aA
Likus vos daugiau nei mėnesiui iki Kalėdų, sostinėje įsikūrusioje „Kulinarijos studijoje“ joms ruoštis pradėjo gausus būrys žymių žmonių.
Eglė Daugėlaitė-Kryževičienė
Eglė Daugėlaitė-Kryževičienė
© DELFI / Mindaugas Ažušilis

Kalėdiško vakaro nepraleido atlikėjas Donatas Baumila su žmona Donata, TV laidų vedėjai Eglė Daugėlaitė-Kryževičienė ir Arnas Mazėtis. Juos drauge su brangiais žmonėmis prie bendro vaišių stalo subūrė kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė, pristatanti savo naujausią darbą – knygą „Gero maisto dienoraštis. Žiema“.

Po kuklaus R. Ničajienės ir T. Eroglu knygos atsiradimo pristatymo, visi susirinkę buvo pakviesti gaminti iš anksto suplanuotos vakarienės pagal „Gero maisto dienoraščio“ knygos receptus: pikantiškų grikių miltų blynelių su silke, silkės prakando ant burokėlių patalo, orkaitėje keptų vištienos suktinukų su spalvingomis kopūstų salotomis, o desertui – šokoladinį grikių miltų ir riešutų pyragą bei šokoladu glaistytų kokosų gniūžčių.

„Visada, gamindama maistą, renkuosi šviežius, natūralius ir naudingus vietinius sezoninius produktus. Iš šio įpročio gimė ir mano maisto tinklaraštis, ir pirmoji knyga. Gilindama žinias apie sezoninį maistą, susidomėjau ir taip vadinama „švaria mityba“, kurią savo naujausioje knygoje vadinu „geru maistu“. Jis labai glaudžiai susijęs su maisto sezoniškumu. Švarios mitybos šalininkai rekomenduoja valgyti kuo daugiau ir įvairesnių vietinių sezoninių vaisių, uogų, daržovių“, – sako maisto tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ ir kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė.

Pasak jos, mityba pagal metų laikus ir švari mityba labai paprastai suderinamos. „Tai nereikalauja jokių drastiškų įprasto raciono pokyčių: nereikia atsisakyti mėgstamų produktų, mėsos ir net saldumynų. Pagrindiniai šios teorijos principai pataria rinktis kuo mažiau apdorotą maistą bei atsisakyti rafinuotų produktų, tokių kaip balti miltai, baltasis cukrus, baltieji ryžiai, bei juos keisti natūralesniais“, – sako R. Ničajienė.

Gaminant patiekalus, jų maistingumą ir naudą sveikatai atskleidė dietistė, sveikatos mokslų Norvegijoje magistrantė Toma Eroglu. Ji peržiūrėjo kiekvieną R. Ničajienės knygai parinktą receptą, jį įvertino ir savo verdiktą pateikė knygoje. Iš viso knygoje „Gero maisto dienoraštis. Žiema“ surašytas 91 receptas – po vieną kiekvienai žiemos dienai. Pavasario, vasaros ir rudens receptus R. Ničajienė sudės į dar tris „Gero maisto dienoraščio“ serijos knygas.

DELFI
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Antrą kartą laukiasi TV šou išgarsėjusi atlikėja Indrė Juodeikienė: atžalų neskirs nė dveji metai (16)

Šou „Finalo ketvertas“ nugalėtoja, atlikėja Indrė Malakauskaitė-Juodeikienė su vyru...

Marijonui Mikutavičiui – 50-imt: nuo šėlionių „Tangomanijos“ laikais iki surenkamų pilnų arenų bei planų užauginti gerą žmogų Išvaizdos pokyčiai – fotogalerijoje (49)

Balandžio 19-tąją vienas garsiausių atlikėjų Lietuvoje Marijonas Mikutavičius švenčia...

Žurnalistas Rimas Bružas su stipriai smogusiu koronavirusu kovoja ligoninėje (54)

Žinomas žurnalistas Rimas Bružas koronaviruso pandemiją prisimins dar ilgai - užsikrėtęs...

Gerda ir Andrius Žemaičiai mini 4-ąsias vestuvių metines: moteris prisipažino – ši diena svarbi ir dėl dar vienos priežasties (39)

Gerdai ir Andriui Žemaičiams balandžio 19-oji – ypatinga dieną. Būtent šią dieną prieš...

Top naujienos

Protrūkis Lazdijuose atskleidė nelegalią veiklą: tarp slapta sportuojančių – ir TS-LKD vicemeras (196)

Susirgimų koronavirusu protrūkis Lazdijų sporto centre atskleidė galimai neteisėtą veiklą.

Įspėja automobilių perpardavinėtojus: taip, kaip buvo, nebebus (288)

Nuo gegužės 1 dienos visi Lietuvoje parduodami automobiliai privalės turėti savininko deklaravimo...

„Wizz Air“ vadovas prisipažįsta, kad jo optimizmas dėl vasaros blėsta (13)

„Wizz Air Holdings Plc“ generalinis direktorius Jozsefas Varadi pareiškė, kad šią vasarą jis...

Įtampa nemažėja: Rusijai – reikalavimas sumažinti ambasados teritoriją (8)

Rusijos ambasada privalo apleisti dalį Stromovskos parko (apie 5 tūkst. kvadratinių metrų),...

Šie trys pavasariniai augalai kaip mat sustiprins imunitetą ir apsaugos nuo ligų: jūs net neįsivaizduojate, ką iš tiesų jie gali (18)

Nors kai kuriuos šių augalų žmonės laiko įkyriomis piktžolėmis, žolininkė Danutė Kunčienė...

Finansų bitės užrašai | D+

Vis dar mistiškai skambančios tarpusavio skolinimosi platformos: ar įmanoma iš jų saugiai pralobti?

Dažnas lietuvis dar vis tinkamai nežino, kaip taupyti, o dauguma santaupas vis dar laiko grynaisiais...

5 naudingos programėlės dviratininkams: padės net ir ištikus nelaimei (9)

Atšilus orams, į gatves išriedėjo dviračiai . Tam, kad pasivažinėjimas būtų dar malonesnis,...

Startuolių išradingumui nėra ribų: pardavinėja „karvių kreditus“ (5)

Vienas Europos startuolis pradėjo pardavinėti anglies dioksido kreditus galvijams , šeriamiems...

Be Sabonio „Pacers“ neprilygo „Spurs“, dvikova vos nevirto masinėmis muštynėmis

Be nugaros skausmus kenčiančio Domanto Sabonio pirmadienį namie žaidusi Indianos „Pacers“...

6 gudrybės, kaip įsirengti virtuvę, kad į akis nekristų nešvarumai ir dulkės (5)

Spindinti virtuvė su blizgančia virykle ir švariomis sienomis bei stalviršiais – kiekvienos...