aA
Trečiadienio vakarą įvyko oficialus japonų bistro „Asaki“ atidarymas. Kviestiniai svečiai galėjo paragauti ir įvertinti rytietiškos virtuvės patiekalus. Sušiai, karšti japonų virtuvės „wok“ patiekalai, salotos, sriubos ir užkandžiai – renginio dalyviai pasijuto tarsi patekę į japoniškų patiekalų rojų.
Renginio svečiai
© Organizatoriai

Vilniuje, „Ogmios mieste“ duris atvėręs restoranas svečius vaišino specialiai šiam vakarui paruoštu meniu. Skonio receptorius pamalonino sušiais su lašiša, tunu, keptu unguriu, tigrinėmis krevetėmis. Ypatingų pagyrų sulaukė salotos su jautiena, marinuotos jūros dumblių salotos. Visi restorano patiekalai gaminami iš šviežiausių ir aukščiausios kokybės produktų. Patiekalus gamina virėjai, sėmęsi patirties įvairiuose japonų restoranuose, rašoma spaudos pranešime.

Sušių meistras Vitalijus Suchodolskis tikina, kad svarbiausia yra tinkamai paruošti ryžius – tam būtinai reikia garų puodo. Restorane apsilankantys gurmanai labiausiai vertina sašimį, nigirį, gunkaną. Ypač juos mėgsta tie, kurie yra buvę Japonijoje ir domisi šios šalies maisto kultūra. Lietuvių skoniams įprasčiausi sušių ritinėliai. Meistras įsitikinęs – mėgti sušius yra viena, tačiau skonis labiausiai atsiskleidžia tada, kai klientas supranta, kam skirtas wasabi, baltasis ridikas ar marinuotas imbieras.

Renginyje apsilankė Vidmantė Martikonytė su sūnumi Mantvydu, Inga Gaižauskienė ir Jeanas Claude'as Edorhas su dukrele, Elena ir Tadas Bruzguliai, Mantas Wizard, Saugirdas Vaitulionis, Egidijus Rainys, Julija Kačanova, Rima Olberkytė-Stankus su vyru Žydrūnu, Marija Randers su drauge, Simona Starkutė, Deimantė Kazėnaitė, Teresa Ulozienė, Daiva Tamošiūnaitė su dukra, Žygis Stakėnas.

„Nesu labai didelė žuvies mėgėja, visai neseniai ją įtraukiau į savo maisto racioną. Vis dar renkuosi, kas man patinka. Tačiau šie sušiai užkariavo mano širdį. Viskas buvo labai skanu, labai patiko salotos su jautiena. Beje, sušius valgau tik būdama Lietuvoje. Nesu buvusi Japonijoje, būtų įdomu paragauti jų virtuvės lankantis šioje šalyje“, – kalbėjo M. Randers.

Renginyje kalbinta S. Starkutė pasakojo esanti tikra japonų virtuvės mylėtoja, o sušius ji pamilo atostogaudama Turkijoje. Pavalgiusi šio maisto žinoma moteris jaučiasi puikiai – pilna energijos ir neapsunkusi.

„Labai mėgstu salotas, sušius, sašimi. Tai ir sveika, ir skanu. Be to, daug tokio maisto nesuvalgysi. Mano manymu, lietuviai puikiai įvaldę Japonijos virtuvės paslaptis. Norint suvalgyti gardžių sušių Londone, tenka eiti į brangų restoraną ir plačiai atverti piniginę. O Vilniuje turime šitiek puikių ir nebrangių sušių restoranų. Žinoma, meniu būna patobulintas, kad įtiktų lietuvių skonių receptoriams“, – šypsojosi renginio viešnia.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(11 žmonių įvertino)
2.8182

Sūnų skubiai į ligoninę gabenusi Rima Antonovienė prabilo apie jo sveikatą (53)

Neseniai vyrą Vidą Antonovą palaidojusi daugiavaikė mama Rima Antonovienė buvo labai...

Žilvinas Grigaitis į vakarėlį atvyko pasipuošęs makiažu: tai turi aiškią žinutę (97)

Vilniaus centre vykęs kalėdinis „L'Officiel“ žurnalo vakarėlis sukvietė didžiulį būrį...

Vaida Skaisgirė atvėrė Kalėdomis alsuojančių namų duris – dekoru rūpinosi kartu su sūnumi (39)

Artėjant didžiausioms metų šventėms TV laidų prodiuserė ir vedėja Vaida Skaisgirė atvėrė...

Seimo nario Žygimanto Pavilionio ir jo žmonos skyrybos įgavo pagreitį (94)

Dar lapkritį paaiškėjo, kad žinomo diplomato ir Seimo nario Žygimanto Pavilionio šeima...

Vidas Bareikis savo laišku padėjo tašką: skiriasi su žmona Jurga Šeduikyte (274)

Kalbos, kad menininkų pora – Jurga Šeduikytė (39) ir Vidas Bareikis (33) – išgyvena...

Top naujienos

Profesorius papasakojo, kodėl smegenys ima vis mažiau atlikti savo darbą: pateikia 6 žingsnius, kaip to išvengti (31)

Žmogaus smegenys, kaip ir raumenys, negaudamos pakankamai darbo ir nespręsdamos užduočių praranda...

Įvardijo prasčiausias Vilniaus mokyklas: vadovai nesupranta vertinimo ir peikia reitingų sistemą (98)

Nors pirmajame geriausių Lietuvos gimnazijų penketuke – net kelios Vilniaus ugdymo įstaigos,...

JAV netrukus turės nepaskandinamą lėktuvnešį? (266)

Nedidelė maždaug 8,2 kvadratinio kilometro ploto vulkaninės kilmės sala Rytų Kinijos jūros...

Prognozuoja, kokia laukia likusi žiema Lietuvoje: visoje Europoje pastebėjo ryškią anomaliją (70)

Naujausios orų prognozės rodo, kad sezoninė to paties centro prognozavimo sistema rodo, kad visa...

Atidarė Suvalkuose naują prekybos centrą lietuviams: pamiršta tai, kas „svarbiausia“ (288)

Suvalkų miesto šiauriniame pakraštyje, prie išvažiavimo į Lietuvos pusę, atidarytas naujas...

Plungėje pasmaugtos moters vaikai: nepasidaro lengviau, kad žudiką išlaikys iš mūsų pinigų (61)

„Nepasidaro lengviau išgirdus, kad mamos žudikas nuteistas. Mamos tai nesugrąžins“, – sako...

Šiauliuose iškils didžiausias Europoje orlaivių techninės priežiūros ir remonto centras planuoja sukurti 1000 darbo vietų (65)

2020 m. pradžioje Tarptautiniame Šiaulių oro uoste bus pradėtas statyti didžiausias Europoje...

Marc Champion ir Aliaksandr Kudrytski

Artėja vienintelės Europoje sovietinės ekonomikos „paskutinioji diena“ (1)

Pasibaigus komunizmo epochai Baltarusija išsaugojo senąsias gamyklas, darbo vietas bei socialines...

Paklausykite: jūros vargonai Kroatijoje įkvėpė sukurti vėjo vargonus

Zadare, Kroatijoje esantys jūros vargonai – didžiuliuose marmuro laiptuose įtaisyti...

Prognozuoja chaosą po Naujųjų: dėl naujos tvarkos gali kilti kainos (11)

Padangų gamintojų ir importuotojų atstovai prognozuoja chaosą rinkoje po Naujųjų, vieno arba...