Delfi susisiekus su Goda Alijeva, ji sutiko plačiau papasakoti, kaip iš tiesų viskas nutiko. Kaip ir kiekvieną rytą, taip ir šį žinoma atlikėja vežė vaikus į mokyklą, vis dėlto grįždama namo ir sustodama prie perėjos, liko ne juokais išsigandusi.

„Iš toli mačiau paauglį berniuką, kuris važiavo dviračiu. Iki manęs jam buvo dar toli, bet jis, pasirodo, labai greitai lėkė. Būdama automobilyje negalėjau įvertinti jo greičio. Gerai, kad jam įlėkus į perėją aš spėjau pristabdyti, nes jis tiesiog įskrido“, – pasakoja G. Alijeva.

Moteris prisipažįsta, kad tą akimirką per širdį perėjo negeras jausmas – o jei šioje situacijoje atsidurtų jos vaikai?

„Iškart pagalvojau apie savo vaikus. Mes kiekvieną pavasarį važiuojam su dviračiais arba riedučiais. Pati visada pabrėžiu, kad per perėją dviratį reikia vestis, todėl taip ir darom. Bet kartais atsitinka, kad kai kurie vaikai pamiršta, kaip elgtis kelyje“, – pastebi žinoma dainininkė.

Ir tai labiausiai matoma, kaip ji pati sako, pavasario metu, kai pagerėjus orams vaikai bėga į lauką, žaidžia su draugais ir išbando tokias transporto priemones kaip dviratis. „Kaip ir automobilis turi savo eismo taisykles, taip ir pėstieji su dviratininkais turi“, – akcentuoja ji.

Norėdama, kad šių situacijų keliuose būtų kuo mažiau, G. Alijeva ragina tėvus pasikalbėti su savo vaikais, priminti apie tai, kaip reikėtų elgtis eismo metu.

Tik tokiu būdu bus galima išvengti ir tragedija galinčias pasibaigti situacijas.

„Žinau, kad mokyklose to mokoma. Pagal savo sūnų suprantu, kad jis tikrai lankėsi saugaus eismo pamokėlėse. Jam labai svarbu užsisegti diržą, įspėti mane apie greitį. Tačiau mes vis tiek turime būti atsakingi už priminimą. Nes jiems vieno karto neužtenka, reikia kartoti, kartoti ir dar kartą kartoti. Tokiu būdu įsikalus į galvą vaikas pradės elgtis savaime“, – Delfi sakė G. Alijeva.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)