„TV Pagalbos“ žvaigždė Gerda Stiklickienė rėžėsi į sieną, vairuotoja žuvo vietoje“, – tokia antrašte pavadintas straipsnis plinta feisbuko platybėse. Straipsnio nuotraukoje matyti sumaitotas automobilis, pridėta ir pačios Gerdos nuotrauka.

Pati Gerda DELFI pasakojo, kad šią apgavystę feisbuke pastebėjo dar vakar. Anot moters, draugai jai pataria kreiptis į policiją, tačiau ji pati nemano, kad verta. G. Stiklickienė šia netikra naujiena pasidalijo ir savo feisbuko profilyje ragindama draugus netikėti.

Vis dėlto kai kurie jau spėjo sureaguoti, Gerda tikina, jog su ja jau susisiekė ne vienas artimasis klausdamas, ar viskas gerai. „Žinau, kad aš ne pirma ir ne paskutinė, – tikino Gerda. – O tėvus įspėjau iš karto, kad negautų šoko.“

Gerda Stiklickienė

Gerda iš tiesų ne pirmoji, kurios nuotrauka ir vardas naudojamas tokioms apgavystėms. Internetiniai sukčiai taip jau „nužudė“ Radžį Aleksandrovičių, Nataliją Bunkę ir daugelį kitų. Kai kurie jų tikino ieškosiantys teisybės, deja, dar nė vienas sukčius nebuvo pagautas ir nubaustas.

Tokios netikros naujienos dažniausiai naudojamos netikriems sekėjams feisbuke suburti. Paspaudus ant nuorodos, feisbuko vartotojas automatiškai tampa grupės ar asmens sekėju ne savo noru.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)