Atlikėjui artimas šaltinis (vardas ir pavardė redakcijai žinomi) tikina – tai dėl skyrybų su ilgamete mylimąja Igoris pamažu ėmė grimzti į dugną. Prieš septynerius metus pasibaigę atlikėjo ir tuometės jo merginos Indrės santykiai kone paskandino jį alkoholio liūne.

„Jei mėnesis turi trisdešimt dienų, tai galbūt tris iš jų jis ir negerdavo“, – apie ištisas savaites trunkantį alkoholio vartojimą sakė I. Kofo draugas.

Meilės buvusiai mylimajai Indrei būta tokios didelės, kad atlikėjas iki šiol neranda laimės kitos moters glėbyje.

„Igoris – lyg gulbė, kuri myli ir mylės tą vienintelį visą likusį gyvenimą. Metai, praleisti su Indre, buvo nuostabiausi jo gyvenime. Jis rašė dainas, jautėsi laimingas“, – pasakojo šaltinis. – Po skyrybų ir į klubus vedžiojom, ir merginas rodėm. Niekas nepadėjo.“

Perfekcionisto problemos

Sudėtingą situaciją tik dar labiau apsunkino perfekcionizmu tviskantis atlikėjo charakteris.

„Igoris – intravertas. Jo psichologinis portretas pasidalijęs į dvi dalis. Kol yra blaivus, jis – nepataisomas perfekcionistas. Tai atsispindi ne tik muzikoje, kur svarbiu tampa kiekvienas garsas, kiekvienas akcentas.

Net jo namuose turi būti ideali tvarka. Viskas turi stovėti savo vietose. Jei turi dviratį – dviratis turi būti idealus. Plaukų spalva, drabužiai – viskas turi būti aukščiausio lygio.

Bet yra ir kita pusė. Kai Igoris girtas – jam viskas dzin.“

Pasak bičiulio, sulig kiekvienu alkoholio lašu I. Kofas tampa vis piktesnis. Jis – tarytum diena ir naktis skiriasi nuo tikrojo, meniškos ir jautrios sielos atlikėjo.

„Jei jis blaivas – bendraus. Jei girtas – pasiųs. Faktiškai, iki kol išsiblaivo, jis yra piktas žmogus. Nesuprantu tų draugų, kurie, žinodami Igorio problemą, traukia jį į kabakus ir siūlo kartu išgerti.

Įsivaizduokite, kokia situacija turi būti, jeigu jis, net ir neturėdamas pinigų, kai visos kortelės užblokuotos, sugeba gauti alkoholio. Vienas skambutis ir viską gauna – juk pusė miesto draugų.“

Per dieną – trys litrai degtinės

Anot bičiulio, dabar atlikėjas nuolat balansuoja ant gyvenimo ir mirties ribos. Žmogui mirtiną penkių promilių dozę jis yra pasiekęs bemaž penkis kartus.

„Ar esate kada bandę miksuoti alkoholį ir migdomuosius?“ – retoriškai paklausė I. Kofo bičiulis, leisdamas suprasti apie žalingus „Lemon joy“ lyderio pomėgius.

Tam, kad atlikėjas grįžtų į normalią, blaivią būseną, anot šaltinio, prireikia bene savaitės. Tai – nuolatinio alkoholio vartojimo pasėkmė.

„Tvarkaraštis yra maždaug toks: tris valandas miega, tuomet atsikelia, įkala ir vėl miega. Taip ir keliasi kas tris valandas, kol baigiasi degtinė. O paskui žmogus, kuris net negali nueiti iki tualeto, sugeba apsirengti, išsikviesti taksi, nuvažiuoti nusipirkti alkoholio ir grįžti. Ir mes kalbame ne apie pusės litro dozavimus, kalbame apie dviejų-trijų litrų dozes per parą“, – teigė I. Kofo draugas.

Šią vasarą „Lemon joy“ turėjo pasirodyti ir Karklės, ir Žagarės, ir Naisių festivalyje. Tiesa, gerbėjai ant scenos grupės taip ir neišvydo – pasirodymai buvo atšaukti dėl sunkios vokalisto būklės. Ir tai, anot atlikėjo bičiulio, tik vieni iš daugelio atvejų, kai dėl I. Kofo piktnaudžiavimo alkoholio nukentėjo ne tik grupės nariai ar organizatoriai, bet ir gerbėjai.

