Ketvirtadienio rytą Vilniuje pristatytas dainininko Stano autobiografinis romanas apie vėžį ir gyvenimą po jo, pavadinimu „Kodėl aš“. Renginyje pasirodė ir garsus žurnalistas H. Vaitiekūnas, kuris DELFI prisipažino žinojęs, kad jo paslaptis apie klastingą ligą turėtų išaiškėti būtent šiandien.

„Esu toks pats ligonis kaip ir visi kiti. Tiesiog apie tai nešneku ir nesiafišuoju. Man buvo šlapimo pūslės vėžys prieš trejus metus. Buvo atlikta labai rimta ir sudėtinga operacija. Tačiau esu labai didelis optimistas, jokių tamsių minčių nesu turėjęs, bet vis tiek savęs paklausi: kodėl aš?“ – Stano knygos pavadinimą savo istorijoje pritaikė H. Vaitiekūnas.

Pašnekovas papasakojo, kad apie savo ligą sužinojo būdamas ligoninėje. Nors žinia buvo netikėta, jam pavyko save suimti į rankas.

„Tuo metu gulėjau su kita problema. Ateina gydytojas ir sako: „Turiu gerą ir blogą naujieną. Ta ligelė, kur gydome, susitvarkė, bet yra kita“. Kai pasakė, kad man – vėžys, tą dieną vaikščiojau tarsi apdujęs. O po to pasakiau sau: „Ne su tokiais dalykais susitvarkiau, tai su tuo irgi susitvarkysiu“. Tai paveldima liga. Mano mama mirė nuo jos, būdama 96 metų“, – atviravo jis.

Vyras prisipažįsta, kad apie jam diagnozuotą ligą žinojo tik siauras ratas žmonių – niekada apie tai neatviravo plačiajai visuomenei.

Henrikas be galo dėkingas jį gydžiusiems profesionaliems medikams, nes be jų pastangų jo, ko gero, jau nebūtų šioje žemėje. Beje, pašnekovas taip pat įspėja ir kitus vyrus.

„Vos tik pajutus, reikia eiti pas daktarus ir nebijoti, nes įprastai vyrai galvoja: „Neisiu, dar ką nors man atras“. Bet kuo greičiau atranda, tuo greičiau gali jus išgelbėti. Taip buvo ir mano atveju.

Po ligos nustatymo reikėjo laukti dar tris mėnesius iki operacijos. Tas laikotarpis buvo sunkiausias. Dirbau dar televizijoje ir numečiau 27 kilogramus, kadangi buvau paveiktas ligos. Man paskambino vienas ekstrasensas ir sako: „Ponas Henrikai, matau, jūs sergate vėžiu. Noriu jūs dėl to įspėti“. Padėkojau jam ir pasakiau, kad aš jau po operacijos“, – prisiminė H. Vaitiekūnas.

„Šeima reagavo labai rimtai, bet man to neparodė“, – pridūrė pašnekovas.

Net ir skaičiuodamas 70-imt metų žymus žurnalistas išlaiko gerą humoro jausmą ir šmaikštauja apie savo nepasikeitusį gyvenimo būdą.

„Kaip rūkiau, taip ir rūkau. Turėčiau vis tikrintis, bet nesitikrinu. Nesu pavyzdingas pacientas“, – šyptelėjo jis.

Stano knygos pristatyme dalyvavo ir kiti žinomi žmonės:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)