Vienu žinomiausiu Lietuvos kovotoju vadinamas vyras savo istorija sutiko pasidalinti su „Delfi“ ir papasakojo, kas vyko tą naktį, kai jiedu su netrukus gimdysiančia žmona rugsėjo 24-ąją, apie penktą valandą ryto, atvyko į Vilniuje esančias Santarų klinikas.

„Mane žmona naktį pakėlė – kas 7-8 minutes kartojosi sąrėmiai. Nuvažiavome į Santarų klinikas. Prie vartų privažiavę pypinom, kol darbuotojas atsibudo ir prisiruošė mus įleisti. Prie įėjimo paleidau žmoną, o pats pastačiau automobilį ir šlubuojantis, nes viena mano koja yra sugipsuota, su ramentais, su visais reikalingais daiktais rankose, bandžiau įeiti į įstaigą, – „Delfi“ pasakoja Sergejus. – Mane pasitiko apsaugos darbuotoja, jos pirmi žodžiai – na, tai ko čia atvažiavot? Tada sprogau, sakau, atvažiavom gimdyti. Nepaisant to, ji toliau ėjo į konfliktą, nebaigė pokalbio ir toliau tyčiojosi.“

Vyras pasakoja, kad vėliau moteris nuėjo pakviesti budinčios seselės, tuo tarpu jiedu su žmona liko sėdėti ir laukti. S. Maslobojevas teigia, jog seselė niekur neskubėjo – atėjusi lėtai klausinėjo, kas nutiko.

„Negana to, mums bekalbant dar atėjo apsaugos darbuotojas ir liepė perstatyti mašiną į kitą aikštelę – mokamą. Dar bandžiau su juo susitarti – juk penktą valandą ryto toje aikštelėje buvo tik vienintelė mano mašina, o aš su ramentais, man sunku eiti. Tačiau paskui supratau, kad jei velsiuosi į šį konfliktą, viskas bus pateikta iš labai negražios pusės – bus prikištas mano sportas. Ir visai nesvarbu tų darbuotojų elgesys – būtų iškeltos tik mano emocijos, susietos su kovos menais. Kažkodėl yra sakoma, kad šio sporto atstovai su savimi nesusitvarko“, – sako vyras.

Vis tik Sergejus paliko žmoną laukti, o pats nuėjo perstatyti automobilio į kitą aikštelę. Tačiau tuo nemaloni situacija Santarų klinikose nesibaigė – kiek vėliau žmona Airinė vyrui pasakojo, jog tuo metu, kai jis buvo išėjęs, ji susidūrė su itin nemaloniu seselės elgesiu.

„Žmona pasakojo, kad jai, kone verkiant iš skausmo, seselė klausė – ko tu čia dūsauji? Kas yra? Airinė stovėjo sukandusi dantis. Paskui jos paprašė dokumentų – žmona padavė juos, sudėtus į aplanką. Netiko. Darbuotoja liepė būtinai išimti iš įmautės ir tik tada paduoti, – nusivylimo klinikos darbuotoja neslepia vienu geriausiu Lietuvos kovotojus vadinamas S. Maslobojevas. – Tačiau ir ties tuo nemalonumai nesibaigė. Reikėjo pamatuoti žmonos temperatūrą. Seselė liepė atsisėsti, tačiau Airinei tikrai labai skaudėjo, tad ji paprašė, kad pamatuotų stovinčiai. Sulaukė štai tokio komentaro – vaikus daryti tai neskauda, o dabar tai jau skauda?“

Tiesa, Sergejus pastebėjo, kad atėjus gydytojui, seselė tapo kiek malonesnė – paaiškėjo, kad gimdos kaklelis atsivėręs jau 8 centimetrus. Su kitu šokiruojančiu Santarų klinikų aptarnaujančio personalo elgesiu vyras susidūrė atvykęs pasiimti žmonos ir ką tik gimusios dukrelės į namus.

