėvų pagalbos?

Jie atsiųsdavo pinigų, padėdavo. Tik mes turbūt nemokėdavome su tais pinigais elgtis ir per greitai viską išleisdavome.

Austėja Straigytė-Austeya

Kai kurie emigrantai pasakoja, kad su lietuviais ten nebendrauja, esą jie nėra pačios geriausios reputacijos. O ar Tavo draugų tarpe yra tautiečių?

Turiu labai gerų draugų lietuvių, su kuriais susipažinau studijuodama, nors nesu labai įsitraukusi į lietuvių bendruomenę. Žinoma, turiu draugų ir anglų. Neskistrau draugų tautybėmis.

Kuo dabar užsiimi Londone?

Orgnizuoju koncertus ir įrašinėju savo albumą. Tikiuosi jį dar šįmet išleisti. Be to, dirbu marketingo srityje, dar kartais ir pozuoju fotosesijose. Darau daug ką (šypsosi). Nors buvo ir taip, kad teko dirbti nemokamai, o savaitgaliais dirbti padavėja, kad galėčiau išgyventi. Nebuvo taip, kad baigus universitetą, iš karto gavau gerą darbą, tikrai ne.

O ar turi planų, susijusių su Lietuva?

Labai norėčiau čia pristatyti savo albumą. Jo pristatymą organizuosiu ir Londone, tačiu labai norėčau tai padaryti ir Lietuvoje. O kalbant apie grįžimą į Lietuvą... Nežinau. Dirbu tokį darbą, kuriame nereikia prisirišti prie vietos, tad nežinia, kaip bus. Tačiau didelių planų grįžti tikrai neturiu.

Savo jėgas išbandei „X Faktoriuje“, tačiau ne tik lietuviškame, bet ir britiškame. Kaip sekėsi?

Tuo metu, kai vyko lietuviškojo „X Faktoriaus“ atrankos, atostogavau. Tiesiog nusprendžiau nepraleisti progos ir išbandyti save. Britiškame dalyvavau kiek anksčiau, tuomet praėjau kelias atrankas, bet į televiziją nepatekau. Šiemet antrą kartą bandžiau sėkmę ir britiškame šou, tik šį kartą tiesiog sulaukiau pakvietimo, nes buvau pastebėta dainuojanti bare. Vis tik vėl nepatekau į tolimesnes atrankas. O kaip bus Lietuvoje – pamatysime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)