Kovotojo A. Misiūno kova su ukrainiečiu sukėlė daug aistrų, lietuvis galiausiai iškrito iš ringo. Pralaimėjęs jis nuskubėjo į persirengimo kambarį, ten jį pasivijo atlikėjas E. Dragūnas-Selas. Iš pradžių atlikėjas ragino kovotoją nepykti ant savęs dėl nesėkmės, tačiau po šio komentaro įsiuto.

Paviešinus slapta darytą įrašą paaiškėjo, kad persirengimo kambaryje šalia besikeikiančio Selo sukiojosi nepilnametis. Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba tiria 2 pranešimus dėl atlikėjo keiksmų vaikui girdint.

Tarnybos vyresnioji patarėja Sandra Vrublevskienė sako, kad tai galimas psichologinis smurtas vaiko atžvilgiu. „Vaiko teisių apsaugos skyrius gavo pranešimą apie galimą vaiko teisių pažeidimą. Portale yra nuoroda apie suaugusio žmogaus elgesį vaiko akivaizdoje. Vaiko teisių apsaugos skyrius pradeda nagrinėti, vertinti. Kalbėsis su tėčiu, išklausys vaiko nuomonę ir per 3 dienas įvertins grėsmės lygį.“

DELFI susisiekus su atstovu spaudai buvo patikinta, kad vaikų teisių tarnyba dėl jau minėto įvykio sulaukė net kelių skundų.

„Gavome pranešimų, todėl dabar aiškinamės aplinkybes. Tyrimo nepradėjome. Šiuo atveju buvo gautas pranešimas apie tai, kad buvo galimai pažeistos vaiko teisės, todėl mes pradėjome procedūrą, kurios metu aiškinamasi, kas nutiko, tikslinamos įvykio aplinkybės. Per 3 darbo dienas turime išsiaiškinti aplinkybes, jeigu įmanoma nustatyti vaiko ar vaikų tapatybes, tikimės, kad mums šiuo klausimu pagelbės policija.

Esminis klausimas yra toks: ar reikalinga specialistų pagalba tiems vaikams, kurie tuo metu buvo šalia? Jeigu vaikai dalyvauja tokiuose renginiuose, gali būti, kad jie nėra mažamečiai. Galbūt tie vaikai išvengė neigiamo poveikio, galbūt jie visai į tai nekreipė dėmesio – turime tai išsiaiškinti, po to jau bus sprendimai“, – kalbėjo skyriaus vedėjas Arūnas Malinovskis.

„Šiuo atveju nebuvo tiesioginės grėsmės, tiesioginio smurto prieš vaikus, nebuvo sukelta grėsmė gyvybei, tačiau mūsų tikslas išsiaiškinti, ar vaikams reikalinga pagalba, ar ne. Tai mūsų pagrindinis tikslas“, – pakartojo pašnekovas.

Atstovas spaudai taip pat teigė, kad nors šiuo atveju į įvykį visuomenė sureagavo net keliais skundais, vaiko teisių tarnyba veiktų lygiai taip pat, jei būtų gautas ir vienas pranešimas.

„Mums visi pranešimai yra rimti, pagal įstatymus turime reaguoti į kiekvieną iš jų. O vėliau jau įvertiname situaciją“, – DELFI sakė A. Malinovskis.

Turnyrą organizavusi Lietuvos bušido federacija pranešė atsiribojanti nuo incidento. Tačiau federacijos prezidentas Donatas Simanaitis sako, kad bus aiškinamasi, kokiomis aplinkybėmis persirengimo kambary atsidūrė pašaliniai asmenys ir kas slapta filmavo bei paviešino šį įrašą: „Federacijas atsiriboja nuo šito įvykio. Dragūnas atsiprašė. Bus aiškinamasi, kaip pašaliniai asmenys pateko į persirengimo kambarį, taip pat ir tai, kas nufilmavo ir paviešino video įrašą, nes nei federacija, nei sportininkas tokio sutikimo nedavė.“

Kaip rašoma pranešime, E. Dragūnas agresyviu elgesiu dėmesį atkreipia ne pirmą kartą. Pernai jis sukėlė skandalą šiurkščiu komentaru po besiboksuojančio modelio Simonos Burbaitės nuotrauka. Atlikėjas savo feisbuke rašė, kad po jo smūgio ši mergina užmigtų amžiams. Tuomet kelios radijo stotys nebeleido jo dainų, bet moterų teisių gynėjai tvirtino, kad reakcija į tokį akibrokštą Lietuvoje nebuvo pakankama.