Tačiau Šiaurės Airijoje gyvenanti pora grįžusi į Lietuvą susidūrė su rimtu išpuoliu – jiedu buvo sumušti gatvėje dėl savo seksualinės orientacijos.

„Diena buvo lietinga, bet graži, važiavome aplankyti mano giminaičių Žiežmariuose. Grįžus į Vilnių staiga prieina mergina ir sako – ar tu vaivorykštinis? Nieko neatsakiau, nenorėdamas išgąsdinti savo vaikino ir toliau kalbu angliškai, tik pasakiau jam, jog girdžiu neapykantos kalbą, turime ramiai eiti į autobusą neatkreipdami dėmesio.

Tuomet priėjo kariškio aprangą dėvintis jaunuolis ir paklausė to paties bei pridūrė: netvirkinkit mūsų šeimų vaikų!

Jau pasidarė baisu. Griebiu Darreną už rankos ir bėgame į pirmą pasitaikiusį autobusą, tuomet... Smūgio banga ir blackout'as. Atsigavęs matau trijų žmonių talžomą Darreną vidury gatvės, priešais stovi troleibusas. Bėgu link tu drąsuolių – dar vienas blackout'as. Po to – policija su šypsena ir visiški usless, ir panašiai.

Kai smurtu paliečiamos mano ir mano mylimų žmonių teisės, tai jau nebejuokinga! Tylėti nebegaliu. Noriu pasakyti, jog šeimų maršo įtaka yra didesnė, nei galime pagalvoti... Manau, mūsų bendruomenės nariai turėtų pasisaugoti būsimų išpuolių. Turime netylėti ir daryti ką nors“, – feisbuke pasidalino atlikėjas.

Tuo tarpu portalui lrytas.lt policijos departamento Komunikacijos skyriaus patarėja Revita Janavičiūtė šeštadienį sakė, kad atvykus pareigūnams abu minėti asmenys (Gražvydas ir Darrenas) buvo neblaivūs ir negalėjo paaiškinti, kas atsitiko.

Pasak policijos apklausto liudininko, G.Sidiniauskas ir jo draugas iš pradžių prisikabino prie stotelėje buvusios moters – kartu su ja buvęs vyras juos pastūmė.

Po to vyriškis ir moteris sėdo į autobusą ir nuvažiavo, o abu jaunuoliai pasiliko sustojime. Pastumti jie nukrito ant žemės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (991)