Pastarąjį kartą moters balsą LRT žiūrovai galėjo išgirsti pirmadienio vakarą, „Laba diena, Lietuva“ laidos metu. Informacinės laidos pabaigoje buvo parodytas reportažas apie veislinius šunis. Daugelio nuostabai, užsienio žurnalistų kurtą reportažą lietuviškai įgarsino darbo LRT neva netekusi Regina.

DELFI susisiekus su Virginija Bunevičiūte, LRT atstove spaudai, paaiškėjo, kad Regina oficialiai vis dar dirba televizijoje, tačiau šiuo metu turi nedarbingumo pažymėjimą. Vis dėlto reportažas, kurio metu televizijos žiūrovai išgirdo R. Jokubauskaitės balsą, nėra kurtas šiuo metu, tai archyvinis reportažas, teigia televizijos atstovai.

Regina Jokubauskaitė

Tą patį patvirtino ir Modestas Naudžius, laidos „Laba diena, Lietuva“ prodiuseris. „Kai kurios užsienio laidos yra parengtos seniai. Jos yra paimtos iš mūsų archyvo, tiesiog Regina buvo jas įgarsinusi. Tos laidos šiek tiek pasikartoja, jų dalis parodome dienos metu, tačiau tai yra gera produkcija. Nematau nieko blogo, kad dar pakartojame kai kurias laidas su Reginos balsu, – tikino M. Naudžius ir patvirtino, kad Reginos balsą ateityje LRT eterio metu greičiausiai tikrai išgirsime.

LRT generalinio direktoriaus pavaduotojas Rimvydas Paleckis išgirdęs klausimą, ar R. Jokubauskaitė turi galimybių grįžti į LRT, nebuvo linkęs atvirauti: „Nenoriu komentuoti šios situacijos. Siūlau pakalbėti su Sauliumi Basijoku, jis jos prodiuseris, jis geriausiai žino visą situaciją. O daugiau aš tikrai nenoriu komentuoti, jau daug visko kalbėta ir rašyta. Pakalbėkite su Sauliumi, jis su ja daugiausia bendrauja ir padeda kiek gali.“

Laidos „Sveikinimų koncertas“ prodiuseris Saulius Basijokas DELFI tvirtino, kad jokių žinių apie R. Jokubauskaitės nedarbingumą ar galimybes grįžti į televiziją taip pat neturi. „Nelabai ką žinau apie dabartinę situaciją. Pas mus autorinės sutartys, – kalbėjo S. Basijokas. – Su LRT ji dirba viename santykyje, su manimi – kitame. Nereikia to painioti.“

Vis dėlto kiek vėliau, pasirodžius straipsniui, V. Bunevičiūtė patikino, kad nevertėtų frazės, jog Regina šiuo metu „turi nedarbingumą“, suprasti labai tiesmukai: „Juridiškai, kadangi ji dirbo pagal autorinę sutartį, ji negali turėti nedarbingumo. Tiesiog ji šiuo metu lankosi pas gydytojus, stiprina sveikatą“.

Regina Jokubauskaitė

Šiuo metu nuo platesnių komentarų susilaikantis R. Paleckis iš karto po įvykio nebuvo linkęs teisti. Priešingai, tikino, kad šią situaciją kruopščiai apsvarstys ir priims tinkamiausią sprendimą. „Aš neskubėsiu kalbėdamas apie jos ateitį. Regina yra daug metų dirbusi LRT. Jos balsą galima priskirti prie simbolinių. Yra begalė atvejų, kai yra paskubėta vertinti pagal tai, kas paskelbta viešai, o po to tyrimas parodo, kad buvo kitaip. Pasimokiau iš panašių pavyzdžių. Be to, už visko stovi žmonių likimai. Suprantama, mes apie šią situaciją kalbėsime ir sprendimai tikrai bus“, – DELFI sakė R. Paleckis.

Tuomet R. Paleckis nepasakė nei taip nei ne, išgirdęs klausimą, ar R. Jokubauskaitė dėl vairavimo išgėrus neteks diktorės darbo LRT televizijoje: „Mes labai vertiname savo žmones, bet nedengiame ir niekuomet neišsukinėsime jų iš situacijų, kuriose galbūt jie ir patys prispažins padarę kažką netinkamo. Lauksime tyrimo rezultatų, tuomet ir priimsime sprendimus“.

Vis dėlto ilgus metus „Sveikinimų koncerto“ žiūrovus džiuginančios Reginos Jokubauskaitės šiuo metu eteryje nėra. Moters vietą legendinėje sveikinimų laidoje užėmė „Duokim garo!“ vedėja Loreta Sungailienė. Ar R. Jokubauskaitė, pasibaigus nedarbingumo pažymėjimui, grįš į senąją darbo vietą LRT, taip ir lieka neaišku.

Regina Jokubauskaitė

DELFI žiniomis, trečiadienio vakarą R. Jokubauskaitės vairuojamas automobilis sukėlė įtarimų kitam eismo dalyviui, tad šis apie tai pranešė policijos pareigūnams. Apie 19.10 val. moters vairuojamą automobilį „Opel“ pareigūnai sustabdė Mokslininkų gatvėje, Vilniuje.

Piliečio, skambinusio pareigūnams, įtarimai pasitvirtino – R. Jokubauskaitei nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,08 promilės Negana to, moteris bandė išsisukti nuo bausmės pasiūlydama kyšį – 500 eurų.

Už bandymą papirkti policijos pareigūnus moteriai pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai baudžiama laisvės apribojimu arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Už vairavimą išgėrus moteriai skirta 600 eurų bauda bei dvejiems metams apribota teisė vairuoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (847)