– Ieva, pristatei naują savo kūrybos vaisių – odines striukes vaikams. Kaip ir kada kilo idėja jas kurti?

– Mano nuomone, Lietuvoje to, kokybiškų odinių striukų vaikams, trūko. Žinoma, jų stinga ir suaugusiems, bet vaikams nieko panašaus nebuvo.

Jei parduotuvėse būtų galima nusipirkti kokybiškų ir gražių odinių striukių vaikams, tikrai nebūtų kilusi idėja to padaryti, nes kam kartotis. Bet pastebėjau, kad odinukių ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje nelengva rasti net ir gerai paieškojus.

Aš ir pati mėgstu odines striukes, turi ujų ne vieną. Juk tinka ir kasdienai, ir įvairioms progoms. Tai funkcionalus ir lengvai derinamas drabužis, kuris nesusidėvi ir neišeina iš mados. Tad kodėl nepasiūlius jo greičiau nei spėjame suaugti?

Ieva Daugirdaitė

– Ne paslaptis, kad vaikai labai greitai išauga drabužėlius, tad ne visos mamos linkusios tam išlaidauti. Ar tai negąsdino kuriant vaikams?

– O, taip, vaikai auga beprotišku greičiu. Bet ar tai reiškia, kad vaikams užteks vieno žaislo ir vienų šliauštinukų, nes greit užaugs ir tų dalykų nebereiks? Juk norisi, kad vaikui būtų įdomu ir spalvinga augti: keistųsi aplinka ir daiktai, kad vaikas pajustų gyvenimo įvairovę.

Kai kurie svarbūs dalykai ir daiktai išsaugomi ir perduodami kaip prisiminimas, todėl šių striukių idėja yra tokia: naudojamas daiktas, kuris išaugus tampa prisiminimu, gali būti perduodamas kitoms kartoms ar tiesiog kaba įrėmintas ant sienos.

– O gal šis kūrybinis objektas reiškia, kad ir tau pačiai įsigyta pirmoji odinė striukė buvo kažkuo ypatinga, sentimentali?

– Nepamenu savo pirmosios odinės striukės, bet žinau, kokius dabar jausmus ji man sukelia. Tai daiktas pagalbininkas. Kaip indaplovė, kaip automobilis, kaip vaistai nuo skausmo – nereikia sukti galvos, kur ir kada. Visada papuoš ir pagelbės, kai nežinai, ką šiandien rengtis.

Man taip yra. Viliuosi, kad vaikų tėveliams jos taip pat išspręstų aprangos klaudimą.

– Kuo skiriasi drabužių vaikams ir suaugusiems kūryba? Ar, pavyzdžiui, tokias pat odines striukes galėtų dėvėti ir mama, ir dukra?

– Striukės konstrukcijos mintis tokia, kad ji tiesiog būtų sumažinta suaugusiojo striukės versija su karoliukų siuvinėjimais. Taip pat striukes papildo lamos kailio apykaklės, kurios nusisega, tad galima dėvėti dvejais būdais.

Mažieji jausis lygiaverčiai tėveliams, nes bus pasipuošę taip pat. Būtent todėl išdidintos mažųjų odinių striukių versijos puikiai tiktų tiek mamai, tiek tėčiui.

– Kuo Tavo kuriami drabužiai ypatingi, kitokie?

– Į juos sudėta daug širdies. Iš tiesų, juk tai – rankų darbo, minkštutės avies odos striukytės su karoliukų siuvinėjimais.

O kadangi drabužis skirtas vaikams, šonuose esantis suvarstymas leidžia koreguoti drabužio apimtį, kuri kinta nuo to, ką mažylis vilki po striuke. Tai universalu ir greitai augančiam vaikui.

– Ar tai vieninteliai Tavo kurti drabužiai, kuriuos pristatai šiuo metu?

– Ne, naujienas, kurias galima rasti „House Of Nave“ parduotuvėje, papildo ir odinės kuprinės. Nors man kurti kuprines nėra naujiena, šįmet jas papildžiau naujomis spalvomis ir furnitūra.

– Esi ne tik stilistė, dabar ir dizainerė, bet ir mama. Ar lengva viską suderinti ir ar atėjus vakarui nesinori, kad paroje būtų bent 25 valandos?

– Baigiau aprangos dizaino studijas, iš karto po jų pradėjau kurti kolekcijas ir jas rodyti ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Tuo pačiu praplėčiau veiklą stilizuodama mados fotosesijas, TV laidas, reklamas bei pasirodymus, nes tai pasirodė ne ką mažiau kūrybiškas procesas. Juk kuo daugiau darai, tuo daugiau padarai.

Žinoma, ne visada spėju įvykdyti tai, ką esu užsibrėžusi per dieną. Esant mama, ar ne, žinoma, laiko visada, atrodo, stinga. Net jei būtų 25 valandos, kažin, ar tuomet nenorėtume 26?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)