Gyvenimo mokytojai - Ąžuolas ir Arijas

Kantrybės, meilės, nesavanaudiškumo iš mažųjų – Arijaus ir Ąžuolo – besimokanti dainininkė atvirauja, kad vaikai - geriausi jos mokytojai. „Manęs, kaip asmenybės, niekas dar taip nepakeitė kaip jie. Kol vaikučių nebuvo, buvau labai rami, švelni ir gera, bet dabar išmokau pasakyti griežtesnį žodį, - patirtimi dalinosi dviejų sūnų mama. - Pirmas vaikas daug ko išmoko. Todėl ir esi jam dėkingas už tai, kad žinai, kaip mylėti antrąjį. Pirmajam gula didžiausia našta“.

Sati teigimu, didžiausia jos misija – užauginti gerus vaikus. Tiesa, anot pašnekovės, tai nėra lengva. „Kurį laiką buvo labai sunku. Atrodė, kad vaikai mane varžo. Leisti juos į darželį nesinorėjo. Jie vegetarai, nors ir labai bendraujantys. Juokaudama dažnai pasakau, kad namuose turime dviejų vaikų darželį“, - atviravo pašnekesio metu mažuosius globojusi atlikėja.

Tėtis pabėgo į Šri Lanką

Vis dažniau apie naują muzikinį projektą užsimenanti Sati atvirauja, kad norėtų nors trumpam ištrūkti iš namų ir nukeliauti į Šri Lanką. Būtent ten šiuo metu gyvena Ąžuolo ir Arijaus senelis, Sati tėtis Vytautas. „Kai man sukako treji, jis išvažiavo į Vokietiją. Pragyvenęs ten beveik 23 metus, išvyko į Šri Lanką.

„Jau trys metai kaip jis mėgaujasi tenykščiu gyvenimu. Elektroninio pašto neturi, todėl dažniausiai bendraujame popieriniais laiškais. Manau, kad jam ten gerai. Šalia jūros yra nusipirkęs namą, prie kurio auga egzotiniai vaismedžiai. Tėtis dažnai juokauja, kad dėl Šri Lankos klimato sutaupo labai daug pinigų. Drabužių reikia labai nedaug“, - mintimis į egzotišką šalį persikėlė pašnekovė.

„Nesu tokia drąsi kaip jis - man net vabzdžiai svetimi.., - šypsojosi dainininkė. - Pamokslavo jis man, kad ir savo dainose grįžčiau prie lietuviškų šaknų, o sulaukęs vieno gimtadienio, susidomėjo budizmu ir pats į Šri Lanką pabėgo“.

Antrojo anūko dar nematęs senelis, anot pašnekovės, egzotiškoje šalyje planuoja parašyti knygą ir labai nori aplankyti Lietuvą: „Sąsajų su gimta šalimi jis dar nėra galutinai nutraukęs.

Vardus pasikeitė kartu

Kalbėdama apie savo tėtį, Sati juokavo, kad jie panašūs. Net vardus jie sugalvojo pasikeisti vienu metu, nors ji tuomet gyveno Klaipėdoje, o tėtis buvo išvykęs į Šri Lanką. „Jis man visada sakydavo: kaip tu čia Sati? Aš tau tokį gražų Violetos vardą išrinkau“, – prisiminė ji.

„Giminės iš vyro pusės mane pažįsta tik kaip Sati. Tiesa, pase aš vis dar Violeta. Iš mandagumo ir dėkingumo tėvams, pase paliksiu abu vardus. Paauglystėje dėl Violetos vardo buvau labai kategoriška. Jei kas pavadindavo Violeta, manydavau, kad nori mane įžeisti. Buvo laikas, kai nuo to vardo bėgau kaip nuo velnio. Bet, matyt, tik todėl, kad norėjau įsitvirtinti kaip Sati. Šiandien jau nebesu tokia kategoriška“, - atviravo dviejų vardų savininkė.

Įvaizdį kuria pati

Nuo pat pirmų savo pasirodymų scenoje atlikėja pasižymėjo ne tik charakteringu ir išsiskiriančiu dainų atlikimu, bet ir savitu įvaizdžiu. „Turiu viziją, kaip noriu atrodyti“, - savo unikalumo paslaptimi dalijosi Sati.

„Tik pradėjus eiti muzikiniu keliu, man gelbėjo močiutė, - prisiminė pašnekovė. - Ji man visą laiką siūdavo drabužius. Dabar, jeigu reikėtų, ji pagelbėtų juos sukirpdama, bet nenoriu močiutės kankinti. Kad dabar turėčiau tokį žmogų, kuris iš visos širdies ir nemokamai siūtų..“.

Pati save dizainere vadinanti dainininkė sako esanti iš prigimties tikra „vizualistė“: „Viską jaučiu per detales, todėl net ir tada, kai mane nufotografuoja ar padaro makiažą, galiu pasakyti ar sėkmingai“.

Įvairiausių dizainerių rūbų savo spintoje turinti Sati iki šiol negali atsidžiaugti plačiomis Sandros Straukaitės kelnėmis, o paskutiniu metu tikina jaučianti didžiulę simpatiją ir vyriškajam G.Šarkausko drabužių tipažui.

Prodiuseriai pasiuntė į Holivudą

Didžiausia Sati svajonė – filmo garso takelio muzikinis įrašas. Deja, tai suprantama ne kiekvienam: „Kai pasakiau prodiuseriams, ko noriu, ne vienas yra pasakęs “gal tu į Holivudą važiuok“.

Kurį laiką tinkamo žmogaus savo muzikiniams sumanymams įgyvendinti ieškojusi Sati šiandien rami. „Pagaliau radau žmogų su kuriuo dirbame prie bendro muzikinio projekto. Gal tai ir nesulauks didžiulės komercinės sėkmės, bet, manau, galėsiu tuo didžiuotis?“, - vylėsi atlikėja.

Sati jaučiasi labai laiminga pagaliau suradusi bendramintį, padedantį įgyvendinti muzikinius planus. Nesėkmės atveju dainininkė tikina pradėsianti mąstyti apie šeimos verslą. Bet kol kas, į tai veltis ji nenori.

„Netgi vedose rašoma, kad geriau blogai atlikti savo darbą, negu gerai svetimo. Yra išminties šiuose žodžiuose“, - sakė Sati.

Klaipėdą į Vilnių išmainė iš meilės

Aštuntus metus sostinėje gyvenanti atlikėja, Klaipėdą paliko dėl mylimo žmogaus. „Dabar Klaipėda jau nebe mano charakterio. Joje vyrauja daugiau hedonistinė kultūra“, - sako Vilnių pamėgusi pašnekovė.

„Mano vyras – senamiesčio fanatikas. Laisvu metu man norisi į gamtą, o jam būtinas ryšys su miestu. Kai tik susipažinome, mėgdavome vaikštinėti maršrutu: Bernardinai, Sereikiškės, Vokiečių gatvė, Gedimino prospektas. Šeštadieniais dažnai išrūkstame į miestą, sekmadieniais važiuojame pas Liudo (vyro) tėvelius, po to, einame pasivaikščioti į Verkius“, - apie šeimos laisvalaikį pasakojo atlikėja.