Paauglių ir močiučių numylėtinis nusprendė imtis ne tik laida „TV pagalba“ pasitikėjusių žmonių bėdų, bet ir spręsti Skuodo savivaldybės problemas.

29-erių Jonas, televizorių ekranuose visada žaismingas ir šmaikštus, yra Tėvynės sąjungos narys. Konservatorių sąrašuose jis ir kandidatuoja.

Prieš daugiau nei dvejus metus Skuodo rajone apsigyvenęs J.Stanevičius sako, kad viena iš priežasčių, kodėl pradėti politinę karjerą apsisprendė ne sostinėje ar uostamiestyje, o būtent Skuodo rajone – šios vietos išskirtinumas tiek politine, tiek geografine prasme.

„Žmonės čia dori, konservatyvūs. Pasakiška gamta. Nepriekaištingas policijos darbas, itin mažas nusikalstamumas. Kiekvienas atvykęs nenori išvažiuoti,“ – liaupsių Skuodo apylinkėms negaili Jonas. Vis dėlto, pasak žurnalisto, tenka pripažinti, kad šio krašto gyventojų sparčiai mažėja ir tai jau aiški regiono politikų nevalyvumo pasekmė.

Todėl jauno vyro tikslas – padėti vietos politikams grįžti prie tiesesnio bendravimo su paprastais žmonėmis. Didžiausia problema, pasak J.Stanevičiaus, itin atšiaurūs politikų ir paprastų žmonių, valstybės piliečių, santykiai.

„Būtų protinga, kad politikai, kurie kelias kadencijas miegojo tarybos posėdžiuose, garbingai pasitrauktų. Laikas keistis...“ – L.T. sakė Jonas.

Paklaustas, ką žada savo rinkėjams, nes pažadų dalybos – neišvengiamas kiekvieno, einančio į rinkimus, bruožas, J.Stanevičius buvo atviras: „Politikams kandidatams linkiu nieko nebežadėti, nes nuo to žmonės tiek pavargo, kad rinkimų dieną mieliau renkasi nuobodžiausius namų ruošos darbus nei pilietiškumą prie balsavimo urnų.“