Ji teigia, kad daugiausiai sunkumų kilo dar iki skandalo, tad visos apkalbos ir išvedžiojimai jos nebetrikdo, o skaudžiausią smūgį sudavė dukrelės tėvas dar nėštumo metu. Būtent besilaukdama vaikelio moteris turėjo pati pasirūpinti savimi ir dar remontuoti namus tam, kad į pasaulį atėjusi dukrelė turėtų jaukius namus.

„Iš artimų žmonių sulaukiu palaikymo. Jie reagavo normaliai ir palaiko mane, nes pažįsta mane ir žino teisybę. Tik gatvėje žmonės atkreipia dėmesį, bet nieko nesako. Tik vienas pažįstamas, kai pasakiau, kad tuoj kils skandalas, sakė, kad turėčiau tylėti ir nieko nesakyti. Tačiau dar šiandien ryte kalbėjomės ir jis sakė, jog suprato, kam to reikėjo“, – pasakojo ji.

Jauna mama sako, kad po šio skandalo P. Gražulis su ja taip pat nesusisiekė. Ji tik viešojoje erdvėje pastebėjo jo atsiprašymą. „Jis atsiprašė visos Lietuvos, žurnalistų, prašė būti gailestingiems. Tik ne manęs ir dukrelės. Dėl dukros skaudu, o savęs...tiek to“, – apgailestavo ji.

B. Navickaitė sako, jog jei ir ateityje mažylės tėvas norės dalyvauti jos gyvenime, ji neprieštaraus. Moters įsitikinimu, svarbiausia, kad dukra jaustųsi gerai, o savo nuoskaudas ji pamirš tik vardan jos.

Socialiniame tinkle „Facebook“ ji sulaukė daugybės asmeninių žinučių, nors labiausiai tikisi sulaukti pranešimų iš taip pat šio politiko vaikų susilaukusių moterų. „Būtų smagu jei mane palaikytų. Tačiau čia jau joms spręsti. Išeinant į viešumą reikia turėti daug drąsos arba tai daroma iš didelės nevilties. Kuri iš jų paskatino mane, pati net nežinau“.

Paklausta, kaip reaguotų, jei P. Gražulis jai paskambintų ir paprašytų atleidimo, ji atsidusdama prasitarė, kad tai tiesiog neįmanoma. „Nemanau, kad tai įmanoma. Jis ne toks žmogus“, – liūdnai prasitarė ji.

Kasdienio gyvenimo rutinoje besisukanti jauna palangiškė vaikeliu rūpinasi viena. Jai padeda tik viena moteris, kuri, prireikus, prižiūri mergaitę. Apie tai, ką jai teko patirti, ji parašė ir socialiniame tinkle „Facebook“.

„Ačiū visiems, kurie palaikote ir kurie nepamiršote pasmerkti.. Ačiū už gerą ir griežtesnį žodį. Ačiū už apkabinimus ir už geliančius žvilgsnius. Dėkoju spaudai už profesionalumą ir už negražias klaidas. Ačiū visiems, kurie kvatojote ir stvėrėtės už galvų. Dėkui už asmenines žinutes ir už apkalbėjimą tyliai. Man, nėščiai koliojamai vienumoje, buvo žymiai sunkiau nei šis skandalas Lietuvoje. Jokių naujų blogų žodžių neišgirdau, kurių jau nebūčiau girdėjusi iš pono Jo Didenybės, leidžiančio sau spręsti kam gyventi, o kam ne. Visiems labai ačiū“, - taip pat ji rašė socialiniame tinkle.

Kiek anksčiau moteris davė interviu naujienų portalui, kuriame papasakojo, kaip su ja elgėsi žinomas politikas. „Kai buvau penktą mėnesį nėščia, jis atėjo pas mane į darbą ir padėjo tris tūkstančius, o paskui koneveikė, kad aš – barakuda", – DELFI yra sakiusi su Petru Gražuliu dukros susilaukusi moteris ir prasitarė girdėjusi, kad P. Gražulis turi ir daugiau nuo viešumos slepiamų vaikų.

Kone dvigubai už P. Gražulį jaunesnės 31-erių palangiškės teigimu, santykių metu jis kalbėdavo apie norą kartu susilaukti vaikų, tačiau pati to neplanavusi: „Jis pats kalbėdavo apie tai, aš tiesiog karpiau ausim.