„Manęs neįleido įvažiuoti pro vartus. Pypinau – išlindo galva, pažiūrėjo, uždarė langelį. Pypinau vėl – išlindo dar kartą ir pasukiojo pirštą ties smilkiniu, įsivaizduojate? – pasakoja žinomas vyras. – Skambinu į klinikas nurodytu numeriu, ten vėl atsiliepia nemalonūs žmonės, kurie klausia, ko čia atvažiavau. Pasakiau – pasiimti žmonos ir vaikelio. Tačiau kol mane bandė sujungti su atsakingais asmenimis, už manęs stovėjusio automobilio savininkas neapsikentęs nuėjo pakalbėti su tuo apsauginiu, kuris vėliau atidarė vartus ir aš įvažiavau.“

Tiesa, kritikos strėlės, pasak S. Maslobojevo, neskirtos gimdymą priėmusiems gydytojams – šis procesas praėjo puikiai, personalas buvo mandagus ir profesionalus visais atžvilgiais. Tačiau kitų darbuotojų elgesys, bendravimo tonas ir nenoras žmogiškai reaguoti į situaciją vyrą nemenkai nustebino.

„Tai – jau ne pirmasis mūsų apsilankymas gimdymo namuose. Turime tris vaikus. Tačiau iki šiol su panašiais dalykais nebuvome susidūrę. Beje, paskui pasidomėjau, tai supratau, kad daugybė žmonių išgyveno panašią situaciją ir skundžiasi lygiai tais pačiais dalykais, kuriuos patyrė mūsų šeima.“

Dėl komentaro apie susidariusią situaciją „Delfi“ kreipėsi ir į Santaros klinikų atstovus. Šie patikino, jog į kiekvieną gautą skundą reaguoja ir siekia, kad kiekvienas pacientas ne tik gautų aukščiausio lygio medicinos paslaugas, bet ir malonų abipusį ryšį.

„Santaros klinikose kasdien priimama apie 10 gimdymų. Vieni jų būna sunkesni ir ilgesni, kiti – lengvesni bei užtrunka trumpiau. Akušerijos ir ginekologijos centro medikai daro viską, kad šeimai nepaprastai svarbus įvykis – vaiko gimimas – praeitų sklandžiai bei saugiai. Kaskart, kilus nesusikalbėjimui ar konfliktui tarp gimdyvės, jos artimųjų bei personalo, į tai jautriai reaguoja visas mūsų kolektyvas, – teigia klinikos atstovai. – Viešoje erdvėje nuskambėjęs mūsų pacientų skundas išties nemalonus. Klinikų vardu apgailestaujame dėl patirtų nemalonių išgyvenimų. Šiuo metu Akušerijos ir ginekologijos centre vyksta tyrimas dėl minimos situacijos, nes nebuvo nurodyti mūsų darbuotojų vardai ir pavardės. Nėra abejonės, jog aprašytas elgesys mūsų klinikose nėra toleruojamas. Vis tik labai prašytume visų Santaros klinikų lankytojų (pacientų), kilus nesklandumams, kalbėtis su skyriaus personalu, kreiptis į administraciją, kad būtų lengviau situaciją išsiaiškinti ir užkirsti kelią galimiems nemaloniems konfliktams iš abiejų pusių.

Santaros klinikose organizuojami bendravimo su pacientais mokymai personalui, nes puikiai suprantame, jog bendražmogiškas santykis su pacientu yra neatskiriama gydymo ar teikiamos paslaugos dalis. Nors gyvą bendravimą šiuo metu yra apribojusi epidemiologinė situacija, mokymai, aptarimai, tarpusavio konsultacijos vyksta nuotoliniu būdu. Žiniasklaidoje paskelbtas atvejis jau nagrinėjamas, aptariamas tiek su personalu, tiek su klinikų vadovybe. Mūsų tikslas – ne tik aukščiausio lygio medicininės paslaugos pacientams, bet ir malonus abipusis ryšys. Esame dėkingi visiems pacientams, kurie kelia klausimus, parodo trūkumus ir rašo nuoširdžias padėkas mūsų medikams.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (209)