aA
Trečiadienio vakarą įvyko oficialus japonų bistro „Asaki“ atidarymas. Kviestiniai svečiai galėjo paragauti ir įvertinti rytietiškos virtuvės patiekalus. Sušiai, karšti japonų virtuvės „wok“ patiekalai, salotos, sriubos ir užkandžiai – renginio dalyviai pasijuto tarsi patekę į japoniškų patiekalų rojų.
Renginio svečiai
Renginio svečiai
© Organizatoriai

Vilniuje, „Ogmios mieste“ duris atvėręs restoranas svečius vaišino specialiai šiam vakarui paruoštu meniu. Skonio receptorius pamalonino sušiais su lašiša, tunu, keptu unguriu, tigrinėmis krevetėmis. Ypatingų pagyrų sulaukė salotos su jautiena, marinuotos jūros dumblių salotos. Visi restorano patiekalai gaminami iš šviežiausių ir aukščiausios kokybės produktų. Patiekalus gamina virėjai, sėmęsi patirties įvairiuose japonų restoranuose, rašoma spaudos pranešime.

Sušių meistras Vitalijus Suchodolskis tikina, kad svarbiausia yra tinkamai paruošti ryžius – tam būtinai reikia garų puodo. Restorane apsilankantys gurmanai labiausiai vertina sašimį, nigirį, gunkaną. Ypač juos mėgsta tie, kurie yra buvę Japonijoje ir domisi šios šalies maisto kultūra. Lietuvių skoniams įprasčiausi sušių ritinėliai. Meistras įsitikinęs – mėgti sušius yra viena, tačiau skonis labiausiai atsiskleidžia tada, kai klientas supranta, kam skirtas wasabi, baltasis ridikas ar marinuotas imbieras.

Renginyje apsilankė Vidmantė Martikonytė su sūnumi Mantvydu, Inga Gaižauskienė ir Jeanas Claude'as Edorhas su dukrele, Elena ir Tadas Bruzguliai, Mantas Wizard, Saugirdas Vaitulionis, Egidijus Rainys, Julija Kačanova, Rima Olberkytė-Stankus su vyru Žydrūnu, Marija Randers su drauge, Simona Starkutė, Deimantė Kazėnaitė, Teresa Ulozienė, Daiva Tamošiūnaitė su dukra, Žygis Stakėnas.

„Nesu labai didelė žuvies mėgėja, visai neseniai ją įtraukiau į savo maisto racioną. Vis dar renkuosi, kas man patinka. Tačiau šie sušiai užkariavo mano širdį. Viskas buvo labai skanu, labai patiko salotos su jautiena. Beje, sušius valgau tik būdama Lietuvoje. Nesu buvusi Japonijoje, būtų įdomu paragauti jų virtuvės lankantis šioje šalyje“, – kalbėjo M. Randers.

Renginyje kalbinta S. Starkutė pasakojo esanti tikra japonų virtuvės mylėtoja, o sušius ji pamilo atostogaudama Turkijoje. Pavalgiusi šio maisto žinoma moteris jaučiasi puikiai – pilna energijos ir neapsunkusi.

„Labai mėgstu salotas, sušius, sašimi. Tai ir sveika, ir skanu. Be to, daug tokio maisto nesuvalgysi. Mano manymu, lietuviai puikiai įvaldę Japonijos virtuvės paslaptis. Norint suvalgyti gardžių sušių Londone, tenka eiti į brangų restoraną ir plačiai atverti piniginę. O Vilniuje turime šitiek puikių ir nebrangių sušių restoranų. Žinoma, meniu būna patobulintas, kad įtiktų lietuvių skonių receptoriams“, – šypsojosi renginio viešnia.

DELFI
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(12 žmonių įvertino)
3.0000

Žinomi žmonės ruošiasi raliui: „apšilo“ kartingų trasoje ir papasakojo apie aštriausias savo baimes (1)

Išsiilgę viešų renginių, bičiulių ir naujų potyrių žinomi žmonės jau kuždasi apie tai,...

Finansų analitikė Milda Dargužaitė susilaukė pirmojo vaikelio, jau išrinko vardą (20)

Finansų analitikė Milda Dargužaitė išgyvena pačias tyriausias ir pakiliausias emocijas –...

Žinomas žurnalistas Tomas Markelevičius vedė savo mylimąją: įvardijo medaus mėnesio planus (19)

Praėjusią vasarą susižadėję, panevėžietis žurnalistas Tomas Markelevičius ir jo mylimoji...

Žinoma stilistė Austėja Jablonskytė atsidūrė ligoninėje: šįkart man pasisekė, bet kitą kartą gali ir nebepasisekti (30)

Žinoma stilistė Austėja Jablonskytė atsidūrė ligoninėje – prieš mėnesį prastai...

Top naujienos

Naujausią tyrimą dėl „AstraZeneca“ ir „Pfizer“ vakcinų paskelbę mokslininkai: tiesiog neįtikėtina (74)

Skelbiama, kad daugiau nei 90 proc. britų po vienos „ AstraZeneca “ ar „ Pfizer “ vakcinos...

Seime – idėja dėl prabangos mokesčio: paskaičiavo, kiek brangių automobilių prisipirko įmonės (198)

Nepaisant karantino ir pandemijos, pernai įmonės Lietuvoje prabangiems automobiliams išleido 67...

Epidemiologė po Šeimos gynimo maršo: grėsmė išplisti virusui – milžiniška (474)

Epidemiologai nesiima vertinti savaitgalį vykusio „Šeimų gynimo maršo“, tačiau pasak jų,...

Kalėjimų departamento Imuniteto tarnybos vadovė traukiasi, nors tyrimai dar nebaigti (15)

Prieš dvi savaites nuo pareigų laikinai nušalinta Kalėjimų departamento Imuniteto tarnybos...

Net 27 Europos šalyse COVID-19 atvejai krenta, nesiseka tik Lietuvai ir Danijai: kokia vasara laukia (304)

Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro (ECDC) duomenimis, 17–18 savaitėmis, palyginti su...

Istorikė Jurkutė grąžinta į darbą Genocido centre (28)

Istorikė Mingailė Jurkutė nuo praėjusios savaitės grąžinta į vyriausiosios istorikės...

1,5 milijono žmonių Galimybių pasu galės naudotis iškart: kokios papildomos paslaugos laukia (374)

Ekonomikos ir inovacijų minsiterija skaičiuoja, kad nuo pirmadienio startuosiančiu Galimybių pasu...

The Economist | D+

Paviešino protu sunkiai suvokiamą COVID-19 statistiką: tai parodo tikrąją pandemijos kainą

Praėjusią savaitę „The Economist“ paskelbė apytikrius duomenis, kiek, jų skaičiavimu,...

Vilnietę pribloškė vaizdas Geležinio vilko gatvėje: išlipęs iš automobilio vairuotojas sutrypė per kelią ėjusius ančiukus (88)

Gegužės 14 dieną Vilniuje Geležinio vilko gatve centro link važiavusi Vaida Variakojienė...

Skaitytojo klausimas: Vilniuje pamatėme nepažįstamą paukštį, kaip jis vadinasi?

Grynas skaitytojas Žydrūnas rašo: „Vaikščiodami Ozo parke pastebėjome nepažįstamą...