Anot šaltinio, visi blaivūs žmonės, kurie supranta, kad „Lemon joy“ yra nepatikima grupė, ją jau seniai įtraukė į juodąjį sąrašą. „Galiu kalbėti bet ką, bet ar įvyks koncertas – labai abejoju“, – DELFI sakė atlikėjo aplinkai artimas asmuo. – Jūs neįsivaizduojate, kiek kartų buvo gelbėjami žmonės, koncertai, renginiai per paskutinius metus. Kiekvienas koncertas – ne džiaugsmas, ne šventė, o tragedija ir stresas.

Su draugais bandome jį išlaikyti bent savaitę blaivą. Kad jis bent vaikščiotų, kalbėtų. Pašnekovas tvirtino, kad prieš koncertus žmonės budėdavo paromis, kad tik Igoris galėtų išeiti į sceną.

Baiminasi namuose rasti lavoną

Emocinis I. Kofo nuosmukis skaudžiai atsiliepia ne tik jam pačiam. Anot šaltinio, šeima ir artimiausi draugai nuolat jaudinasi dėl alkoholyje skausmą skandinančio atlikėjo. Esą jo elgesio neįmanoma prognozuoti.

„Įsivaizduokite situaciją: dvi savaites negalite prisiskambinti, žmogus nereaguoja į nieką. Važiuojate pas jį su nuojauta, kad rasite lavoną. Teko ne kartą pjauti duris. Savo bagažinėje net vežiojuosi bulgarkę. Kaskart, stovėdamas durų, meldžiuosi, kad tik jis būtų gyvas“, – emocijų neslėpė Igorio draugas. – Jūs net neįsivaizduojat, kiek jo motinos ašarų mačiau. Ji manęs yra prašiusi: padaryk ką nors, kad mirčiau pirma“ .

Į ligoninę, į kurią buvo atgabentas prieš save ranką pakėlęs I. Kofas, šiuo metu patekti gali tik jo motina ir brolis. Artimiausi bičiuliai negali aplankyti atlikėjo. Bičiulis tikina nesuprantąs, kodėl Igoris ryžosi tokiam žingsniui.

„Galbūt jis, kaip ir Viktoras Cojus, nori iš gyvenimo pasitraukti „ant piko“. Galbūt jis mąsto, kad būtent dabar reikia išeiti?“ – retoriškai klausė I. Kofo draugas.

Šiuo metu I. Kofo draugas tikina nežinąs, ko tikėtis. Esą sunku prognozuoti, kokia bus atlikėjo reakcija, kai šis sužinos, jog apie jo problemą – tą pačią problemą, apie kurią jis niekad nedrįsta kalbėti – dabar žino visa Lietuva.

Bičiulis viliasi, jog tai atvers I. Kofui akis. Anot jo, svarbiausias žingsnis – pripažinti sau, kad alkoholis tapo problema. Problema, kuri gadina gyvenimą ne tik jam, bet ir artimiems žmonėms.

Psichologinės pagalbos tarnybaTelefono numerisDarbo laikas
Jaunimo linija
Budi savanoriai konsultantai
8 800 28888I-VII
visą parą
Vaikų linija
Budi savanoriai konsultantai, profesionalai
116 111I-VII
11:00 - 21:00
Linija Doverija (parama teikiama rusų kalba)
Budi savanoriai konsultantai. Pagalba skirta paaugliams ir jaunimui.
8 800 77277I-V
16.00 - 20.00
Pagalbos moterims linija
Budi profesionalai, savanoriai konsultantai
8 800 66366I-VII
10:00 - 21:00
Vilties linija
Budi profesionalai, savanoriai konsultantai
116 123I-VII
visą parą

Skambučius į visas linijas apmoka SADM iš Valstybės biudžeto lėšų.

Emocinė parama internetu

„Vaikų linija“Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.vaikulinija.ltAtsako per dvi dienas
„Jaunimo linija“Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.jaunimolinija.lt/internetasAtsako per dvi dienas
„Vilties linija“Rašyti svetainėje: http://paklausk.kpsc.lt/contact.php arba vilties.linija@gmail.comAtsako per tris darbo dienas
„Pagalbos moterims linija“Rašyti el. paštu: pagalba@moteriai.ltAtsako per tris dienas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (842)