Į Palangą, kuri anuomet buvo tarsi kultūros lopšys ir primena jai jaunystę, Amerikoje su šeima gyvenanti Gintarė Jautakaitė atvyksta kone kasmet. Atlikėja sako labai pasiilgstanti tėvų ir gimtinės, bet čia atvežama prašosi ir mažiausioji jos atžala – septynerių metukų dukrelė Elžbieta.

„Ji kiekvienais metais prašosi nuvežama į Palangą. Tiesiog neįsivaizduoja vasaros be vykimo į ją. Nors pasaulyje yra daug fantastiškų kurortų tokių kaip Florida ar kiti, Palanga jai tapusi tarytum antraisiais namais“, – sako dainininkė ir kompozitorė Gintarė Jautakaitė.

Palangiškiai ir kurorto svečiai išvysti garsią dainininkę pastarosiomis dienomis gali ne tik paplūdimyje ar skaitykloje, bet ir Gintaro muziejaus salėje. Čia G. Jautakaitė ruošiasi šio vakaro koncertui, kuris įvyks Vasaros estradoje.

Siekianti nuolat tobulėti, žengti pirmyn, šį kartą atlikėja sako nusižengusi savo principams ir į koncertą įtraukusi ne tik naujus kūrinius, bet ir tuos, kuriuos atliko per paskutinį savo koncertą vasaros estradoje, prieš tris dešimtmečius. Tai gerai vyresnei kartai žinoma Laimio Vilkončiaus daina „Laivas“, Giedriaus Kuprevičiaus „Kregždutės“, „Dobilas širdy“ ir kitos.

„Kas gi nori atlikti senas dainas, bet kai ilgainiui jos tampa tokios žinomos, kad tampa klasika. Tokia daina tapo mano padainuota „Lelija“. Mane kartais stebina operos solistų ištvermė, kai jiems reikia metų metus dainuoti tas pačias dainas tame pačiame spektaklyje. Iš kur jie randa kūrybiškumo, iš kur jie randa jėgų perteikti tuos pačius tekstus, tą pačią muziką naujai ir naujai. Juk jie irgi turbūt pavargsta ir ilgisi naujų kūrinių. Taip man yra ir su „Lelija“. Žinoma, įdomu ir nepaprastai sunku atlikt ją šviežiai ir dar taip, kad aš pati įsijausčiau“, – pasakoja G. Jautakaitė

Koncerte dalyvaus Egidijus Bavikinas bei chorai „Pastoralė“ ir „Giesmė“. Klausytojai išgirs ir G. Jautakaitės sukurtų eilių.

„Man labai pasisekė, kad mano eiles skaitys tokie fantastiški aktoriai kaip Virginija Kochanskytė ir Petras Venslovas. Aš juos mėgstu nuo vaikystės, tiesiog dievinu jų visus spektaklius“, – džiaugiasi muzikė.

Savo kūriniuose menininkė vengia istorinių biografinių faktų, tačiau jaučiamas savitas požiūris į meilę ir gėrį.

„Kiekviena kiekvienos dainos eilutė yra manos sielos biografija šimtu procentu“, – sako G. Jautakaitė.

Dainininkė, kompozitorė, poetė tai – ne vieninteliai G. Jautakaitės talentai. Be viso to, ji jau daugiau kaip du dešimtmečius užsiima keramika, taip pat sena jos meilė – grafika.

Amerikoje dainininkė sako intensyviai repetuojanti su nuostabiais muzikantais. Tačiau daugiausia laiko ji praleidžia kurdama muziką kinui.

„Labai mėgstu tai daryti, nes tai atveria man visai kitokias laisves, visai kitokias plotmes. Šiuo metu dirbu su dviem labai įdomiais filmais, kurie man kelia didžiulį pasitenkinimą“, – atvirai prisipažįsta G. Jautakaitė.

Ji atskleidžia, kad šiuo metu mažiems vaikams kuria lopšines penkiomis kalbomis – lietuvių, anglų, norvegų, estų ir japonų. Anglų ir lietuvių kalbomis jas atliks mažoji Elžbieta. Kitomis – jos draugų vaikai.