Dar 1962 metais prancūzė daktarė ir kosmetologė Maria Galland stiklainyje paslėpė receptą, išsaugojantį grožį ir jaunystę. Kosmetiką „Maria Galland“ sukūrusi moteris iki šiol įkvepia dailiosios lyties atstoves, o jos sukurti ir skaičių magija paženklinti gaminiai akimirksniu pelnė visuotinį pripažinimą, rašoma renginio organizatorių pranešime spaudai.

Naujausi šio prekės ženklo produktai sudomino ir mūsų šalies žinomas moteris, kurioms rūpi sveika veido ir kūno oda. Kino teatre grožio naujienomis domėjosi modelis Simona Starkutė, „orų mergaitė“ Karolina Liukaitytė-Čelkienė, vestuvių planuotoja Laura Vagonė, vizažistė Milita Daikerytė, „Mis Lietuva“ karūnos laimėtoja Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė, profesionali šokėja Eglė Andreikaitė, vizažistė Sofio Gelašvili, supermodelis Dovilė Viršilaitė, šokėja Karina Eremian-Daniškevičė, „Coocoomos“ kūrėja Rūta Mackevičiūtė, modelių agentūros „Modilinos“ savininkė Jolanta Sadauskienė, stilistė Austėja Jablonskytė, butiko „Pudrinė“ bendrasavininkė Neringa Čebatorienė, maisto tinklaraštininkė Urtė Mikelevičiūtė ir kt.

Vakaro akimirkos:

Susipažinę su kosmetika kviestiniai svečiai vakarą tęsė patogiai įsitaisę kino teatro kėdėse - čia vyko prancūziško filmo „Tobulas vyras“ peržiūra.

O štai „Maria Galland“ istorija irgi primena kone tikrą filmą. Jauna paryžietė Colette Perriet prieš tėvų valią nutarė sudalyvauti grožio konkurse. Sugalvojusi slapyvardį Maria Galland ji stojo į kovą dėl nugalėtojos karūnos „Miss Paryžius 1960“ varžytynėse ir ja pasidabino. Tituluotos gražuolės nuotraukos puošė žurnalų viršelius, tačiau užklupusi sėkmė nesumažino Marios užsispyrimo siekti savo tikslų: matydama, kaip mamos veide atsispindi bėgančio laiko žymės, Maria Galland užsibrėžė sustabdyti laiką ir prailginti mylimiausio žmogaus jaunystę.

Mergina stropiai mokėsi ir tik dėl jos užsispyrimo dienos šviesą išvydo modeliuojanti termoaktyvi kaukė, tapusi vizitine madam Marios kortele. Ši priemonė buvo tų laikų revoliucinis atradimas, išlikęs iki šių dienų.
Tokie grožio istoriją perrašę pasiekimai nesustabdė Marios Galland. Paryžiaus priemiestyje ji įkūrė nuosavą tyrimų ir gamybos laboratoriją. 1963 metais gimė pirmasis regeneruojantis kremas, kurį pavadino garsiosios madų kūrėjos Coco Chanel ir jos neįkainojamo aromato „Chanel No. 5“ garbei. Dėl Marios traukos numerologijai visi jos kremai vėliau buvo paženklinti skaičiais. Marios Galland sukurti produktai buvo įtraukti į medicininę enciklopediją VIDAL, kaip gydomosios priemonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)