Dėl įvykusio nesusikalbėjimo, operos solistas nespėjo įžengti į salę, kai himnas jau buvo pradėtas giedoti. Situacijos taisyti ėmėsi renginio vedėjas Marijus Žiedas, tuo tarpu K. Smoriginas nespėjo deramai įstoti. Buvo matyti, kad K. Smoriginas jautėsi nesmagiai.

„Delfi“ jis sutiko papasakoti, kas įvyko užkulisiuose ir kodėl jį, turėjusį pradėti giesmę, buvo pamiršta pakviesti į salę.

„Nesipiktinu, visada darau išvadas. Jeigu kažkas nepasirūpina, kartais reikia pasirūpinti savimi ir pačiam. Galbūt prieš tai paprašyti, kad nebūtų pradėta be manęs arba kažkaip kitaip pasiruošta. Kas žino, galbūt dirbo nauji žmonės, nežinojo, kaip viskas turėtų vykti. Man tiesiog buvo pasakyta, kad man bus pranešta, kada reikės išeiti. Bet kokiu atveju, muzika nepradeda groti be solisto. Kažkas davė ženklą pianistei, kuri turėjo pradėti groti.

Aš ir pats nežinau, kokia tvarka viskas turėjo vykti, tad neturiu, ko apkaltinti. Šalia manęs stovėjo žmogus, kuris turėjo man parnešti, tačiau tam žmogui irgi niekas nepranešė. Niekas nekaltas. Išgirdau, kad himną pradėjo giedoti be manęs ir sureagavau būtent taip, kaip sureagavau. O greičiausiai reikėjo tiesiog niekur nebėgti, likti stovėti, kur esu“, – „Delfi“ pasakojo operos solistas.

Paklaustas apie emocinę būseną, kurią patyrė vakar, K. Smoriginas neslėpė, kad situacija sukėlė nerimo, tačiau šiandien jis stengiasi apie tai negalvoti ir kibti į svarbesnes užduotis.

„Labai nemaloni situacija. Apėmė didelis stresas, nors buvo pasiruošta aukščiausiu lygmeniu. Nesielvartauju ir apie tai nemąstau. Galvoju apie savo profesionalią veiklą ir mažiausiai bandau tą įvykį prisiminti. Nieko čia malonaus nėra. Tiesiog viskas galėjo įvykti labai sklandžiai, bet įvyko, kaip įvyko.

Nesureikšminu to ir nesielvartauju. Žinoma, norėtųsi, kad tokių situacijų nebūtų. Tačiau tiek muzikinėje, tiek teatro scenoje nutinka įvairių kuriozų. Būna, iš tiesų pavėluoji išeiti į sceną, būna – nepraneša. Normalu, kad žmonės vėluoja, juk pasitaiko įvairių trukdžių.

Šiuo atveju, galėjome Tautišką giesmę darkart visi kartu pakartoti ir viskas būtų buvę gerai. Niekas nebūtų to akcentavęs. Manau, kad prezidentas tiesiog tuomet pasijuto nepatogiai ir sureagavo spontaniškai. Nemanau, kad kažkas norėjo kažką įžeisti ar pažeminti. Aišku, apmaudu, juk atėjau ten atlikti Tautiškos giesmės“, – „Delfi“ komentavo K. Smoriginas.

Po šio incidento operos solistas sulaukė didžiulio palaikymo. Jis sako, kad dėl šios situacijos nesijaučia vertas perdėto dėmesio, tad besistengdamas susikoncentruoti į darbus, jis kuriam laikui net gi užsišaldė savo feisbuko anketą. „Užtenka eskaluoti šitą temą, manęs tai visiškai nedomina. Aš noriu užsiimti savo darbu“, – patikino K. Smoriginas.

Kostas Smoriginas / Foto: asm. albumo

Trečiadienį solistas socialiniame tinkle pasidalijo žinute, esą jam apie tai, kad metas pradėti giesmę, nebuvo pranešta laiku.

„Sveikinu visus su Vasario 16-ąja – Lietuvos valstybės atkūrimo diena!

Šią iškilmingą dieną buvau pakviestas sugiedoti Tautišką giesmę Lietuvos respublikos prezidentūroje. Deja, dėl renginio organizatorių kaltės nebuvau pakviestas į sceną prasidėjus giedojimui, todėl išbėgau visiškam strese ir nebesupratau, kuris stulpelis giedamas.

Visų labai atsiprašau už nepavykųsį pasirodymą.

Labai apmaudu, kad Lietuvos respublikos prezidentas nesusigaudęs situacijoje paprašė sugiedoti Tautišką giesmę iš naujo, bet jau be manęs“, – apgailestavo K. Smoriginas.

Po giesmės paskelbus apie renginio pradžią, situacijos taisyti suskubo ir prezidentas Gitanas Nausėda, pakvietęs Tautišką giesmę sugiedoti dar kartą.

„Gerbiamieji, kadangi nepavyko teisingai sugiedoti tautinės giesmės, paprašyčiau tai padaryti dar kartą“, – pakvietė prezidentas.

Tačiau ir čia neapsieita be klaidų. Prezidentas suklydo giedodamas himno eilutę: „Tegul dirba Tavo naudai Ir žmonių gėrybei“, vietoje to ištardamas „Tegul dirba savo naudai Ir žmonių gėrybei“. Šis nutikimas neliko nepastebėtas renginį stebėjusių žiūrovų.

„Delfi“ trečiadienį kreipėsi komentaro į Prezidentūrą. Buvo prašoma pakomentuoti, kas galėjo būti kaltas dėl dėl to, kad atvirkščiai nei buvo tikėtąsi, ne K. Smoriginas pradėjo giedoti giesmę.

„Apgailestaujame, jog dėl techninės transliacijos režisierių klaidos operos solistas Kostas Smoriginas laiku nebuvo informuotas apie himno giedojimo pradžią“, – sakė Lietuvos Respublikos Prezidento patarėjas Tomas Beržinskas.

„Delfi“ kreipėsi komentaro ir į renginio transliuotojus LRT.

„LRT kiekvienais metais filmuoja ir transliuoja valstybinės svarbos renginius. Šį kartą tiesioginė renginio transliacija vyko ne pagal suderintą scenarijų, todėl žiūrovai išvydo atliekamą Lietuvos valstybės himną ne taip, kaip buvo numatyta“, – komentavo LRT atstovė spaudai Miglė Savickaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)