„Aš dažniausiai susilaikau nuo komentarų ir apsiriboju pabumbėjimu sau po nosimi, bet šį kartą situacija peržengė mano pakantumo ribas. Ir aš esu tikra, jog mano draugų tarpe atsiras daugiau į šią situaciją pakliuvusių žmonių. O gal jūs apie tai dar apskritai nežinote?

Penktadienį keliausime (tikiuosi) į taip lauką Edo Sheerano koncertą, į kurį bilietus dar per Kalėdas (t.y prieš gerus 6 mėn.) gavome iš mylimų uošvių. Bet palaukite, ar tikrai galime ramiai sau laukti, ar turime akylai stebėti, ar niekas nepasikeitė iš bilietų pardavėjo pusės? Ne paslaptis, kad vyksta įvairūs bilietų perpardavinėjimai ir netiktų bilietų pardavimai, tačiau palaukite. O kuo čia dėti mes? Ogi pasirodo dar ir kaip dėti....

Istorija tokia, kad perskaitėme nusiskundimus Edo Sheerano renginyje facebooke neva kiekvienas bilietas turi būti vardinis, nepaisant to, kad kiekvienas bilietas turi savo atskirą brūkšninį kodą, kitų atveju tu tiesiog neįeisi į koncertą. Tai ką gi mes darome?

Skambiname į Bilietai.lt. Ten atsiliepia nelabai ką išmananti ir nelabai mandagi mergaitė bei sako : „rašykite laišką“. Mes taip ir padarome. Atsakymą gauname šiandien ryte, nes, pasirodo, šį kontora įprastai dirba iki 16 val. Ką sužinojau pakartotinai paskambinus tuo puikiuoju numeriu 118, kurio min. kaina 0,43 Eur/min?

Tiesa, antroji mergina buvo išmanesnė ir gražiai paaiškino, jog, ko gero, buvo nespėta atsakyti į laišką, bet patikino, kad rytoj ryte tikrai bus atsakyta. Man nupasakojus situaciją ji patikino, kad mes parašysime laišką, gausime nuorodą, kurioje pasikeisime pavardes ir per 3 dienas gausime naujus bilietus.

Šį rytą mes tikrai gavome atsakymą iš bilietų pardavėjo. Tiesa, informacija kurią gavome ir iššaukė norą pasidalinti šia istorija su jumis.

1. Negana to, kad, jei bilietus gavai dovanų ir tas žmogus neina su tavimi, tu tiesiog negalėsi pasinaudoti turimu koncerto bilietu, nes jis turi būti vardinis. Apie tai tikrai nebuvo nieko komunikuota perkant bilietus.

2. Norint pakeisti vardą pavardę ant bilieto tu turi papildomai sumokėti 10 eurų ir nusipirkti bilieto keitimo bilietą, kurį apmokėti ir iš savo el. pašto išsiųsti turi bilietus tau pirkęs/dovanojęs asmuo. Tai jau nekalbu apie tai, jog man tai panašu į papildomą užsidirbinėjimą iš vargšų į jūsų puikų planą pakliuvusių melomanų. Tai palaukite, o jeigu tas asmuo išvykęs ir su juo neįmanoma susisiekti ar, neduok Die, apskritai nebe šiame pasaulyje, tai ką tokiu atveju daryt? Verkti į delniuką?

3. Neitin mandagiai telefonu bendraujantys Bilietai.lt sako, jog mes patys kalti, jog nesekame informacijos. Bet palaukite, ar mes turime žaisti detektyvą? Ir ar jūs bent matėte, kiek yra tokių žmonių kaip mes? Tai ar mes visi esame asilai, kurie patys kalti?

4. Organizatorius „L TIPS AGENCY SIA“ sako nieko nežinąs apie Bilietai.lt sukamas varkes, bet sako, jog sulaukia daug skambučių ir nusiskundimų iš koncerto laukiančių žmonių.

Draugai, pasitikrinkite ar jūsų bilietas vardinis, nes jei jums bilietus pirkęs asmuo neis su jumis į koncertą, jūs greičiausiai liksite taip ir neišvydę gražiabalsio Ryžiko“, – rašė dainininkė.

Kiek vėliau Julija pridūrė, jog bilietus jau gavo nepraėjus nei 3 dienoms.

DELFI susisiekus su Bilietai.lt atstovais, jie patikino, kad tokia situacija stebina, nes ši tvarka galioja jau kuris laikas.

„Edo Sheerano koncertas yra vienas didesnių renginių, šiemet vykstančių Baltijos šalyse. Organizatoriai, suprasdami, kad tokie renginiai sulaukia didžiulio perpardavėjų dėmesio, pasirinko vardinius bilietus. Dėl šios priežasties visi bilietai privalo būti vardiniai. Toks yra renginio organizatorių sprendimas.

Jei bilietas dovanojamas su svetimu vardu, vardą reikia keisti. Keisti gali tikrasis bilieto pirkėjas. Nemokamas keitimas vyko iki š.m. birželio 10 d.

Apie tai, kad bilietai privalo būti vardiniai, buvo informuojama nuo pat bilietų prekybos pradžios“, – tikino DELFI pašnekovas.

Jis taip pat patikslino, jog prieš įsigijant bilietą pirkėjas privalo varnele pažymėti, kad susipažino su šia informacija, kuri, anot jo, nuo pat bilietų prekybos pradžios buvo pateikiama bilieto pirkimo proceso metu. „Nepažymėjus varnelės bilieto įsigyti tiesiog neįmanoma. Visa informacija apie vardinius bilietus buvo ir yra pateikta prie renginio aprašymo bilietų pardavėjo interneto svetainėje“, – dėstė bilietų pardavėjo atstovas bei pridūrė, jog taip pat visą reikalingą informaciją visuomet galima rasti prie renginio taisyklių ir atlikėjo interneto svetainėje.

Kalbintas specialistas patikino, jog visi, kurie pirko bilietus į šio atlikėjo koncertą, gavo ir specialius pranešimus su informacija, jog jų įsigyti bilietai yra vardiniai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)