„Taip, įvyko gyvenime tai, kas įvyko, atsakomybę prisiimu. Prieš gimdymą daviau 2000 eurų, po gimdymo daviau 3000 eurų. Taip, palaikau, finansiškai rėmiau ir remsiu, – BNS sakė P. Gražulis. – Aš pripažįstu , kad gyvenime yra klaida, tegu man atleidžia Dievas, žmonės, ji. O dukrai aš jau paaukojau, daviau 5 tūkst. eurų, ateityje aš irgi neatsisakau tos pagalbos“.

Anot jo, trumpalaikiai santykiai su mergina vyko praėjusią vasarą Palangoje – su ja politikas susipažino Basanavičiaus gatvėje. Politikas sako, kad apie tai, jog laukiasi jo vaiko, moteris pranešė po pirmojo susitikimo.

„Kyla visokių minčių, yra visokių tų moterų. Jeigu ji nori mane tokiu būdu prisirišti, tai tikrai to nebus. Pasakiau: augink, padėsiu. Ji vis tiek ėmė priekaištauti. Sakiau, jei tau sunku užauginti vaiką, atiduok man, užauginsiu, mylėsiu, ji ir su tuo nesutiko. Dabar beliko, be abejonės, ją remti, tą darau. Vaiką myliu ir mylėsiu“, – kalbėjo parlamentaras.

Kaip skelbiama ketvirtadienio LNK televizijos laidos KK2 anonse, palangiškė Birutė Navickaitė tvirtina, kad P. Gražulio dukros susilaukė balandžio 8-ąją.

Palangiškė teigia, kad P. Gražulis ją iki septintojo nėštumo mėnesio ragino pasidaryti abortą. Parlamentaras neneigė, kad tokių susirašinėjimų galėjo būti.

Birutė Navickaitė su vaiku

„Asmeniškai tikrai nepalaikau, nepasisakau už abortą(...), gal tų žinučių tūkstantis buvo, ji norėjo, kad būčiau su ja... taip, gal emociškai kažką ir pasakiau, aš to neneigiu. Aš ir dabar pasisakau prieš abortus, bet, žinote, emocijos, pasakytos buvo emocijos. Kaip žmogus, ir dabar manau, kad abortas yra nepateisinama priemonė“, – aiškino P. Gražulis.

Pati B. Navickaitė BNS pripažįsta sulaukusi finansinės P. Gražulio paramos, bet už tai sako turėjusi iškęsti jo pažeminimus, spaudimą darytis abortą.

„Taip, jis pinigų skyrė, bet su baisiais koliojimais, keiksmažodžiais. Jam galiausiai parašiau – tu duodi pinigų, ir įsivaizduoji, kad tu galėsi kolioti mano mergaitę? Nes jis mergaitę išvadino baisia“, – BNS pasakojo mergina.

B. Navickaitė tvirtino, kad su P. Gražuliu susitikinėjo praėjusią vasarą ir rudenį, iki penktojo nėštumo mėnesio – anot jos, P. Gražulis nenorėjo, jog ši istorija iškiltų į viešumą, netgi svarstė, jog jai reikėtų išvykti į užsienį. Ji pati sako, kad nebūtų siekusi viešumo, jei nebūtų sulaukusi psichologinio smurto, raginimo pasidaryti abortus.

„Pykdavomės, taikydavomės, vėl pykdavomės, taikydavomės. Paskui liko tik piktumas. Iš pradžių labai sakė, kad reikėtų darytis abortą, paskui labai daug kartų kartojo – sakiau negimdyti, sakiau negimdyti. Neragino darytis, bet po septintojo mėnesio tiesiog daug kalbėjo apie abortą. Kaip man jaustis nėščiai? Vaikutis pilve, o jis taip kalba“, – pasakojo mergina.

„Jis sakė, kad užaugins vaiką jo dukra Marija. Aš kreipiausi į Mariją, ji sakė – man to tikrai nereikia. Bet ši moteris yra ne prie ko, jis ją tiesiog kišo, mane pakišo, kad jai parašyčiau“, – teigė ji.

Petras Gražulis su buvusia žmona Raminta turi keturis vaikus.