Kiti, negalėjusieji dalyvauti parade, savo palaikymą "Baltic Pride" dalyviams išreiškė socialiniame tinkle "Facebook".

Dainininkė Erica Jennings ir menininkė Agnė Jagelavičiūtė savo asmenines socialinio tinklapio paskyras papuošė vaivorykštės spalvų atvirukais. O A. Gagelavičiūtė pridėjo ir savo nuotrauką, kurioje ji vilki marškinėlius su užrašu "I am disable, black, jewish, gay" ("Esu neįgali, juodaodė, žydė, homoseksuali", - angl.). Taip pasipuošusi ji prieš keletą metų atėjo į "Mados infekciją" bei skatino žmones atkreipti dėmesį į tolerancijos padėtį Lietuvoje.
Agnė Jagelavičiūtė

Menininkė prie nuotraukos taip pat pasidalino užrašu, išreiškiantį palaikymą parado dalyviams. "Deja, ryt nebūsiu Vilniuje, bet norėčiau eiti kartu, už lygybę, už gėjus, už žydus, už storus, už neįgalius, už liūdnus, ir už keistai linksmus. Už visus. Už žmones. Tik ne už tamsuolius", - rašė A. Jagelavičiūtė.

Kino režisierius Romas Zabarauskas socialiniuose tinkliose taip pat ragino žmones nebijoti išsilaisvinti. Savo seksualinės orientacijos neslepiantis jaunas vyras parade negalėjo dalyvauti dėl to, jog jam teko dalyvauti savo filmo "Streikas" premjeroje Ukrainoje. Specialiai jo prašymu parado dieną buvo parodytas ne tik premjerinis "Streiko" seansas, bet ir jo filmas "Porno melodrama".

Prieš kelias dienas R. Zabarauskas pristatė savo iniciatyva išleistą žemėlapį, kuriame pažymėtos lesbietėms, gėjams, biseksualams ir transseksualams draugiškas kavines, barus, klubus. 
Stuartas Milkas, Romas Zabarauskas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (472)