Apgadino automobilį, iškeikė jo savininko draugę

60 metų sulaukęs K. Valionis girtas įkliuvo gruodžio 14 dieną, kai Kėdainių rajone, Vilainių kaime savo automobiliu „Audi A8“ apgadino prie daugiabučių namų esančiame kieme stovėjusį „Audi A4“.

Vienas šio kaimo gyventojų matė, kaip apie 17 val. 50 min. kieme besisukiojusi „Audi“ trenkiasi į šalia stovėjusį kaimyno automobilį. Pamatęs, kas nutiko liudininkas nuskubėjo pas kaimyną, jie abu išėjo į lauką.

Vėliau abu vyrai tikino atpažinę prie „Audi A8“ vairo sėdėjusį, juodu paltu ir tos pačios spalvos kelnėmis vilkėjusį K. Valionį. Pabeldus į automobilio langą K. Valionis išlipo, tačiau, pasak liudininkų, neigė kažką padaręs.

Apdaužyto automobilio savininkas vėliau minėjo šią situaciją ketinęs išspręsti be policijos įsikišimo – abu vairuotojai norėję pildyti eismo įvykio deklaracijas, todėl automobilius patraukę.

„Patraukus automobilius pastebėjau, kad K. Valionis pradėjo konfliktuoti su mano drauge, jos atžvilgiu vartoja necenzūrinius žodžius, todėl iškviečiau policijos pareigūnus. Man paskambinus į Bendrąjį pagalbos centrą, K. Valionis iš įvykio vietos pasišalino neaiškia kryptimi“, – rašoma bylos medžiagoje.

Antruoju pūtimu – dar daugiau promilių

Atvykę policijos pareigūnai surado K. Valionį, duomenų, kad jis būtų pasišalinęs, byloje nėra. Policininkams nekilo abejonių, kad prie „Audi A8“ vairo sėdėjęs ir kitą automobilį apgadinęs K. Valionis yra stipriai apsvaigęs.

„Neblaivumo nustatymo akte užfiksuota, kad K. Valioniui buvo nustatyti neblaivumo požymiai: iš burnos sklindantis alkoholio kvapas, neadekvati elgsena, nerišli kalba, nekoordinuoti judesiai, eiti tiesia linija - pėda po pėdos negali”, – rašome byloje.

Panašu, kad žinomas Kėdainių rajono politikas bei atlikėjas prie vairo sėdo ir avariją sukėlė ką tik gausiai pavartojęs alkoholio.

18 val. 30 min. jis į alkoholio matuoklį įpūtė 2,55 promiles, o po pusvalandžio pakartojus tyrimą matuoklis jau rodė 2,85 promiles.

K. Valionis buvo sulaikytas ir naktį praleido policijos areštinėje. Jis buvo išleistas tik kitą dieną 13 val. 51 min.

Neneigė girtavęs, bet sugėrovo neišdavė

Kadangi K. Valioniui buvo nustatytas didesnis, nei 1,51 promilės girtumas, dėl vairavimo išgėrus bei avarijos sukėlimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kitaip tariant – iškelta baudžiamoji byla.

Apklausiamas pareigūnų K. Valionis savo kaltės neneigė ir gailėjosi. Žinomas Kėdainių rajono veikėjas pripažino, kad gruodžio 14 d. viešėjo pas savo draugą, kurio nei vardo, nei pavardės sakyti nenori.

K. Valionio teigimu, jis su draugu girtavo, o ištuštinus 0,7 litro degtinės butelį draugas paprašęs nuvežti iki autobusų stotelės, nes ketino vykti į Panevėžį.

Apgirtęs K. Valionis sėdo prie automobilio vairo, nuvežė draugą iki sustojimo, o po kurio laiko sulaukė jo skambučio. Vyras pasiguodė, kad autobusas taip ir neatvažiavo. Tada, bylos duomenimis, K. Valionis nusprendė apsisukti ir grįžti, bet kliudė kitą automobilį, o galiausiai buvo sulaikytas iškviestų policijos pareigūnų.

Sutiko su bausme ir prašė tik vieno dalyko

Kadangi praeityje neteistas K. Valionis dėl šio savo poelgio labai gailėjosi ir neneigė kaltės, bylą nuspręsta baigti teismo baudžiamuoju įsakymu.

Juolab, kad pats K. Valionis sutiko su prokuroro siūloma bausme: nusikaltimo įrankiu tapusio automobilio „Audi A8“ konfiskavimu, teisės vairuoti atėmimu ir tūkstantine bauda.

K. Valionis tikino už savo automobilį, kurį pirkęs prieš 4 metus ir tam ėmęs paskolą, sumokėjęs apie 6 tūkst. eurų. Tiesa, šiuo metu jo vertė kiek kita. VšĮ „Emprekis“ pažymoje yra nurodyta, kad 2004 metais pagaminto „Audi A8“ kaina su PVM siekia 4 tūkst. 440 eurų.

Sutikęs su siūloma bausme, pinigine bauda ir automobilio konfiskavimu Kėdainių politikas teisme prašė tik vieno dalyko – nustatyti kuo ilgesnį baudos mokėjimo terminą.

Neteko ir automobilio, ir teisės vairuoti

„Atsakomybę lengvinanti aplinkybė, kad kaltinamasis kaltu prisipažino visiškai ir išreiškė nuoširdų gailėjimąsi. Atsakomybę sunkinančių aplinkybių nenustatyta“, – rašoma Kauno apylinkės teismo baudžiamajame įsakyme.

Kadangi pats K. Valionis kaltės neneigė, kaltu visiškai prisipažino, o byla baigta baudžiamuoju įsakymu, Baudžiamasis kodeksas leido skiriamą bausmę sumažinti vienu trečdaliu. Taip prokuroro prašyta 3 tūkst. eurų bauda sumažėjo iki 2 tūkst. eurų. O įskaičius sulaikyme praleistą laiką, skirta galutinė bauda – 1 tūkst. 900 eurų, kurią K. Valionis turės sumokėti per 10 mėnesių.

Kėdainių rajono politikas taip pat neteko nusikaltimo įrankiu pripažinto automobilio „Audi A8“, kuris konfiskuotas bei dvejiems metams prarado teisę vairuoti.

Jeigu K. Valionis visgi nesutiks su bausme, jis per 14 dienų nuo dokumento gavimo turi teisę reikalauti surengti bylos nagrinėjimą teisme. Šia teise nepasinaudojus, baudžiamasis teismo įsakymas įsigalioja ir yra neskundžiamas.

K. Valionis nuo 2003 metų yra renkamas į Kėdainių rajono savivaldybės tarybą. Jis atstovavo ir Naująją sąjungą, Darbo partiją, Pilietinės demokratijos partiją, o 2019 metais į Kėdainių rajono savivaldybės tarybą pateko su visuomeniniu rinkimų komitetu „Valentino Tamulio komanda – mūsų krašto sėkmei“.

Rinkimų anketoje K. Valionis nurodė dirbantis meno vadovu Truskavos kultūros centre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)