Kalbėdama apie aktorystę moteris buvo itin atvira – pasakojo apie sukauptą patirtį, dalinosi darbo užkulisiais, užsiminė apie tai, kiek laiko trunka apdovanojimus pelniusių lietuviškų filmų kūrybiniai darbai. Štai apdovanojimus pelniusį filmą „Išgyventi vasarą“ komanda filmavo vos dvi savaites.

„Viskas priklauso nuo filmo biudžeto“, – neslėpė Gelminė.

"Kitokie pasikalbėjimai" su Gelmine Glemžaite / Foto: Ignas Gaižauskas

Pasisukus kalbai apie koronavirusą ir karantiną, Gelminė prisipažino besidžiaugianti tuo, kad spėjo grįžti iš Tenerifės, kur vasario mėnesio pabaigoje atostogavo drauge su žinomu aktoriumi Mantu Stonkumi.

„Grįžusi kitą dieną turėjau vaidinti spektaklyje. Suprantu kolegas ir atsiprašau jų, kad pastačiau juos į tokį teorinį pavojų, nes tada dar nebuvo jokių karantinų ir kalbų apie saviizoliaciją, ypač grįžusiems iš Ispanijos. Tai ėjau ir vaidinau, kolegos sakė, gal toje vietoje, kur mes bučiuojamės, geriau high-five‘nam“, – juokėsi aktorė.

Gelminė pasakoja, kad karantinas jai kol kas – tarsi prailgintos žiemos atostogos mokykloje.

„Jei dabar mokyčiausi mokykloje – nuoširdžiai džiaugčiausi. Tačiau kai imu galvoti apie ateitį ir perspektyvas, tada tampa liūdniau. Jau norisi kažkokios veiklos, tačiau yra, kaip yra“, – sakė „Kitokių pasikalbėjimų“ viešnia.

"Kitokie pasikalbėjimai" su Gelmine Glemžaite / Foto: Ignas Gaižauskas

Aktorė užsiminė ir apie tai, kaip susipažino su M. Stonkumi.

„Mes susipažinome labai seniai – Mantas studijavo akademijoje, o aš dar ten nestudijavau, bet draugavau su kitu būsimu aktoriumi, kuris su Mantu gyveno tame pačiame akademijos bendrabutyje. Kartais tame bendrabutyje būdavau ir aš. Vykdavo visokie vakarėliai“, – pažinties pradžią prisiminė ji.

Artimiau Gelminė su Mantu susipažino vaidindama spektaklyje „Buvusių moterų reikalai 3“ – ten vaidmenį atliko ir M. Stonkus.

„Sidabrinę gervę“ pelniusi aktorė sako, jog atlygis už vaidmenį ir šiandien vis dar priklauso nuo to, ar esi vyras, ar moteris.

„Moterys tikrai gauna mažiau pinigų už vyrus šitoj profesijoj, deja. Ką padarysi – reikia mokėti labai gerai už save pastovėti, bet tas skirtumas yra, – teigė Gelminė. – Komerciniame teatre gal šiek tiek paprasčiau, tau drabužius paduoda ir dekoracijas sustato, pačiam nereikia to daryti.“

"Kitokie pasikalbėjimai" su Gelmine Glemžaite / Foto: Ignas Gaižauskas

Prakalbus apie tai, ar skirstomi aktoriai pagal lytiškumą, moteris tvirtino, jog viskas priklauso nuo paties žmogaus.

„Priklauso, koks esi aktorius – ar esi kažką pasiekęs, kiek esi talentingas, ar sugebi už save pastovėti, – sakė Gelminė, tačiau palietė ir itin aktualią #MeToo temą. – Puikiai jas suprantu ir tikiu absoliučiai visomis istorijomis, kurias pasakojo lietuvių aktorės. Aš žinau, kas būna, kai tave pastato į tokią poziciją. Ir šiaip esi jaunas žmogus, ir nesupranti, kaip viskas turi vykti. Jau jautiesi skolingas vien už tai, kad gali ten būti. Džiaugiuosi, kad apie tai ėmė visi kalbėti. Esu atsisakiusi vaidmenų, nes pajutau, kad tai gali baigtis nekaip. Bet dviprasmiškų situacijų išvengti nepavyko ir man.“

Žinomos aktorės laidoje „Kitokie pasikalbėjimai" paklausė, kokios vyro savybės jai pačios patraukliausios – moteris išvardijo kelias.

„Patinka jautrūs, prajuokinti sugebantys, atviri vyrai. O nepatinka per daug save mėgstantys žmonės – narcizai, nors iš dalies pati tokia esu. Visi aktoriai tokie. Bet tikrai nepatinka, kai galvoja tik apie save ir save vertina pernelyg gerai“, – tikino G. Glemžaitė.

Visas pokalbis su G. Glemžaite – „Kitokių pasikalbėjimų“ laidoje:

Pokalbio akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (151)