Tiesiog pasiklausydavau jo kalbos, ir tiek." P. Gražulis tikino, kad nėštumas jam buvo didelė staigmena, nes, anot jo, B. Navickaitė buvo prisipažinusi, kad yra nevaisinga: „Žmogus pasakė, kad dešimt metų yra nevaisinga, nepastoja, vaiko nesusilaukia. Kaip atsitiko, taip atsitiko."
Tai patvirtino ir pati Birutė. „Aš ilgą laiką nepastojau. Tą dalyką jis sužinojo tik tada, kai aš jau buvau nėščia. Dabar jis tą apsuko ir naudoja prieš mane, – teigė palangiškė. – Kad aš dešimt metų nepastojau, jis sužinojo tik tada, kai buvau nėščia." B. Navickaitės teigimu, nėštumo metu ji nesulaukė P. Gražulio palaikymo, priešingai – išgirdo pasiūlymą nutraukti nėštumą.

Moteris teigė, kad anksčiau norėjo susilaukti vaikų, tačiau jau buvo nuleidusi rankas. „Kažkada buvo toks noras, bet tas noras buvo išblėsęs. Netikėjau", – teigė palangiškė.

Birutė prisipažino, kad nėštumas buvo lengvas: „Nebuvo iš viso jokių požymių, išskyrus tai, kad pilvas augo." Balandį dukros susilaukusi palangiškė nusprendė netylėti ir viešai prabilo apie penktąjį parlamentaro vaiką. „Jei jis būtų įžeidinėjęs tik mane vieną... – kalbėjo B. Navickaitė. – Iš pradžių labai skaudėjo, paskui buvo liūdna, dabar iš viso nieko nebejaučiu." B. Navickaitė DELFI papasakojo, kada užsimezgė santykiai su P. Gražuliu. „Mes susitikome birželio 2 dieną, kad aš nėščia, sužinojau rugpjūčio 2 dieną. Pirmą vakarą su mano bičiuliu ir Petru nuvykome į mano namus. Bičiulis dar pasiėmė merginą. Petras liko nakvoti mano namuose, tiesiog. Dar nieko tarp mūsų nebuvo. Kitą dieną jis man į darbą atvežė rožių puokštę. Labai gražiai bendravo, vakarienes darydavo, kiekvieną dieną grįžusi iš darbo rasdavau vakarienę padarytą. Jis beveik visą laiką būdavo čia, kiek būdavo Palangoje, tiek būdavo pas mane", – atvirauja B. Navickaitė.

Anot jos, P. Gražulis iki jai sužinant, kad laukiasi, kalbėjo apie vaikus. Esą, jei ji pastos, bus tik jo. Birutė sako, kad P. Gražulis savo elgesiu rodė ir šiek tiek pavydo. Vis užsimindavo, kad ji gali ką kitą susirasti.

Po žinios apie nėštumą viskas apvirto aukštyn kojomis Tačiau visas P. Gražulio meilumas ir asistavimas, pasak Birutės, baigėsi sužinojus apie nėštumą. Jai itin užkliuvo tai, kad jis nevengė įžeidinėti, tačiau, kai įžeidimai palietė vaiką, moteris sako jau neapsikentusi.

Esą P. Gražulis dukrą pavadino bjauria. „Sakė, bijau, kad nuo manęs pabėgsi, kalbėjo apie vaiką, sakė, jei tu turėsi jį – aš turėsiu tave. Apie vaiką jis kalbėjo tuomet, kai aš jau buvau nėščia, tačiau dar to nežinojome", – atvirauja Birutė.

Dėl pykčių ir nesutarimų ji pripažįsta kone pasidavusi jo spaudimui darytis abortą. Birutės teigimu, jau net buvo užsiregistravusi pas medikus. Tačiau sako, kad niekada nenorėjo atsisakyti kūdikio.
Užvirus konfliktams, P. Gražulis, anot moters, jos darbe paliko pinigų. „Kai buvau penktą mėnesį nėščia, jis atėjo pas mane į darbą ir padėjo tris tūkstančius, o paskui koneveikė, kad aš – barakuda, sakė, gavai tris tūkstančius, atiduok. Atsakiau: „Atvažiuok, pasiimsi, yra visi tavo pinigai."

P. Gražulis esą ne kartą jai sakęs, kad buvo ir kitų moterų, yra užsiminęs, kad viena buvo prabilusi apie nėštumą. Kas nutiko, tiksliai nepaaiškino. Tik pasakęs, kad, kai pareikalavo DNR, istorija su vaiku „susitvarkė".

DELFI susisiekė su P. Gražuliu paklausti, ar jis iš tiesų yra šnekėjęs apie kitus vaikus, tačiau parlamentaras nepanoro kalbėti, greitai padėkojo už skambutį ir net neišgirdęs klausimo nutraukė pokalbį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1988)