Su Gerda susitikome jai skubant į fotosesiją iš makiažo meistrės Aušros Malakauskienės kabineto. Pasipuošusi ir švytinti moteris, atrodo, išgyvena patį gražiausią savo nėštumo laiką. Tiesa, pasiteiravus, kaip dabar jaučiasi, G. Žemaitė buvo atvira. Ne visada jos savijauta yra ideali.

Tik hormonų audros, kurios yra būdingos daugeliui nėščiųjų, ją taip pat kankina. „Galiu būti nepakenčiama ir tą pačią sekundę galvoju, kaip mane namiškiai gali pakęsti. Tapau perdėtai jautri, bet Andrius yra ramus ir žino, kaip reikia reaguoti. Toks dabar tas laikinas etapas.

Pastebiu, kad labai noriu ir saldumynų, nors šiaip jų nemėgstu. Tačiau labiausiai stebina tai, kad nors paprastai man pienas yra neskanus ir jo negeriu, dabar be jo negaliu (juokiasi). Jau ir juokauju, kad turbūt tai mažylio norai“, – sakė ji.

Gerda Stiklickienė ir Andrius Žemaitis

Tačiau dar ir dabar kadre ir už jo dirbanti moteris stengiasi suderinti darbus bei rūpestį po širdimi augančiu mažyliu. Na, o kol jaučiasi gerai ir turi jėgų dirbti, sustoti televizijos laidų vedėja neketina.

„Dabar savijauta kinta. Vieną dieną jaučiuosi labai gerai, o kitą dieną jau prasčiau. Tarsi skrandžio spaudimą jaučiu. Tačiau tokie simptomai yra būdingi visoms moterims. Tam, kad pačiai būtų ramu, pas gydytojus tikrai lankausi dažnai. Ir dabar galiu pasakyti, kad viskas yra gerai. Tuo ir džiaugiuosi (šypsosi)“, – kalbėjo ji.

Su šypsena ji pasakojo, kad jau dabar pasvajoja, kaip galės vežioti vežimėliu mažylį po miestą atšilus orams, o kadangi tai bus ir laikas, kai juodu su vyru galės daugiau laiko praleisti namuose, abu rūpinsis jauniausia savo atžala.

„Žinoma, taip nėra, kad būtume planavę, bet pavasaris yra labai puikus gamtos atgimimo laikas“, – šypsosi pašnekovė.

Pavasarį taip pat gimusi moteris prasitarė, kad iš pradžių, kai dar tik sužinojo, kad laukiasi, svajojo apie dukrelę. Penkiolikmetį sūnų Marką iš pirmosios santuokos auginanti G. Žemaitė sakė, kad žiūrėdama į dvi savo sesers mergaites vis pasvajodavo, jog ir pati galės vieną dieną puošti dukrelę ir dalintis kartu paslaptimis. Tačiau vos tik žinią, kad jiems gims sūnus sužinojęs Andrius apsidžiaugė. Vyras jau žino, kad sūnų vešis kartu į žvejybą, pasakos apie planetas ir perduos savo gamtos mokslų žinias.

„Vyras tikrai norėjo berniuko ir jau dabar man pasakoja, kaip daug kartu nuveiks (šypsosi). Abiejų mūsų vaikai jau dideli. Mano sūnui ir jauniausiam Andriaus sūnui jau po penkiolika metų. Vaikai tikrai greitai auga, todėl šis mažylis bus mūsų abiejų džiaugsmas.

Žinote, kai pagalvojau, kad jau po trejų metų sūnus išvyks studijuoti, o mokytis jis nori užsienyje, pasidarė labai liūdna“, – prasitarė televizijos laidų vedėja.

Laukimu gyvenanti pora šias šventes taip pat sutiks savo namuose Kaune. Čia juos aplankys ir judviejų artimieji. Gerda šypsosi sakydama, jog namuose dabar jaučiasi geriausiai, o ir vyras padės suruošti visas šventines vaišes.

„Šventes praleisime jaukiame šeimos rate. Mažylis jau gauna ir dovanų. Pirmoji jų – vežimėlis, kurį padovanojo „BabyCenter“. Kalėdos jau tikrai ateina į namus. Ir nors kol kas dar dirbu bei neįsivaizduoju, kaip galėčiau nusėdėti namuose, jam gimus viskas bus kitaip. Laiką namie leisiu besirūpindama sūnumi, todėl tai bus labai prasminga ir miela. Tikrai laukiu mūsų pirmojo susitikimo“, – pasakojo G. Žemaitė.

Žinoma moteris prisimena, kad gimus pirmagimiui ji dažnai susidurdavo su nežinomybe ir stresu. Markas buvo neramus vaikas, o ji tuo metu dar neturėjo vaikų auginimo patirties, todėl viskas atrodė baisu, o vos tik kas nutikdavo, skubėdavo ir pas gydytoją. Dabar jai viskas atrodo kitaip ir paprasčiau.

Pasiteiravus, ar žinoma pora mažyliui jau išrinko ir vardą, Gerda atsakė, kad kol kas su vyru dar svarsto, kuris mažyliui tiktų geriausiai. Apsisprendę jie tik dėl vieno – vardas turi būti kuo trumpesnis.

„Žinome, kad norime trumpo ir išrinkome keletą variantų, bet dar neskubame. Tai arba nesutampa nuomonės, arba vardas per ilgas. Pavyzdžiui, man labai gražus yra vardas Emanuelis, bet jis tiesiog per ilgas, o sutrumpinus jis nebe toks gražus. Kol kas esame rinkimo procese. Norisi, kad sutartume abu su vyru, bet, žinoma, paskutinis balsas bus mano (juokiasi). Mama tiek laiko išnešioja vaikelį, todėl turi turėti teisę išrinkti vardą“, – juokėsi pašnekovė.

Savo pirmagimiui Marko vardą ji išrinko dar būdama šešiolikos ir sugalvojusi, kad jei turės sūnų, jis būtinai bus Markas. Pamačius, kad šis vardas reiškia Dievo dovaną, jokių abejonių nekilo.

Šįkart ji nusprendė su vyru išsirinkti keletą variantų bei palaukti, nes tiki, kad gimdamas žmogus su savimi į pasaulį atsineša ir vardą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (140)